17.08.09
19:45
А бе хора,знам че задавам глупав въпрос, но купих си суроватка на explode слагам пудрата в вода не мога да го разтворя бъркам и бъкрам,с какво да го разтворя тоя протеин.Да пробвам с гореща вода? Извинете ама ако щете се смейте.Нещо да не е фалшива суроватката? Де да знам!
Какъвто щеш протеин сложи, но само с лъжицата няма да се разбърка. Слагаш го в шишенце и го раздрусваш добре - до последно се разтваря.
Ти явно друг протеин не си пил...Така,че изказвания от сорта на “какъвто щеш протеин сложи” са неуместни.
Когато започнеш да употребяваш качествени пудри,тогава може пак да си говорим.
И да,има значение дали разбиваш Нутрим,Експлоуд,Красота и прочие и добри прахове на реномирани марки.Докато за първите може и миксер да ти е необходим.
Кажи ми твоя опит с добри протеини.Колко си изпил?Какви марки?Пил ли си изобщо?
Това твърдение Пешо в залата ли ти го каза?
Мнението беше редактирано от Финдо на 17.08.09 20:50.
Какъвто щеш протеин сложи, но само с лъжицата няма да се разбърка.
Я пак.
Пробвай Нектар на Синтракс - той се разтваря без да бъркаш.
Финдо, ще ти кажа, че съм разговарял с приятели и познати не малко на брой. Употребяващи всякакви видове добавки, сред които най-често различни марки протеин. Ще ти кажа, че специално за разтворимост съм разпитвал, понеже из нечий дневник стана въпрос за това наскоро, а Гошо и Пешо от залата все същото си повтарят - различни протеини много, но все същия чеп.
Но като ти го подам това твърдение ти ще се нахвърлиш в/у горките Пешо и Гошо от залата, че са неграмотници.
В 99% от случаите, съветите на такива Гошовци и Пешовци не водят до нищо добро/полезно
Питай “Гошо и Пешо” за протеин, който се разтваря при бъркане с лъжица и си купувай от него. Това е един безпогрешен критерий за качество. Тоест, не се ли разтваря - значи не струва, а ако се разтваря може и да става за пиене. Лично аз не съм пил качествен протеин, който да не се разтваря при бъркане на ръка.
Ако нямаш финанси - купи си насипен, но от склад, на нормална цена, а не на десеторна след като го пакетира поредния “производител”. Пуснал съм тема по въпроса.
При всички положения се замисли дали си струва да вкарваш в тялото си субстанции със съмнително качество и колко и какво ще усвоиш от тях?
Не мога да ви разбера вече. Всеки път се дъвче едно и също, купувате някакви боклуци след което питате защо това защо онова ?
Хора тук е форум обсъждаме доста неща, съветваме се, ами защо не се вслушвате към някои съвети.
Да не говорим че протеин-а може изобщо да се спести като добавка ако нямаш финансови възможности за сериозни количества.
При условие че сме година 2009-та мисля че е недопустимо един протеин да не може да се разтвори с лъжица в чаша - това не говори особено добре за продукта. Не казвам че всички трябва да са като NECTAR и да се разтварят супер лесно, но повечето качествени американски протеини се разтварят с лъжица прилично добре, е понякога се налага малко повече бъркане, но определено става.
То и нескафето не винаги се разтваря лесно. Първо трябва да се сложи протеинът, после да се добавя постепенно вода и да се бърка - така се разтваря на практика всичко. По този начин винаги съм си приготвял мляко с какао, иначе какаото по никакъв начин не иска да се смеси с млякото, освен ако не съм го добавиш заедно със захарта и не съм разбъркал със съвсем малко мляко.
18.08.09
05:38
Звучи странно, но...с вилица се разтваря по-лесно, отколкото с лъжица. Сипва се малко вода и се разбърква с вилицата. После се долива. Има ли много вода става доста по-трудно. Опит от...готвенето :)
Качествения протеин се разтваря още докато сипваш водата,после едно обръщане на шейкъра и е готов за пиене.