След един месец почивка

18.08.09
21:06

Здравейте искам съвет за нова тренировъчна програма тренирам от почти 1 година като искам да наблегна на гърба и ръцете 3 дневен сплит (целя покачване на мм)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 11:22.

ПИ

18.08.09
21:47

Разгледай програмите в сайта!

19.08.09
07:57

Бих ти препоръчал:
Понеделник: Гръб,гърди (важно е първо да е гърбът)
Четвъртък: ръце(бицепс, трицепс, рамо)
Събота: Крака(и трапец, примерно за пълноценна тренировка)
надявам се знаеш кои упрежнения да правиш :) :D

TR

19.08.09
09:28

казано от NSt на 19.08.09, 07:57:

Бих ти препоръчал:
Понеделник: Гръб,гърди (важно е първо да е гърбът)
Четвъртък: ръце(бицепс, трицепс, рамо)
Събота: Крака(и трапец, примерно за пълноценна тренировка)
надявам се знаеш кои упрежнения да правиш :) :D

Не бих препоръчал такава програма ! Прекалено е натоварваща - в един ден гърди и гръб , в другия рамо и мишница , в третия крака.

Попринцип за 3 дни почти всички използват програма като тази - гърди,бицепс ; гръб,трицепс ; рамо,крака.

Гръб,Трицепс,Трапец - 4х4 упражнения за гръб , 3х3 за трицепс , 1х4 трапец

Гърди,бицепс,корем - 3х4 упражнения за гърди , 3х3 за бицепс(като едно от тях е за брахиалис) ,

Рамо,Крака - 3х4 упражнения за рамо , 4х4 за крака ( едното поне да е за прасец)

Човекът иска да специализира дадена мускулна група. В такъв случай останалите просто се поддържат, така че всякакъв сплит става. Друг е въпросът, че иска едновременно на 3 мускулни групи да обърне внимание, а повече от 2 без зоб няма как да станат.
Пък и при специализацията за гръб бицепсът така или иначе дърпа нагоре с размерите, но историята помни милиони загубили времето си в търсене на големите бицепси и трицепси, така че още една жертва на олтара на ръцете не е нещо странно...
Аз бих правил например следното:
Гръб 1 тренировка
Всичко останало
Гръб 2 тренировка

19.08.09
11:12

Не бих препоръчал такава програма ! Прекалено е натоварваща - в един ден гърди и гръб , в другия рамо и мишница , в третия крака.

1. има 2 дни почивка след гръб,гърди
2. какви мишници

19.08.09
11:47

казано от NSt на 19.08.09, 11:12:

1. има 2 дни почивка след гръб,гърди
2. какви мишници

1- И 8 дена да има, няма да има пълноценно натоварване на гърди.
2- Мишниците са по билдърско название на бицепс + трицепс ;

19.08.09
14:25

Ти пък пич със твоите мнения, моля те! Пробвал ли си, че приказваш такива глупости? Дай твоя акъл, не коментираи моите изказвания. Автора на темата сам може да си прецени какво да прави нали?
П.С. така ми се натоварват гърба и гърдите че не е истина, но нали ти си знаеш как е
П.С. да ме видя да коментирам мнението на Oranйe, не! Защото и това е опция. Методи колкото искаш въпросът е да го направиш както ти е удобно на теб.

Мнението беше редактирано от NSt на 19.08.09 14:28.

TR

19.08.09
14:58

“ДАДОХ МОЙ АКЪЛ” ,ако не виждаш. Коментирам те ,защото програмата ти е малко нелепа. Много малко хора тренират две големи мускулни групи в един ден ! Най-малкото те са хора с опит а не с 1 година в залата. Примерно - ще се натовариш ли на лега ако си правил тежка мъртва тяга така както ще се натовариш ако ти е в началото на тренировката и обратното ?  И така колко упражнения правиш на тренировка 8-10 предполагам ? Автора щом незнае какъв сплит , неможе да прецени правилно нещо от което не разбира много.

Мнението беше редактирано от TrainHard на 19.08.09 14:59.

19.08.09
16:05

ти си човека, най-вещия в ББ. Извинявам се ако съм те засегнал нещо и на автора се извинявам за офтопиците :)

TR

20.08.09
05:41

Първо се научи да пишеш правилно и да знаеш частите на тялото , след това иронизирай. Аз не се извинявам на никой , човека над моят пост е виновен за тях.

20.08.09
12:01

Нужно ли е да се заяждате в крайна сметка нали този форум е направен за споделяне на опит ...
Искам да попитам специално Оranje ,ако тренирам 2пъти гръб да ли ще мога да се възтановя, а и какви упражнения да правя предполагам един ден за плътност другия за ширина ?

казано от furygan на 20.08.09, 12:01:

Нужно ли е да се заяждате в крайна сметка нали този форум е направен за споделяне на опит ...
Искам да попитам специално Оranje ,ако тренирам 2пъти гръб да ли ще мога да се възтановя, а и какви упражнения да правя предполагам един ден за плътност другия за ширина ?

Правилно си ме разбрал ;)
При специализацията другите упражнения са намалени, така че се възстановяваш и при 2 тренировки седмично за гръб. Още повече, че 2-та пъти през седмицата тренираш различни части от него.
Но нищо не пречи и да са еднакви двете тренировки. Всичко зависи в какво състояние ти е гърбът и как ще си нагодиш специализацията.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 20.08.09 12:14.

20.08.09
23:40

Днес правих Набирания 4х8 гребане скрипец зад врат 4х8 4х6 мъртва тяга 4х6
чудя се дали да не махна скрипеца и да карам само на 3-те базови упражнения тази седмица ми е малко убъркана програма втората тренировка за гръб ще ми е последен ден преди 2 почивни

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1