’’ Плочки ’’

Темата е заключена.

23.08.09
16:30

Знам че много предложения станаха на последак , но не се сдържах.  Всяка втора тема в раздела за тренировки е ‘’ Корем ‘’  . Понеже има много мнения и методики как се тренира корем,а от своя страна корема е най специфичната мускулна група, няма да е лошо някой по компетентен да събере информацията на едно място и  да се направи темата  важна.  Може би манията за корем в скоро време е по голяма даже и от тази за ‘’ Големи баници ‘’ .  Знам че има към 5-6 статии в т-натион  и подобни сайтове, но много хора не разбират английски ,а и да разбираха пак биха се объркали  от противоречащата си в тях информация..

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.08.09 14:19.

23.08.09
18:04

Хм , по тоя пример ще се създадът още теми : бицепс , трицепс , гърди , крака и т.н.  В раздел “Упражнения” има достатъчно писано на български и на английски , така че идеята не е добре , поне според мен :) .

BU

23.08.09
18:04

Knowledge is power! :)

23.08.09
18:23

казано от Гошко на 23.08.09, 18:04:

Хм , по тоя пример ще се създадът още теми : бицепс , трицепс , гърди , крака и т.н.  В раздел “Упражнения” има достатъчно писано на български и на английски , така че идеята не е добре , поне според мен :) .

За краката и трицепса забрави. Всичко е цици, баници, плочки и перки.

23.08.09
19:07

казано от Thrashmetal на 23.08.09, 18:23:

Мдам. И един  човек не пусна тема ‘’ Внушителни бедра ‘’  .. Но както и да е -да говорено е, но един ти казва ‘’ Тренирай в суперсерии по продължително ‘’, Друг ти казва ‘’ Слагай тежести ‘’, един ти казва ‘’ корема е като всяка мускулна група и се тренира 1 път’’ , друг ти казва ‘’ корема се тренира по 4 пъти на седмица ‘’ . Аз лично преди съм тренирал корем и съм открил своя начин . Но това с адски много четене , събиране на информация от тук от там , ае-бг речници и т.н.  Корема е твърде специфична мускулна група .  А и интереса към него е много по висок ,сръвним само с интереса  към ‘’огромните ръце ‘’ , за които вече всичко е ясно и мнението на аудиторията за тяхното трениране е единодушно и затвърдено- ‘’ прави базови упражнения за маса, вклучи едно изолиращо, ако си в застой - пробвай дроп серии , а ако търсиш нова техника пробвай флашинг ‘’ .

23.08.09
19:21

Интереса към плочките е предимно лятото , а после започват темите : “Как да ми пораснат ръцете/гърдите/гърба.” Всичко си е до сезон .. :) Всеки тренира така , както му се отразява добре и когато нещо работи - не се сменя.

23.08.09
21:11

казано от Xsly на 23.08.09, 19:07:

Хората не ги интересува колко сложна МГ е корема. Искат упражнения с които се топи сланината и се изкарват не 6, ами 8 реда плочки. Нищо де, дай да видим какво ще стане.. Но.. Надали.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 23.08.09 21:12.

За какво са ви плочки бе момчета !!! :D :D :D

Плочките не са важни, важно е да имаш здрав корем, който има изключително важна функция за тялото.Теракота вече е екстра :) Мисля, че такава тема е безплодна.

23.08.09
21:18

казано от RogerF на 23.08.09, 21:13:

За какво са ви плочки бе момчета !!! :D :D :D

x3 “:D”

<~~>

не знам дали се бъзикаш, но ако това излезе от моята уста хич няма да е на бъзик. : ))

Не се бъзикам.Това дали ще изкараш плочки е въпрос на естетика.Това дали се виждат няма нищо общо с функционалната роля на коремните мускули.Просто някой изпадат в мании с тези плочки.Хубаво е да ги има, но в крайна сметка това ли е най-важното?

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 23.08.09 21:24.

ПИ

23.08.09
21:54

казано от RogerF на 23.08.09, 21:24:

Не се бъзикам.Това дали ще изкараш плочки е въпрос на естетика.Това дали се виждат няма нищо общо с функционалната роля на коремните мускули.Просто някой изпадат в мании с тези плочки.Хубаво е да ги има, но в крайна сметка това ли е най-важното?

Един човек който мисли като мен.
За мен важното е гърба, гърдите и ръцете!

24.08.09
08:05

..И както си говорехме с едни момчета от фитнеса “който не може да прави набирания.. оправданието е, че набиранията не му действат. който не може да прави крака оправданието е пак подобно” Тук наблюдаваме друга форма - който не може да се докара до по-нисък процент мазнини оправданието е “Просто някой изпадат в мании с тези плочки.” :D Стегнете се малко, ужасно смешни са изказванията на трениращи хора от рода на “за мен мускул Х, мускул Y и мускул Z са важни.. другите не важат”

Не забравяй и момента, че много от хората (подчертавам,че не всички) се “вманиачават в плочките” поради простата причини,че са имали голям процент мазнини преди и избиват комплекси.За други хора, които не са имали проблеми с мазнините, но нямат чак толкова подчертани коремни мускули този проблем не е толкова важен.Всеки си има приоритети, затова да отклоняваш темата към това, че плюем по плочките , виж , защото сме мързеливи и неспособни да си изкараме теракотата няма връзка с истината в много случаи.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 24.08.09 08:27.

24.08.09
08:52

Не ми звучи като приоритет “за мен мускул Х, мускул Y и мускул Z са важни.. другите не важат” .Това пак не е далеч от твоята идея за избиване на комплекси, само че комплексите и фанатизирането падат на други мускулни групи :) Вие си изкарайте теракотата без допълнителни коментари като тези, пък, виж.. тогава няма да твърдя, че сте мързеливи и неспособни. С неизкара теракота и “Плочките не са важни, важно е да имаш здрав корем, който има изключително важна функция за тялото.Теракота вече е екстра smile Мисля, че такава тема е безплодна.” - други идеи освен за мързел и неспособност не ми идват :( Като цяло идеята ми е, че добрите резултати идват като се подобряват мускулите, а не като се говори и се поставят някаква йерархия, важност и омаловажаване на мускулите...

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 24.08.09 08:55.

ПИ

24.08.09
09:07

50 % от тези които пускат темите за корем са на по 14, 15 години (не че, аз съм по-голям) и искат да си изкарат плочките и да си ги снимат в огледалото!

Мнението беше редактирано от Питбула на 24.08.09 09:07.

казано от Калоян Янкулов на 24.08.09, 08:52:

Не ми звучи като приоритет “за мен мускул Х, мускул Y и мускул Z са важни.. другите не важат”..

Важни са, никой не го отрича и затова и аз тренирам корема здраво.И къде някой е споменал, че не важат?Въпросът ти тук не е за тренирането, а за спазване на диета.
    Давам ти пример със себе си.Аз свалям изключително лесно мазнини.Но не искам да губя мускулна маса на този етап и затова не падам на толкова нисък процент.Това мързелив ли ме прави, че в момента приоритет ми е да качвам сила и маса, а плочките ги оставям настрана?Не се измъквам с приоритетите, но такива винаги има.Изостават ти гърдите, приоритета са те, естествено , че това не означава да не тренираме другите мускули, затова си има тренировъчни програми.
    Не виждам какво общо има мързела, след като усилията да свалиш мазнини не са по-големи от тези да качваш сила и маса.В момента тренирам за сила и мога да ти кажа, че хвърлям далеч повече зор отколкото когато свалях.В случая по-скоро трябва да споменеш желание и малко воля да се издържат изтормозяващите диети.

TR

24.08.09
09:13

Като видя едно тяло , първото ми впечатление правят плочките незнам защо..Познавам много момчета с големи гърбове и ръце ,но просто изглеждат грозно голи , със безформените кореми. Според мен човек трябва да се бори за абсолютно всяка мускулна група , да бъде красива и голяма колкот той иска. Значи ако имаш плочки избиваш комплекси и т.н. ,но ако имаш гръб значи си тренираш ;) Трябва всичко , а не само да си голям. Много хора от фитнеса дето тренирам са с големи тумбаци и си мерят ръката всеки път като идат на тренировка. Като кажат някоя голяма цифра и какво , да премерят и талията -> цифрата е 2-3 по-голяма.Други пък не тренират крака , след което резултата е такъв ,че изглеждат напълно смешно.
Всичко трябва да се тренира ;)

24.08.09
09:13

Е това е съвсем друго нещо. :) Но сравни това ти мнение с първото от темата.. Ето, ще ти го копирам даже:

“За какво са ви плочки бе момчета !!! :D :D :D

Плочките не са важни, важно е да имаш здрав корем, който има изключително важна функция за тялото.Теракота вече е екстра smile Мисля, че такава тема е безплодна.”

Хубаво е, че в крайна сметка стигнахме до заключението “Важни са, никой не го отрича” :D

Объркал съм се :D :D :D

24.08.09
09:23

TrainHard, точно за това говоря... Извратената естетика и мислене на голям процент от трениращите, които на нищо не преличат. Проблемът е, че има много сериозно занимаващи се, които пак изглеждат по подобен начин. Философията на Мечо Пух - колкото повече, толкова повече (или нещо подобно) по отношение на масата е родила много “атлети” по залите, наподобяващи 40 годишни семейни хора с по-големи ръце. Има един готин термин - tubby builders. Или по нашенски - затлъстели билдъри :D

Е, ама вие съвсем се отклонявате от първоначалния замисъл на темата(то и аз си загубих мисълта :) ).Никой не говори за тлъсти билдъри.Идеята за тема “плочки” е свързана с начинаещите трениращи.Отнова казвам, че не мисля че на тях им трябват плочки след като нямат нищо друго.

24.08.09
09:37

TrainHard - всеки дебел има широк гръб и без да е правил и наполовина набирания колкото някой с плочки.
п.п. Плочките са комерсиален мускул, който никой не би отказал да е показан и оформен, но е на най-най-най-последно място в списъка при много хора, а причината е не винаги, че не могат да ги изкарат.

ПИ

24.08.09
09:51

Това, че всеки дебел има голям гръб не е вярно!! В моя клас 50% от момчетата са дебели, аз горе доло влизам в нормалните моя гръб е най-широк. Дебелите са дебели в задниците!

TR

24.08.09
10:35

За големия гръб има роля и малката талия ;) Ако талията ти е 100 а гърба 120 не е същото както ако гърба ти е 110 обаче талията 75-80

ПИ

24.08.09
10:42

На тея от моя клас задниците са й по големи от гърбовете. А аз преди да започна да тренирам талия 81,2, гръдна 103. Вече 3 седмици тренирам незнам дали има промени. Раменете немога да ги премера сам, но са между 115 и 120 ..

Мнението беше редактирано от Питбула на 24.08.09 10:44.

DE

24.08.09
10:52

По-старите потребители помнят темите с тренировки и упражнения за всяка отделна мускулна група, които бяха направени важни и стояха най-отгоре. Ефекта обаче не беше особено голям - все същите въпроси, все същите отговори. Няма смисъл от такова нещо. Винаги ще има въпроси.

24.08.09
13:19

казано от death на 24.08.09, 10:52:

По-старите потребители помнят темите с тренировки и упражнения за всяка отделна мускулна група, които бяха направени важни и стояха най-отгоре. Ефекта обаче не беше особено голям - все същите въпроси, все същите отговори. Няма смисъл от такова нещо. Винаги ще има въпроси.

x2. Може модераторите пак да ги върнат(ако не ме лъже паметта са в най-често задавани въпроси) или пък да направят нови, но ефекта ще е пак същия, защото новия потребител след като се регистрира влиза в раздела за тренировки(а понякога и разделите бъркат) и пита въпрос, който на него го интерисува, но не си прави труда да провери дали вече е писано по него. Както казаха и другите сега като дойде зимата пак ще има въпроси за натрупване на маса, качване в ръцете(ама ако може само там) и т.н. Е няма да се пита за това как да се наблегне на адукторите, но това вече е друга тема.

24.08.09
13:32

казано от p17bull на 24.08.09, 09:51:

Това, че всеки дебел има голям гръб не е вярно!! В моя клас 50% от момчетата са дебели, аз горе доло влизам в нормалните моя гръб е най-широк. Дебелите са дебели в задниците!

Говоря ти не за пишльовци като мен, теб, тия от твоя клас и т.н., ами за развит пораснал мъж.
Моите познати и приятели IRL, които паца си не разбират от фитнес и диети ми хвалят гърба постоянно. Сравняват ме с останалите момчета като “мечка до клечка”, и честно да ти кажа ми е писнало, до гуша ми е дошло да комплиментират нещо, което със и без тренировки щях да си го имам.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.08.09 13:34.

24.08.09
13:51

Плочки, талия, гръб... я стига.Вманиачили сте се много.Не се сравнявайте с професионалистите които с това си изкарват хляба.Няма лошо да изглеждаме добре ама чак пък толкова да си броите сантиметрите, те жените са така.

ПИ

24.08.09
14:24

Аз тренирам корем, но ако излязат плочки, излязат, ако не- ма*ната им!

BU

24.08.09
17:47

Аз не тренирам корем.От мързел е,на края на тренировката не ми се започва нова мускулна група,мерси.Планирал съм силови тренировки специално за корем някъде чаак Март месец. :) Но ще го тренирам и ще бъде здрав.Просто не днес и не утре. :) А колкото до мазнините - 2 лайна не давам дали съм чист ми се виждат “плочките”.

Мързи ме да тренирам и останалата част от тялото си,но го правя.Мързи ме да се къпя вечер,но го правя.Мързи ме да еб...абе схванахте. :) Не е въпроса дали те мързи,а дали вършиш нещата въпреки,за твоето/общото благо. :Д

24.08.09
18:18

Мен не ме мързеше, става въпрос  за поддръжката им.Гледайте да сте пропорционални в тялото и да нямате голям корем.Грозно е да видиш някой  с голяма ръка и малко рамо или добра фигура с нетренирани крака.

ПИ

24.08.09
19:01

И е грозно като видиш някой на по 13, 14 години, който няма нищо, но плочки показва! :Д

24.08.09
19:11

Света е едно грозно място.

24.08.09
19:37

Дам.. И предложението - ” Хайде да направим тема за корем ‘’  определено е метафора на етическия въпрос за красотата на света.
Моля ако някой мод чете , да заклучи темата.

DE

24.08.09
19:37

Незнам защо се нервирате - гледайте си себе си.
На пича, който си има плочки и облича потник за да сваля мацките в детската дискотека му дреме на уная работа какво мислим ние за него. Той се вижда готин, какво му пука кой какво мисли. Щом си се харесва, жив и здрав да е.
Гледайте себе си, не гледайте останалите. Това е проблема на българите. Лично според мен.

Мнението беше редактирано от death на 24.08.09 19:39.

24.08.09
23:02

казано от Xsly на 23.08.09, 19:07:

казано от Thrashmetal на 23.08.09, 18:23:

Мдам. И един  човек не пусна тема ‘’ Внушителни бедра ‘’  .. Но както и да е -да говорено е, но един ти казва ‘’ Тренирай в суперсерии по продължително ‘’, Друг ти казва ‘’ Слагай тежести ‘’, един ти казва ‘’ корема е като всяка мускулна група и се тренира 1 път’’ , друг ти казва ‘’ корема се тренира по 4 пъти на седмица ‘’ . Аз лично преди съм тренирал корем и съм открил своя начин . Но това с адски много четене , събиране на информация от тук от там , ае-бг речници и т.н.  Корема е твърде специфична мускулна група .  А и интереса към него е много по висок ,сръвним само с интереса  към ‘’огромните ръце ‘’ , за които вече всичко е ясно и мнението на аудиторията за тяхното трениране е единодушно и затвърдено- ‘’ прави базови упражнения за маса, вклучи едно изолиращо, ако си в застой - пробвай дроп серии , а ако търсиш нова техника пробвай флашинг ‘’ .

Даже, чух и за придържане на диск зад врат по време на коремните преси.. =D

25.08.09
10:29

казано от p17bull на 24.08.09, 19:01:

И е грозно като видиш някой на по 13, 14 години, който няма нищо, но плочки показва! :Д

Грозно! ХАХА... Щом казваш! А не е ли по-грозно 13-14 без нищо? Аз лично на 13-14 имах единствено преса, но и не виждам, какво друго може да има едно дете на такава възраст! И сега в момента мога да кажа съвсем честно, че ако нямах преса щях да си тегля ножа... Просто не си се представям без преса... Иначе най-силната ми група за мен са гърдите, следват краката, пресата и донякъде раменете може би... гръб и ръце не съм доволен.

25.08.09
10:38

казано от Мушамата на 25.08.09, 10:29:

Грозно! ХАХА... Щом казваш! А не е ли по-грозно 13-14 без нищо? Аз лично на 13-14 имах единствено преса, но и не виждам, какво друго може да има едно дете на такава възраст! И сега в момента мога да кажа съвсем честно, че ако нямах преса щях да си тегля ножа... Просто не си се представям без преса... Иначе най-силната ми група за мен са гърдите, следват краката, пресата и донякъде раменете може би... гръб и ръце не съм доволен.

. Смешно е, ако на 14 ходиш полу-гол на улицата  и си показваш ‘’ пресата ‘’ , както половината пиклйовци..
Темата изобщо не беше за това , а и тя свършо - разбра се- няма смисъл от тема за пресата, защото твърде малко са хората,заинтересувани от самата мускулатура,  а не от показването и ...

ПИ

25.08.09
10:47

казано от Xsly на 25.08.09, 10:38:

казано от Мушамата на 25.08.09, 10:29:

. Смешно е, ако на 14 ходиш полу-гол на улицата  и си показваш ‘’ пресата ‘’ , както половината пиклйовци..
Темата изобщо не беше за това , а и тя свършо - разбра се- няма смисъл от тема за пресата, защото твърде малко са хората,заинтересувани от самата мускулатура,  а не от показването и ...

Ето за това говорех “Мушамата”

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1