Моля за помощ относно раменете ми.

DO

21.08.09
00:31

Здравейте. Вижда се на снимките ми,че раменете и ръцете ми изостават спрямо другите мускули.
Знае се,че раменете си е структура. Обръщам се за помощ. Преди това да споделя,че тези снимки са от преди 2-3 месеца и тогава бях в процес на изчистване,но прекалих и доста отслабнах.
Сега си възвърнах обема на ръцете и раменете ми. Ръката ми стигна на 40 см без да е напомпена. Искам да кажа измерена,като стана сутрин. Раменете ми също се наляха,но много трудно ми се издават настрани. Не съм се снимал,но скоро ще се снимам и ще прикача снимки от моментното ми състояние. Дразня се,че раменете ми не искат да щтръкнат достатъчно.
Искам да изпъкант и да щтръкнат на страни. Може ли да ме посъветвате нещо и ако има някой по-компетентен да ми каже някои тънкости относно раменете. Благодаря предварително.

21.08.09
05:40

казано от donati на 21.08.09, 00:31:

Здравейте. Вижда се на снимките ми,че раменете и ръцете ми изостават спрямо другите мускули.
Знае се,че раменете си е структура. Обръщам се за помощ. Преди това да споделя,че тези снимки са от преди 2-3 месеца и тогава бях в процес на изчистване,но прекалих и доста отслабнах.
Сега си възвърнах обема на ръцете и раменете ми. Ръката ми стигна на 40 см без да е напомпена. Искам да кажа измерена,като стана сутрин. Раменете ми също се наляха,но много трудно ми се издават настрани. Не съм се снимал,но скоро ще се снимам и ще прикача снимки от моментното ми състояние. Дразня се,че раменете ми не искат да щтръкнат достатъчно.
Искам да изпъкант и да щтръкнат на страни. Може ли да ме посъветвате нещо и ако има някой по-компетентен да ми каже някои тънкости относно раменете. Благодаря предварително.

Уточни какво разбираш под термина “щтръкнат” и кажи как ги тренираш, за да помогнем.

TR

21.08.09
05:43

Да стане широк в раменете , както перките стърчат ;)

21.08.09
08:34

Oхо. Здравей, Pauline Nordin. Гледам, че пак си се регистрирал. Този път си се престрашил да пуснеш и снимки  :lol: . Кажи сега сериозно, наистина ли искаш да чуеш съвет за раменете или си пуснал тази тема, за да видиш отговорите, които ще получиш, и да се надсмиваш над “некомпетентността” на отговарящите ? Ако е първото, без повече информация за теб и за тренировките ти, няма как да гадаем. А ако е второто, това е начинът да го постигнеш.

DO

21.08.09
09:50

Здравейте. Благодаря ви,че сте заинтересовани да ми помогнете. Вчера писах на ORANJE. Днес продължихме с комуникацията.
Много съм доволен от него,за което му благодаря публично и дано има повече хора,които знаят да дадът точният и правилен съвет.
Благодаря ти ORANJE !!! Въпреки,че получих полезна информация за раменете бих искал и от вас да прочета нещо.
От скоро започнаха раменете ми да растат и да се разширяват. Това стана след,като започнах да ги тренирам с по-леко,чисто и бавно. Това ми написа и ORANGE,както и ми написа да опитам с Арнолд преси за рамене. Наистина много интересно и сигурно тук с помоща на Арнолд пресите ще увелича обема на предното рамо,както и на средното,въпреки,че разтваряне с дъмбели в страни си е основното за широки рамене.
Целта ми е да потърся други упражнения за рамене за да мога да подменям първото упражнение при всяка тренировка за рамене с цел да не се адаптират. По този начин ще ги шокирам почти винаги. Не съм сигурен дали ще проработи,но нека опитам.
При ръцете работи добре системата за шокиране,но се обръщам и към вас за да си кажете мнението относно раменете.
По принцип си тренирам така : преси с дъмбели,разтваряне в страни за средна част,разтваряне за задна част и последователно повдигане напред с дъмбели за предна част. Явно не е достатъчно и сега ще поекспериминтирам и с други упражнения.
Пишете ми. Благодаря ви предварително.

21.08.09
10:09

За първо упражнение може да ползваш военна преса.

DO

21.08.09
10:18

Военна преса,това ще рече повдигане на горе с дъмбели или греша ? По-точно ако можеш да ми обясниш,моля те.

Мнението беше редактирано от donati на 21.08.09 10:18.

21.08.09
11:01

Напиши military pres в google и ще ти излязат доста клипове. Мисля, че така ще ти е по удобно.

DO

21.08.09
12:24

Да военна преса. Досега така тренирам с този вид преса с дъмбели. Като за първо упражнение е супер.
Oranje ми каза за Арнолд преси. Доста интересно. Значи ето и с теб,като се посъветвах и мисля да ги редувам и двете.
На всяка тренировка за рамене ще сменям тези две упражнения за първо. Веднъж ще започвам с военна преса,а на другата тренировка ще започвам с Арнолд преса. Дано ги шокирам раменете.
По тази тема незнам дали има вече какво да се разисква или пише,но може да я оставим отворена ако би била полезна за нещо друго или ако трябва да се доплълнят други неща. Благодаря .

Мнението беше редактирано от donati на 21.08.09 12:25.

21.08.09
12:33

а как си с яденето,нали знаеш,че е първооснова

DO

21.08.09
12:53

Храня се добре. За това проблем нямам. Не се тъпча,но ям всичко. Избягвам мазните неща,но понякога пържа и тнт.
Гледам да не слагам умишлено мазнина в храната. Диети никога не съм пазил,дори и,когато съм чистил.
Както се вижда на снимките ми,корема съм го оформил,но това не е станало с диети.
Всичко си е генетика. Та тази тема е за раменете ми,но сега съм доста по-добре и ще пробвам новите упражнения.
Инъче допълнително пия и добавки: глутамин,креатин,аминокиселини комбинирани,три в едно-аргинин-орнитин и лизин,протеин високопроцентов 90%,гейнър 83%,комбинирани мулти витамини и минерали+витамин C и витамин E.
Тренировката ми е съчетана-анаеробна и аеробна. Тъй,като в момента търся обем,имам само 2 пъти в седмицата кардио по 15 минути тичане с умерено темпо. Имам 4 дни фитнес и 3 дни почивни. В тези три дни тренирам коремната преса в супер серии и два от тези три дни използвам за тичане. В тренировъчната ми програма съм подредил така мсукулите ми,че по слабите  мускулни групи да си почиват и да имат време за възстановяване. Доволен съм и исках да се посъветвам с вас. По нататък ще се снимам и ще кача нови снимки за да направим сравнението и дали има ефект и разлика в раменете и ръцете ми от сегашното ми състояние.

DO

23.08.09
16:20

Извинявай ако не съм прочел някъде,но рамото само ли го тренираш или с някой друг мускул?

DO

23.08.09
18:57

Раменете ги тренирам сами. Тренировъчната ми програма е в 4 дни. Първи ден трицепс+бицепс. Втори ден рамене. Трети ден гърди. Четвърти ден гръб+трапец.

23.08.09
19:01

казано от donati на 23.08.09, 18:57:

Раменете ги тренирам сами. Тренировъчната ми програма е в 4 дни. Първи ден трицепс+бицепс. Втори ден рамене. Трети ден гърди. Четвърти ден гръб+трапец.

Крака? Прасци? РОФЛМАО!

Мнението беше редактирано от El padre на 23.08.09 19:04.

23.08.09
19:18

Определено, ако искаш раменете ти да растат на ширина, трябва да наблягаш на упражнения, които акцентират върху външната глава на делтоидеуса, като lateral raises, арнолд преси и т.н.

DO

23.08.09
20:30

казано от donati на 23.08.09, 18:57:

Добре е според мен.И ако един ден имаш почивка(поне)след рамото(защото не видях почивката как е разположена)не виждам да ти куца тренировъчния план.Моят е подобен.Капризен мускул е рамото(и на мен ми куца) и съм забелязъл,че обича повечкото повторения 8-10.

Да ви имам проблемите!Аз се чудя как да накарам рамената си да спрат да растат. :D

При мен изключително много действаха раменните преси зад врат, дори и с малко килограми, разтваряне с дъмбел встрани и повдигане напред.

А как ти е гърба?Обикновено широкия гръб допринася за широк раменен пояс.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 23.08.09 21:38.

DO

23.08.09
22:09

Здравейте. Краката са ми супер развити. Имам много добре оформени бедра. Прасците са ми супер красиви,развити и добре оформени. В това отношение нямам проблем. Гърдите ми също са много добре изрязани във външната и долната част. Липсва ми горна част на гърдите,но инъче съм доволен. Имам голям гръб и трапец. С няколко думи: всичко ми е развито много добре,единствено само по трудно ми вървят раменете. Ръцете ми растат бързо.
Тези снимки,които съм сложил са от преди 2 месеца,но сега скоро ще се снимам за да се види разликата.
Имам голяма разлика и доста съм дръпнал с обема,но това е само началната фаза.
Краката ми си ги тренирам,като бягам,инъче отделно ги помпя с леко и това е. Нямам нужда да ги тренирам,защото стават много големи и става грозно. Концентрирал съм се върху външната глава на раменете и сега разменям военна преса с Арнолд преса и съм доста доволен. Раменете ми вече започнаха да щръкват и много се кефя.
Инъче тренировъчните дни и почивните ми дни вървят така: Понеделник Сряда Петък и Събота тренирам,а във Вторник,Четвъртък и Неделя почивам. След раменете задължително един ден почивка си давам.

05.09.09
06:19

казано от donscot на 23.08.09, 20:30:

и съм забелязъл,че обича повечкото повторения 8-10.

12. :)

Мнението беше редактирано от slaveman93 на 05.09.09 06:24.

RO

06.09.09
00:02

Попринцип е ген..ноооо щи кажа едно упражнение дето ша ти шокира мускула..значи затаваш до някоя стена заставаш на нея на раце и си отпускаш на нея само краката и отпускаш нагоре надоло да ти опре носа в земята и дигаш така направих моите рамена поне аз :) и успех от мене

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1