16.08.09
10:30
значи за трява тия месеци да правия скок от място ( примерен http://vbox7.com/play:065c94b7 ) но скачам едва 1.70 м а трябва да скоча 2.30-2.40 м кажете некои упражнения за подобряване на резултатите ми
16.08.09
10:32
Римска тяга
Заден клек
Преден клек
Тласкане на щанга/дъмбел
Спринтове
Като си удвоиш силата на тези упражнения,без да си удвояваш и теглото,ти гарантирам ,че ще скачаш по-високо.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 16.08.09 10:33.
16.08.09
10:33
Зависи от възраста не става просто е така ..
Аз миналата година скачах 1.80 сега скачам 2.30/40 без тренировки
16.08.09
10:34
Ейй да,бе,ти на колко си години!? (Към автора на темата)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 16.08.09 10:34.
16.08.09
11:19
Е,както ти казах- пълни клекове,скачащи клекове (20% от максималния ти заден клек за тежест,отскачаш от място със щангата)...
16.08.09
12:18
казано от Pandiz на 16.08.09, 11:33:
казано от aresenal3 на 16.08.09, 11:00:
на 19
Атлет ли ще ставаш?
Не,ще стане бодибилдър,ще яде и ще сере по 6 пъти на ден и през останалото време ще лежи,за да не гори калории. :roll:
Ще бъде способен на невероятни силови постижения...ако някой има нужда от помощ да дърпа нещо с удобна дръжка и 2 макари завързани за него. :) Няма да го караме да се напъва повече от 40 минути,защото нивата на кортизола ще се качат и може да загуби малко саркоплазмена хипертрофия,която в съвкупност със щкембето говори за мъжественост,добита с трениране 3 часа седмично и с по 2 минути почивка между 15 секундни серии.
Струва ми се, че сте забравили най-важното.
Скокове от място.
Честото им практикуване със сигурност ще доведе до подобряване на постиженията ти. Най-малкото от изчистване на техника, привикване с въпросното усилие, укрепване на нужната за целта мускулатура.
16.08.09
13:00
Е предполага се,че спорта,в който той участва се върти около скачането.Липсва му съпротивление според мен,освен това скачането с щанга е подобно.
Честно казано не мисля,че продължителното скачане върши нещо за отскока...ако никога не си тренирал -да ,но иначе...мое мнение. :)
16.08.09
13:01
казано от С7АЛК3Р на 16.08.09, 12:36:
Струва ми се, че сте забравили най-важното.
Скокове от място.
Честото им практикуване със сигурност ще доведе до подобряване на постиженията ти. Най-малкото от изчистване на техника, привикване с въпросното усилие, укрепване на нужната за целта мускулатура.
Отделно и тежки клекове 6 повторения ,че и по малко - до пълен отказ
просто аз от около година не съм дигал никакви тежести понеже с счупих раката двете кости от на началото на коста до края. И и лекария ми препуръча да не се натоварва около една година и половина и затова постепено мислия да влизам пак в форма
Тези 2,30м са училищен норматив, който трябва да може да се покрие без да си вдигал щанги и прочие.Би трябвало ако не си с наднормено тегло да не са проблем.И там тънкоста е в залюляването преди скока.Трябва да има синхрон иначе и 2 м няма да скачаш.
16.08.09
14:54
Скачането му е майката.. във всякакви форми, стига натоварването да е подходящо и да се прогресира.
Не знам колко ми е максималния скок.. в училище с нетренировъчен екип, без загрявка (с дънки и неподходящи маратонки) скачам по 2,60м, колкото да покрия норматива. Но стигнах дотам след тренировки по волейбол - тоест здраво скачане (напред, назад, през препядствия, с тежести .. каквото се сетиш). Спомням си в 6-7 клас едва покривах норматива, голями премеждия бяха :lol:
И все пак на 19 години се предполага, че вече нямаш такива нормативи. Ако все пак си в университет 2,30м ли е мималната стойност, при която получаваш точки?
Е нали затова цяла година имаш физическо, за да може накрая да ги минеш без проблем.Както по математика,цялата година учиш и накрая с класното те проверяват какво си научил.Който ги е пропускал накрая си има проблеми :)
Такива нормативи се покриват при прием в някой учреждения, където се изисква преминаване на физически изпит.Примерно академията на мвр.Имаш няколко дисциплини от които трябва да събереш определен брой точки.
16.08.09
17:03
Ох,скачане от мястооо напрееед !!?? Аз мислех,че скок от място за височина. : )) Нищо,упражненията са същите,но повече преден клек. :)
А това за училищните нормативи...ако не тренираш ,ще ги покриваш само за 5тица...2,60 трябваше да скоча аз за 6,дето съм на 16,какъв е този норматив за 19 годишни 2,40 ?!
Мнението беше редактирано от BusyMan на 16.08.09 17:04.
мога да кажа че щангистите счакат най много от място ти си прави извода... клек щанга !
Те май с възраста се променяха ама към 12 клас това беше минимума за да нямаш 2.
тва за мен са глупости толкова да скача човек без трен... смисал има хора които са с надномермено тегло или не могат да скачат .... траибва да има подготовка за тея нормативи ама училищата са вече толкова продападнали .... не секи е слабичак и жилав и отскоклив по природа .
тарибва да потичкаш и клекове... и дано успееш ... успех
11.05.11
18:54
Аз съм на 11г. висок съм 167 см скока ми е 20см
<--- Излагация .Тренирам баскет добър съм и имам същия проблем не мога да скачам .Кво да правия ?
11.05.11
19:40
Не е само до скачането, има си цака (техника). Когато скачате свивайте краката и в последния момент ги изправете за да стъпиш.
Не съм дочел темата, и не съм кой знае колко наясно. Но мисля ,че ако тренираш повече краката, но с по-кардио упражнения бягане скачане а-у ще имаш по-добър резултат .. Също можеш да пробваш да го правиш с някакви тежести например хващаш по 1 гира 1-2 килца и скачаш на място раздвижваш се. Също и клековете биха помогнали. Но всичко идва с практиката, това е упражнение с собствено тегло. Когато започнах да правя кофички едва правих 2-3 сега мога да си правя различни видове по 10-20, така че всичко идва с практиката.
казано от Turtlesapience на 11.05.11, 19:40:
Не е само до скачането, има си цака (техника). Когато скачате свивайте краката и в последния момент ги изправете за да стъпиш.
Гениално Уотсън! Като си свиеш краката и ХОП отскокът ти взел че се увеличил с 40-50см., жалко че не съм се сетил за това навремето като тренирах баскетбол.
12.05.11
15:37
казано от Valdis на 12.05.11, 12:37:
казано от Turtlesapience на 11.05.11, 19:40:
Гениално Уотсън! Като си свиеш краката и ХОП отскокът ти взел че се увеличил с 40-50см., жалко че не съм се сетил за това навремето като тренирах баскетбол.
Е може и с повече.... (angel)