22.08.09
22:46
Здравейте
Аз съм на 16 години и тренирам от около 1 месец и 1-2 седмици.
Искам да покача мускулна маса но не знам как?
Може ли да ме насочите към някакви диети и хранителни добавки?
Не мога да си позволя някой много скъпи добавки... :(
А и ако може да ми кажете/покажете някоя програма че имам чувството че тази програма по която тренирам няма голям ефект върху мен смисъл вижда се че имам малък напредък в тялото си но искам малко да заякна че съм 60 килограма... и съм като хърбичка...
Благодаря предварително
казано от r4z0r на 22.08.09, 22:46:
Здравейте
Аз съм на 16 години и тренирам от около 1 месец и 1-2 седмици.
Искам да покача мускулна маса но не знам как?
Може ли да ме насочите към някакви диети и хранителни добавки?
Не мога да си позволя някой много скъпи добавки... :(
А и ако може да ми кажете/покажете някоя програма че имам чувството че тази програма по която тренирам няма голям ефект върху мен смисъл вижда се че имам малък напредък в тялото си но искам малко да заякна че съм 60 килограма... и съм като хърбичка...Благодаря предварително
И аз съм на 16 години, и аз съм 60 килограма, и аз не тренирам по много добра програма, и аз имам тема за това, и аз очаквам отговори да получа, да мога да си съставя хубав тренировъчен режим, но нещо не се получава при мен, резултатите от това, което очаквам, както и да е...Ще следя темата ти,та дай боже, да искочи нещо което може да ми помогне и на мен. :)
Мнението беше редактирано от El padre на 22.08.09 22:57.
23.08.09
00:08
За месец и половина неможеш да очакваш големи промени в тялото си! Почвай високо въглехидратна диета, разгледай тренировъчните режими във сайта и това е бате. Няма кой знае к’ъв майсторлък... тренираш, ядеш и ръстеш ;)
Мнението беше редактирано от huckleberry на 23.08.09 00:08.
23.08.09
05:37
Маса се прави на маса ! Може да ви изуми ,но тренировката е по-малката част от нещата.Храната е най-важна !
23.08.09
05:58
Много бързаш :-) Изчакай още 1-2 месеца и ще видиш резултат, е това при условие че имаш правилен хранителен режим и методически правилно построена тренировка. Физиологически човешкото тяло е устроено така, че са му необходими около 20-30 дни да свикне с нов начин на живот. Видимите резултати се появяват по-късно.
Аха добре а можете ли да ме насочите към конктетна диета?
И трябва ли да взимам някакви добавки?
А как трябва да е построена програмата ми за да е методически правилна?
Питам защото съм нов във фитнес света и не знам много неща.. :(
казано от r4z0r на 23.08.09, 09:53:
Питам защото съм нов във фитнес света и не знам много неща.. :(
Диета - насочи се към високо въглехидратна диета, много въглехидрати, малко мазнини, и нужното ти количество протеин според килограмите ти, ако неможеш да си го доставиш, взимай добавки (протеини на прах), но ако можеш, не прибързвай към други добавки с този малак стаж, просто няма да ти се отразят добре и правилно, не си свикнал с упражненията, тренировките, машините а вече искаш да пиеш добавки, не става така.. Колкото до тренировката, и аз все още си я устроивам да ми хареса, гледай да е около 1 +- 10 минути дълга, и да е интензивна, вдигай тежко, малко повторения (6-10)
23.08.09
21:03
казано от Pandiz на 23.08.09, 10:53:
Питам защото съм нов във фитнес света и не знам много неща.. :(Диета - насочи се към високо въглехидратна диета, много въглехидрати, малко мазнини, и нужното ти количество протеин според килограмите ти, ако неможеш да си го доставиш, взимай добавки (протеини на прах), но ако можеш, не прибързвай към други добавки с този малак стаж, просто няма да ти се отразят добре и правилно, не си свикнал с упражненията, тренировките, машините а вече искаш да пиеш добавки, не става така.. Колкото до тренировката, и аз все още си я устроивам да ми хареса, гледай да е около 1 +- 10 минути дълга, и да е интензивна, вдигай тежко, малко повторения (6-10)
Не ти трябва кой знай каква диета, яж всичко, само избягвай газирани напитки, шоколадови изделия (еклери, понички и тнт.) Яж/пий повече плодове и зеленчуци, месо, картофи (варени), кисело и прясно мляко, по 2-3 литра вода на ден. Резултатите ще дойдат рано или късно, но помни че 75% е храна и релаксация и само 25% е тренировка в фитнеса. “Ти си каквото ядеж!” :)
казано от Petar Cholakov на 23.08.09, 21:03:
Питам защото съм нов във фитнес света и не знам много неща.. :(Диета - насочи се към високо въглехидратна диета, много въглехидрати, малко мазнини, и нужното ти количество протеин според килограмите ти, ако неможеш да си го доставиш, взимай добавки (протеини на прах), но ако можеш, не прибързвай към други добавки с този малак стаж, просто няма да ти се отразят добре и правилно, не си свикнал с упражненията, тренировките, машините а вече искаш да пиеш добавки, не става така.. Колкото до тренировката, и аз все още си я устроивам да ми хареса, гледай да е около 1 +- 10 минути дълга, и да е интензивна, вдигай тежко, малко повторения (6-10)
Не ти трябва кой знай каква диета, яж всичко, само избягвай газирани напитки, шоколадови изделия (еклери, понички и тнт.) Яж/пий повече плодове и зеленчуци, месо, картофи (варени), кисело и прясно мляко, по 2-3 литра вода на ден. Резултатите ще дойдат рано или късно, но помни че 75% е храна и релаксация и само 25% е тренировка в фитнеса. “Ти си каквото ядеж!” :)
Всеки вика, че толкова много е важна храната,то си е така, но почти не ценят тренировката с тези самотни 25% процентчета :D, но, каквото и да ядеш и да пиеш, и да си биеш, и да правиш, без тренировка, надежда всякаква забрави.. :)
Мнението беше редактирано от El padre на 23.08.09 21:18.
23.08.09
21:19
казано от Pandiz на 23.08.09, 21:17:
казано от Petar Cholakov на 23.08.09, 21:03:
Всеки вика, че толкова много е важна храната,то си е така, но почти не ценят тренировката с тези самотни 25% процентчета :D, но, каквото и да ядеш и да пиеш, и да си биеш, и да правиш, без тренировка, надежда всякаква забрави.. :)
Само 1-2 часа в деня тренираш др-те 22-23 часа каде отиват, на вятъра??
23.08.09
21:22
1) Добавки не ти трябват.След 7-8 месеца.Най-много едни келеш-витамини :)
2) Диета - ВВД или РБД.
http://www.bb-team.org/articles/909/
http://www.bb-team.org/articles/908/
3) Тренировки - не си споменал как си тренирал до момента.Предполагам кръгово???
Нз на кое викате кръгово ама тренировката ми е мн смахната трениарм първи ден гърди и гръб втори ръце (бицепс трицепс) и трапец и третия ден рамо корем ... по някога и карам колело или тичам ама тва е 1 път в седмицата
24.08.09
07:46
1 ден - гърди и трицепс
2 ден - почивка
3 ден - гръб и бицепс + трапец
4 ден - почивка
5 ден - рамо и крака
6, 7 ден - почивка
24.08.09
07:52
A ако случайно тренираш от 1 месец, а не от 1 година, е добре да минеш един 3-6месечен начален курс. Неговата цел не е само да кажеш, че не си начинаещ, а и да заучиш правилната техника и да подготви тялото ти за следващия етап. Тъй че разумното е да започнеш тренировка за новак, която включва всички мускулни групи 3 пъти седмично - кръгова или не. Разбира се, вместо това ти ще се хвърлиш в дълбокото и... ще се удавиш :)