24.08.09
11:55
Здравейте,
Малко информация за мен: 22 години , занимавам се с фитнес над 6 години, 190 см, 98 кг, доста чист.
Цели: качествено покачване ~ 3 кг
Добавки: BCAA и суроватка в умерени количества и витамини. Най-много да включа за 2 месеца кре-алкалин.
Храненето ми е доста добро. Живот и здраве ;)
Приемам мнения защото мисля да направя една месечна програма главно с базови упражнения и да намаля броя на тренировъчните дни от 5 на 3 дни седмично. Досега тренирах всяка мускулна група в отделен ден с по 4-5 упражнения за гръб,крака и гърди , с по 3 упр за рамо и по 2-3 за ръце.
Сега мисля да тренирам понеделник / сряда / петък в продължение на 5-6 месеца по следния начин:
- I ден : гърди , бицепс , корем
лег - 4с (10-6п.), полулег 4с (10-8п.), флайс 3с (12-10п.)( веднъж горен , веднъж хоризонтален)
сгъване с щанга - 4с (12-8п.), сгъване с дъмбели / скот - 3с (12-10п.)
корем - 6-8 серии разнообразни упражнения
- III ден : гръб , трицепс , задно рамо
набиране - 5с (10п.), гребане с лост - 4с (10-6п.), тяга -4с (10-6п.)
лег- тесен хват - 4с (10-6п.) , френско с лост - 4с (12-8п.)
дъмбели назад за задно рамо- 4с (12-8п.)
- V ден : крака , рамо
клек -5с (15-10п.), напади -3с (15-12п.) , задно бедро -машина - 3с (15п.) , прасец -4с (20-15п.)
преса отпред - 4с (12-8п.), дъмбели встрани - 4с (12-10п.)
Мнения ?
Темата беше редактирана от Kazaka на 24.08.09 15:51.
24.08.09
12:33
Програмата е класически бодибилдинг сплит за маса.Харесва ми подбора на упражнения, нямам критики :)
ПП:Само може да разнообразяваш на моменти.Така за гърди почвай веднъж с лег,следващия път с полулег.Ако искаш можеш да правиш и различни видове набирания, да не се спираш само на един вид.Ако добавиш и тежест ще е още по-добре.
12 серии за трицепс са много според мен и освен това френсокто и тесния хват си припокриват.
24.08.09
12:51
казано от heat на 24.08.09, 12:46:
12 серии за трицепс са много според мен и освен това френсокто и тесния хват си припокриват.
Не съм видял упражнението с дъмбел.Намали сериите на 10,9.
Heat, тесен хват и френско вървят перфектно заедно.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 24.08.09 12:51.
казано от RogerF на 24.08.09, 12:51:
Ако в понеделник направи тежка тренировка за гърди в сряда ще му бъде трудно с две базови за трицепс /лично мнение/.
П.С. Честита победа в Синсинати.
Мнението беше редактирано от heat на 24.08.09 13:00.
казано от heat на 24.08.09, 12:58:
Ако в понеделник направи тежка тренировка за гърди в сряда ще му бъде трудно с две базови за трицепс /лично мнение/.
Ти изказа подобно мнение и за моята сплит програма, ама да ти кажа преди аз сам правил, тесен хват и френско в същия ден, когато съм тренирал гърди! Само дето не вдигах 100% от максимума си, защотот бях изтощен, иначе, няма невъзможно..
казано от Pandiz на 24.08.09, 13:06:
Ти изказа подобно мнение и за моята сплит програма, ама да ти кажа преди аз сам правил, тесен хват и френско в същия ден, когато съм тренирал гърди! Само дето не вдигах 100% от максимума си, защотот бях изтощен, иначе, няма невъзможно..
И аз понякога правя гърди с рамо и трицепс в един ден, само че тогава имам цяла седмица на разположение за възстановяване! Схващаш ли разликата?
казано от heat на 24.08.09, 13:18:
казано от Pandiz на 24.08.09, 13:06:
И аз понякога правя гърди с рамо и трицепс в един ден, само че тогава имам цяла седмица на разположение за възстановяване! Схващаш ли разликата?
Да бе, разбирам те, нека да не изпадаме в подробности и да разваляме темата на човечеца сега.. :)
Дъмбели назад са за задно рамо , както виждате :)
Сериите за трицепс са 8…
За тесния хват никакви колебания нямам , 1 ден ми стига да почина от гърдите...
казано от RogerF на 24.08.09, 12:33:
Програмата е класически бодибилдинг сплит за маса.Харесва ми подбора на упражнения, нямам критики :)
ПП:Само може да разнообразяваш на моменти.Така за гърди почвай веднъж с лег,следващия път с полулег.Ако искаш можеш да правиш и различни видове набирания, да не се спираш само на един вид.Ако добавиш и тежест ще е още по-добре.
80% от случаите мисля да правя първо хоризонтален лег , за да го засиля откъм килограми и сила. Досега съм тренирал основно горна част на гърдите и са доста развити...
За набиранията ми е трудно да слагам тежест , щото съм почти 100 кг :)Не е като едно време правех с 15 кг дъмбели. Сега правя чисти десятки и добре се напомпвам.
Основно обаче мисля широк хват отпред. Тесния хват не ми влиза добре, а набиране отзад зад врата пък въобще не виждам смисъл , така че едва ли ще разнообразя набирането ;)