08.02.05
22:02
Темата е модерирана от Емил http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=40277#40277
Знам че от мъртвата се получват болки в кръста шипове и незнам си какво още. Ако я правя с колан( и правилно) това достатъчна защита ли е против тия работи или трябва и други мерки да се вземат.
От къде ги знаеш тези неща за тягата? Аз пък не знам да има такова нещо ;) Просто я изпълнявай правилно и няма да имаш проблеми. Болки в кръста могат да се получат от всичко, точно затова ти трябва тягата, за да ти го заздрави и да нямаш такива проблеми.
дори и да не си с колан, стига да я изпълняваш правилно, мъртава тяга не е опасна, напротив заздравява еректорите, които после ще ти пазят кръста при всякакви други ситуации. Естествено говорим за здрав човек, с добро загряване, и без изсилване с тежестите за сметка на правилната форма.
http://bb-team.org/articles/000429.php Вижте тези хора тренират за здраве с тяга. И хора в напреднала възраст вдигат доста големи тежести въпреки, че тренират за здраве.
по-здрави
Вдигай правилно използвай колан само при максове което не ти препоръчвам слагай си максимум 80 % от макса и вдигай чисто като внимаваш за движението да е правилна траектория без изпъчване и изгърбване
10.02.05
15:01
[quote author=“miro123”]тоя с синята фланелка ми е даскал по физическо :D
Е тва е братче блъскаш цел живот и накрая даскал по физическо
[quote author=“vvlestat”][quote author=“miro123”]тоя с синята фланелка ми е даскал по физическо :D
Е тва е братче блъскаш цел живот и накрая даскал по физическо
Ха ха,може такава да му е била целта :D
17.02.05
10:34
никога не правете гръб без мъртва тяга.това е най усновното упражнение за груг.ако искаш здрав като камък гръб-греби и прави мъртва тяга.силата идва от кръста и гърба.колегите борци знаят това.успех на всички момчета които се занимават усилено със най-красивия спорт.
Моля пишете на кирилица! При следващи нарушения следват санкции!
по-здрави
Емил
Извън темата
Пич, избоде ни очите с тва писане!
Въобще не съм сагласен с Даката. Защото всяка тренировка тяга ще ни преуморява!
по-здрави
И аз естествено а и при други съм го чувал а и при мен е така много голям прираст на сила получих когато правех тяга през тренировка или през две
19.02.05
18:46
Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=41245#41245
Ами добре щом така мислите. Само ми кажете кой професионален културист тренира гърба си без да включи мъртва тяга?. Говорим за упражнения без които не може. Все едно да не правиш бенч прес когато тренираш гърдите си.
Кое от казаното от колегите ми и като забележки и като лични съобщения не можа да разбереш? ПИШИ НА КИРИЛИЦА! СПАЗВАЙ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА!
Знам, че напредналите културисти не се занимават много с хоризонталната бенч преса, а правят предимно други упражнения (дъмбели от полулег и т.н.). Тягата наистина измаря много - мен ме уморява дори повече от гребането, а аз правя още 3-4 упражнения за гръб и след такава тренировка се чуствам като ядрен реактор, но просто не ми е по силите да го правя това всяка седмица. Най-силен ефект за маса и оформяне на голяма част от гърба (горната) съм получил от набиранията зад врат (правя ги с 10-15кг тежест на кръста).
[quote author=“Dakata_sax”]Ami dobre 6tom taka mislite.Samo mi kajete koi profesionalen kulturist trenira gurba si bez da vkliu4i murtva tiaga.Govorim za uprajnenia bez koito ne moje.Vse edno da ne pravi6 ben4 pres kogato trenira6 gurdite si.
Общо взето правят я, но през тренировка примерно, че е бая тежко упражнение. То и аз колко зор виждам на тяга, хем не вдигам много!
Аз като правя тяга я правя като последно упражнение напук на някои мнения че трябва първа (имам доста аргументи) така няма да сте скапани и да не можете да стоите при гребането