Овесени ядки- доза

21.08.09
13:32

Знам, че сигурно е питано много пъти, но се надявам и на мен да отговорите. Та въпроса ми е следния каква е консистенцията на овесени ядки и вода или мляко или по ясно казано колко овесени ядки като количество и вода или мляко е точната консистенция. Както и да ми предложите различни вариации за приготвяне, т.е. в смес и с други хранителни продукти прим сирене и т.н. Става въпрос за закуска в период на качване на мускулна маса.

21.08.09
20:14

1.
Около 30 г овесени ядки + 1 яйце + 50 г сирене/извара. Това се разбърква в една паничка и се слага за 3 мин в микровълновата печка. Получава се вкусна и ароматна питка. Ама е мъничка  ;-) , така че или си правиш 2 или увеличаваш пропорционално продуктите за да стане повече.

2.
100 г овесени ядки + 250/300 мл прясно мляко (зависи как го предпочиташ, ако по-гъсто - слагаш по-малко мляко и обратното), вариш го малко докато ядките набъбнат. После може да нарежеш вътре сушени плодове. Пробвала съм с фурми или сладки червени боровинки. Става супер.

3.
100 г овесени ядки сварени във вода и към тях добавяш 100/150 г извара, разбъркваш и ядеш (и това ми е любимо като 1 и 2).

4.
(Забранената рецепта!!)
Овесени ядки, сварени във вода, слагаш захар, масло “Президент” (или друго), сирене и нарязваш кашкавал докато са горещи за да може да се разтопи кашкавала и става чийт  ;-) .

5.
Овесени ядки сварени с мляко + мед. Това не съм го опитвала, но сигурно и то е вкусно  :P .

Мнението беше редактирано от maria на 21.08.09 20:18.

21.08.09
20:34

150гр. овес, 30гр. протеин, лъжица мед и 3 блокчета черен шоколад 80-99% в блендера с 300-400мл. вода на максимална скорост.
Пиеш и забравяш.

21.08.09
20:45

казано от Ivan Boichev на 21.08.09, 20:34:

150гр. овес, 30гр. протеин, лъжица мед и 3 блокчета черен шоколад 80-99% в блендера с 300-400мл. вода на максимална скорост.
Пиеш и забравяш.

А аз си играя да ги ям по 20-30 мин  :D .
Това нещо не става ли гадно на вкус ?

21.08.09
21:07

Вкусно звучи, ама с тоя шоколад - по-добре какао. Аз по принцип ги накисвам в студено или горещо мляко, най-добре цяла нощ в студено и ги ям с мед или захар. 10 часа киснене в млякото се отразява добре и на най-твърдия овес. С вода също става, но не е особено вкусно.

21.08.09
21:29

Аз винаги имам 99 или 80 % шоколад. Такова како незнам от каде можеш да намериш.
А на вкус бива. Не е деликатес. Ама само така ям оризовите ядки. Пробвал съм всичко. И това е най лесния и приятен начин - да си ги изпиеш бързо!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1