Моля за съвет относно програма!

17.08.09
19:48

Така, на 16 години съм, 176 см висок - 69-70 кг, както разбирате от тези данни целта ми е качване на мм.Ходя на фитнес от близо 2 месеца и до сега бях с обща програма..или кръгова, направена от инструктура във фитнеса, та мисля, че ми е време за нова ама някакси 10 кинта не ми се дават пак при положение, че горе долу съм на нясно..или поне си мисля.Та..спрях се на тази http://www.bb-team.org/workout/1358/ и искам да попитам дали няма да ми е рано за нова програма, дали тази ще ми е добре и ако може някакви изменения, разбира се ако има нужда от тях!Благодаря на всеки отзовал се предварително!

Темата беше редактирана от Windfury на 17.08.09 19:53.

17.08.09
20:25

Добра е програмата. Само не харесвам това, че има по едно излишно упражнение за бицепс и едно за гърди. 2 упр. за бицепс и 3 за гърди са достатъчни. Също така едно упражнение за прасец, или поне само веднъж в седмицата далеч не е достатъчно. Приеми го като лично мнение за програмата.

17.08.09
21:16

с 2 месеца стаж, май бързаш пред вятъра. Тялото спокойно може да ти се развива и само с кръгови програми. Покажи ни тази от инструктора ти.

казано от Thrashmetal на 17.08.09, 20:25:

Също така едно упражнение за прасец, или поне само веднъж в седмицата далеч не е достатъчно...

Така ли аз пък не виждам смисъл да се тренира прасец, ако не си професионалист. Моя не го тренирам с отделни упражнения а мисля че не ми е и грам изостанал, напротив.

Мнението беше редактирано от tonu на 17.08.09 22:12.

17.08.09
21:16

Добра е програмата. Само не харесвам това, че има по едно излишно упражнение за бицепс и едно за гърди. 2 упр. за бицепс и 3 за гърди са достатъчни. Също така едно упражнение за прасец, или поне само веднъж в седмицата далеч не е достатъчно. Приеми го като лично мнение за програмата.

Не забравяй, че прасеца, е единствения мускул, който се натоварва, абсолютно винаги когато се движиш, като малак по-обем мускул, дори и до тоалетната, да не говорим за дълги излизания, разходки, пътешествия и т.н, разбира се, не за мързеланковци, който само тренират, ядат и спат.. :) :P

Мнението беше редактирано от El padre на 17.08.09 21:18.

СА

17.08.09
22:56

казано от Pandiz на 17.08.09, 21:16:

Не забравяй, че прасеца, е единствения мускул, който се натоварва, абсолютно винаги когато се движиш

Мисля,че и корема спада в тази група

TR

18.08.09
05:23

И бицепса се натоварва докато надигаш шишето да пиеш , някои пият много. И какво те с големи бицепси ли са или с големи тумбаци ?

18.08.09
09:35

Трябва ли да минат 2 години без да си тренирал прасец и предмишничница за да разбереш, че си направил грешка и в последствие да наваксваш.По добре си ги тренирай, в съответните тренировки.В началото може по базово но в задълбочените тренировки е по добре да се тренират.

18.08.09
10:36

казано от tonu на 17.08.09, 21:16:

с 2 месеца стаж, май бързаш пред вятъра. Тялото спокойно може да ти се развива и само с кръгови програми. Покажи ни тази от инструктора ти.

Също така едно упражнение за прасец, или поне само веднъж в седмицата далеч не е достатъчно...

Така ли аз пък не виждам смисъл да се тренира прасец, ако не си професионалист. Моя не го тренирам с отделни упражнения а мисля че не ми е и грам изостанал, напротив.

Лег преса. 3x15
Бедрено разгъване. 3x15
Задбедрено разгъване. 3x15
Избутване от Смит машина. 2x10
Пек дек. 2x15
Придърпване на горен скрипец. 3x10
Придърпване на долен скрипец. 2x10
Раменни преси с дъмбели. 2x10
Бицепсово сгъване с крив лост. 2x10
Кофички. 3x15
Хиперекстензии. 3x15
Коремни преси. 3x до отказ
Повдигане на Кръката. 3x15

Като с времето и аз съм добавил няколко...

Ех, добре че е бицепсът, че да пипнеш и щанга...
Иначе програмата е добра като за реклама на нова линия машинно оборудване на фитнес зали.

18.08.09
10:42

казано от tonu на 17.08.09, 21:16:

Просто му казвам, че щом целта му е маса - нека обича всяка част от тялото си и да тренира с еднакво много внимание отделните мускули. Да следи прасците си така, както следи бицепса, примерно.
Да не тренираш нещо само защото не ти изостава, или ти е достатъчно развито, или не ти трябва поради една или друга причина просто не е уместно. Това е моето лично виждане.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.08.09 10:46.

18.08.09
12:51

След като иска маса - трябва да прави крака.С клекове например бързо се трупа маса.И аз подкрепям, че като тренираш трябва да трянираш всяка част на тялото независимо, че някои се натоварват повече или по-малко в ежедневието.

18.08.09
18:15

казано от Сами на 17.08.09, 22:56:

казано от Pandiz на 17.08.09, 21:16:

Не забравяй, че прасеца, е единствения мускул, който се натоварва, абсолютно винаги когато се движиш

Мисля,че и корема спада в тази група

Особенно, когато се напъваш в тоалетната, както я споменах, знаеш ли какви преси се прави там. Страшно e, може да смениш 4-5 тоалетни чинии, но резултатите няма да закъснеят, само яж от боб, ама от ония големия дето на пазара.. :P :-)

Мнението беше редактирано от El padre на 18.08.09 18:15.

18.08.09
18:20

казано от TrainHard на 18.08.09, 05:23:

И бицепса се натоварва докато надигаш шишето да пиеш , някои пият много. И какво те с големи бицепси ли са или с големи тумбаци ?

Aми, ако дигат по 10-20 килограмови туби, биха имали по-големи бицепси, с шишенца по 250 грама наливен алкохол или половинка бира не мисля, че ще заякнат.. :P :-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1