09.02.05
19:47
Какво да правя, че горната част да стигне долната :D ?
09.02.05
19:48
Горен лег, бенч на наклонената пайка, машина за горни гърди... :)
Добре ли е ако започвам тренировката с наклонената лежанка за горна част? Пробвал съм няколко пъти но после ми е много трудно на хоризонталната щото ми треперят ръцете :lol: !!!
Еми братле това, че ти треперят означава че си претоварил и не си възтановил за следващото упражнение! Зареди това едно от решенията е въобще хоризонталният лег да не го правиш. Интересно ми е дали ще можеш да акцентираш на горната част от пекторалиса. Аз доста време се пробвах и ефект нямаше.
по-здрави
Трудно ще стане :D!!!
А какво мислиш за дъмпелите? Мисля, че тук някъде прочетох че с тях било за маса :? .Вярно ли е това???? Щото винаги съм знаел че е за релеф.
Упражнения за релеф няма. Дъмбелите си стават идеално за маса - говоря за пресите с дъмбели. И е нормално да не можеш да правиш хоризонталната лежанка след наклонената - трицепса и рамото са изтощени. Прави в една тренировка наклонена, а в друга хоризонтална, и ги редувай.
Това звучи добре :D . До сега аз тренирах гърдите така:
1 Хоризонтална лежанка-4-5 серии
2 Наклонена за горна част-4-5 серии
3 Кръстосан скрипец-4 серии или Флаис на наклонена лежанка
4 Кофички-4-5
и понякога Pullover 4
Аз съм на 18 год. и тренирам от 2 години някъде.
Какво мислите за тренировката и ако имате забележки :lol: какво да променя???
Адски много серии просто незнам как се възтановяваш! Колко време ти отнема тази програма средно, колко време почиваш между сериите и какви килограми вдигаш и колко ти е макса.
по-здрави
Такааа :D
Гърдите ги тренирам по един път в седмицата. Аз съм свикнал така и треската ми минава за 2-3 дни. Опитвам се да почивам по 2 мин. между сериите. Сега за килограмите ще се опитам да кайа точно. Не гоня максимуми и гледам да тренирам с не много големи тежести.
На хоризонталната правя една серия с 40 кг и после 60,74,80 и наи-много до сега 90 които вдигнах 5 пъти като на последните 2 ми помогнаха леко.
На наклонената напоследък правя с дъмпели-18,20,22,24,22
Кофичките правя по 10-12 без тежест.
Флаиса с 10,12 и 14 по 10 повторения.
Общо взето като културистична тренировка е добра! Одобрявам и почивките и тежестите и сериите. Всичко все пак е индивидоално и тренирай според целите, но е голяма грешка да отидеш да тренираш невъзтановил от предишната тренировка. Все пак братле ако не качваш мускулна маса и не си изпалняваш целите с тази тренировка намали сериите или упражненията.
по-здрави и успех
От една тренировка за гърди до друга си почивам доста щото все пак минават 7 дни. Понякога ме притеснява това че след гърдите тренирам рамо и бицепс и не мога да тренирам предното рамо щото съм го натоварил от гърдите а и болката в гърдите ми пречи при някои упрайннения за рамото.
наистина вероятността да претренираш при толкова упражнения и серии е огромна.
По темата - аз лично от 4-5 месеца правя само горна лежанка, и само от време на време, един път в месеца, ако не и по-рядко - хоризонтална. Мисля че при мен това имаше доста добър ефект върху горната част на гърдите.
Я кажете вие как тренирате гърдите :D
По колко упражнения правите и колко серии
Аз съм скромен, три упражнения по 4 серии, но не чувствам повече да са ми необходими, раста си добре с тях, понякога вкарвам една-две серии кофички, но не ги обичам много. Иначе:
- 4 серии горна лежанка
- 4 серии обратна лежанка
- 4 серии изолиращо упражнение, по-често флайс, по-рядко пек-дек.
говорим за работни серии.
Аз пък 3 серии хоризонтална лежанка, 3 лежанка от полунаклон (като им сменям местата често) и 3 серии по 10 кофички после
Ама имам чувството (особено в последно време) че даже и това ми е много, така че мисля да оставям едната лежанка (не знам още коя, някой ако има опит с ефекта от такова премахване на едната при начинаещ с около 8 месеца стаж, моля, да ми пише ЛС, благодаря предварително), кофичките и евентуално някое изолирано
09.02.05
22:19
аз обикновено почвам с лег(лост 4х8 ) или полулег с дъмбели(4х8 ), кото често им сменям местата, отскоро правя повдигане от обратен наклон с дъмбели(3х8 ) и завършвам с кабели или флайс(3-4/в зависимост от тва как се чувствам/ х 8-10)...общо взето постоянно експериментирам и нямам постоянна програма
Много серии и упражнения правиш пич аз не правя по толкоз наблегни на наклонената лежанка било с дъмбели (повече амплитуда),било с лост
Добре е да започваш с някакво предизтощаващо упражнемие,примерно кросовър,но отдолен скрипец.Товари точно горната част.След това почно преси от полулег.Може да изглежда така:
1.Кросовър 2х15
2.Преси от полулег 4х12,10,8,6
3.Флайс от лег 3х10-12
Това е в една тренировка.В следващата ги смени така:
1.Повдигане от хоризонтална лежанка 4х12,10,8,6
2.Флайс от полулег 4х10
3.Пек-дек 2х15
П.С. Може за доизтощаване да правиш лицеви опори до отказ
Успех
Това ще го пробвам още днес :D .
Само за за кросоувъра на кръстосания скрипец малко не съм сигурен дали го правя както трябва. Значи хващам долните ръкохватки и изправен събирам ръцете отпред без да ги вдигам много на високо за да не влиза и предното рамо. Така ли се прави??
Кросоувъра на долен срипец аз не го правя така (изправен),ами на наклонена пейка,хващам долните скрепци и движението е като флайс.Можеш да опиташ,на мен ми харесва :D
Сега да се похваля 8) !!! Пробвах да намаля сериите така както ме постветвахте :D .Тренировката ми изглеждаше така:
1 Повдигане на дъмпели на наклонена лежанка 4-12, 10, 8, 6
2 Кофички 4-10
3 Флаис на хоризонтална лежанка 4-10
Това са доста по-малко серии в сравнение с предишните ми тренировки. За мое учудване гърдите ми се напомпаха доста добре и днес имам мускулна треска :D :D :D .
БЛАГОДАРЯ за съветите, които ми дадахте :D :D :D
Много хубаво тогава :D ,ама да не вземеш да останеш с тая програма цяла година.Бих те посъветвал да я сменяш ако не всеки път,то на всеки месец :D
Да естествено!!! :D
Смятам следващия пъп или след 2- тренировки да пробвам нещо друго.
Например:
1Хоризонтална лежанка
2 Флайс на наклонена
3 Лицеви опори/Кръстосан скрипец/Пек-дек или нещо друго
Но съм решил пожече да не праея по 20-22 серии на тренировка както преди :D :D :D .