За плътност и масивност на гърба?

VV

07.02.05
22:57

Кажете ми кои упражнения са само и единствено за плътност и масивност на гърба ,а НЕ за широчина. Искам да наблегна повече на плътността отколкото на широчината ( че не съм много висок и още малко ще заприличам на трупче :) )

07.02.05
23:44

тяга! това е бате и гребания също :).

08.02.05
10:08

Гребане с дъмбели от полунаклон

JI

08.02.05
11:10

гребанията при мен праят пеки повече от колкот масивност масивност усещам повече от лодката ( това аз му викам дет от седно положение си прял краката и дърпаш :))) )

08.02.05
20:36

и според мен тягата  е най доброто упражнение за целта

08.02.05
21:44

Тягата и гребането с щанга :lol:

VV

08.02.05
21:57

А дърпането на скрипците не е ли пак за плътност ?

09.02.05
09:27

Не, от движенията на скрипците за гръб се товарят най-вече перките.

09.02.05
23:45

скрипеца прави плътност според мен

09.02.05
23:56

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]скрипеца прави плътност според мен

Както и да го дърпаш тоя скрипец не мисля че можеш да товариш друго освен тересите, инфра/супраспинатуса и латисимуса. Просто акцента ще се променя под различните ъгли. На момчето му трябват големи еректори и задната част на трапеца предполагам. Според мен мъртвата тяга е това което търси.

10.02.05
00:32

Никой не уточнява за кой скрипец става на въпрос. Гребането от седеж (на долен скрипец) към корема имитира гребанията с щанга. Аз все пак препоръчвам тягата и гребанията с щанга (дъмбели) за плътност, но и този скрипец може да върши работа.

JI

10.02.05
08:53

Лодката  я правя с поставка като V погледната отгоре то и вии със това я правите :) , но да кажа нали колкото е по тесен хвата акцента се мести към големия гръбен мускул ( този до гръбначния стълб от там и масивност ) .При гребането пак е този ефекта но при мене товари много повече широките гръбни мускули . Там го усещам най-добре .

10.02.05
12:10

И аз мисля, че хоризонталния скрипец може да работи добре за плътност (досега винаги съм го имал в тренировката си за гръб). има добър ефект, при все че го правя с неутрален хват (дланите една към друга), което ми дава акцент на вътрешния край на лопатката (не знам как се нарича мускула там, изглежда като едно много готино покритие на ръба на лопатката).

VV

10.02.05
14:47

Значи до тук тяга и гребане с дъмбел или лодка. А горния скрипец зад врат не работили за средните мускули на гърба. И Хиперекстензията спомага ли за развитието на еректорите или е само за загрявка и да ти се завие свят :)

10.02.05
16:43

[quote author=“vvlestat”]Значи до тук тяга и гребане с дъмбел или лодка. А горния скрипец зад врат не работили за средните мускули на гърба. И Хиперекстензията спомага ли за развитието на еректорите или е само за загрявка и да ти се завие свят :)

Бе помага си, ама не можеш да очакваш чудеса от нея. Ако ще я правиш с тежести, по-добре мини на мъртва тяга (само внимавай с нея, ще още ме побиват тръпки като я пиша).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1