24.08.09
19:08
Искам да попитам какви витамини бихте ми препоръчали за момиче на 18г., 169см. , 49кг. Спортна активност - 1-2 пъти седмично тича и 2-3 пъти ходи на плуване. Проблемът е че има нужда от витамин А и трябва да си го набавя по някакъв начин, а и не само него. Аз първо си мислех за Daily Vits на NOW, а после и примерно за EVE, но си мисля, че са много силни. Какви бихте ми препоръчали? По- скоро си мисля, че е добре да са някои слаби витамини, но не съм запознат какви да са?
24.08.09
19:21
За жени си има специализирани витамини на няколко фирми. Правилно си се спрял на NOW EVЕ, друг вариант е Optimum OPTIWOMAN и от аптеките можеш да потърсиш.
Мнението беше редактирано от Велизар на 25.08.09 05:46.
Но точно видях, че в EVE няма витамин А.
Optiwoman са много хубави като ги гледах. Други идеи/ коментари.
Мнението беше редактирано от Giovane на 24.08.09 19:51.
Как да няма витамин А - EVE ни е един от топ продуктите.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 15.07.14 09:17.
казано от Raster на 24.08.09, 19:08:
Искам да попитам какви витамини бихте ми препоръчали за момиче на 18г., 169см. , 49кг. Спортна активност - 1-2 пъти седмично тича и 2-3 пъти ходи на плуване. Проблемът е че има нужда от витамин А и трябва да си го набавя по някакъв начин, а и не само него. Аз първо си мислех за Daily Vits на NOW, а после и примерно за EVE, но си мисля, че са много силни. Какви бихте ми препоръчали? По- скоро си мисля, че е добре да са някои слаби витамини, но не съм запознат какви да са?
Определено добър продукт сте избрали /EVE/. Ако според вас са силни то може да ги намалите приема им на 2 таблетки дневно. Но мисля че за спортуващ човек, са напълно в нормални количества.
казано от kao на 24.08.09, 19:55:
Как да няма витамин А - EVE ни е един от топ продуктите:
healthstore.bg/NOW-Foods/Топ-Продукти/Eve-Women-s-Vitamins-90-таблетки.html
Ами в сайта на NOW пишеше само Бета-каротен, а аз не знаех, че това е Витамин А. Базирайки се на мненията и отговорите си мисля, че ЕVE биха били по- добрия избор, а и сега видях, че Вит. А е 200% в тях, докато в Optiwoman е 100%.
И аз пия EVE. Много съм доволна. Преди тях пих Мерц (за кожа, нокти и коса) и от тях останах доволна, макар че ги пих от дъжд на вятър, а трябваше по едно драже сутрин и едно вечер. Разликата “с-без” витамини е голяма. EVE е добър избор, няма да съжалява. И както каза Тони, не е необходимо да приема по 3 хапа на ден, може и по 2. Тя сама ще ги усети.
П.П. Никога през живота ми не съм имала дълги нокти. Винаги са се чупели или раздвоявали. А сега растат, никакво чупене, трябва да си ги пиля и маникюр мога да си правя ;-) . Това е само от витамините. Същото мога да кажа и за косата ми, расте, никакви цъфтежи. Кожата ми пък не е суха, а младежка.... това мога да кажа за видимото действие на EVE. Помагат ми много, като се има на предвид не дотам пълноценният начин на хранене, който имам и тренировките (3 пъти седмично).
Мнението беше редактирано от maria на 25.08.09 12:38.
15.07.14
09:11
Здравейте ! Приятелката ми от известно време се чувстваше все отпаднала и често и ставаше лошо... пусна си една кръвна картина защото мислехме ,че има ниска захар ,но се оказа добре 4.7 ,но също така се оказа ,че има нисък хемоглобин..... 104 а трябва да е между 120 и 160 g/l :) Тя не е от най най яжните ,докторката и каза да опитат 2 месеца с храна и витамини и пак да си пусне изследвания.Препоръча и да яде яйца,телешко,риба,орехи,броколи,спанак,зехтин и тн това всичко ще го направим ,но също така и изписа 2 медикамента /витамини/ >>
ЦЕТЕБЕ капс. 500 мг. * 60 - което е чисто витамин Ц 500мг 60 капсоли за 17 лв ......
и второто е
АМБИНОР амп. 10 мл. * 20 - Аргинин аспартат 2 гр., магнезий 83,3 мг. и витамин B6 4 мг. - 23 лв...
И аз се замислих дали да не и купя на Now Foods EVE така и така там има повече витамини и минерали има и желязо и фолиева киселина и т.н и ще ми излязат на мен 30 лв а тук ще се дадат повече само за няколко витамина и то не в кой знае какви дози..... Какво бихте препоръчали ?Мислех дали да не и купя и по отделно
Now foods Opti L Zinc
Now foods Magnesium
Now foods C-500
Now foods B complex
Кое е по удачно според вас?
15.07.14
09:35
Първо и преди всичко - разумно е да разберете защо е нисък хемоглобинът. Това ще даде възможност за предприемане на оптимални мерки за нормализирането му (ако е възможно). Една желязодефицитна анемия изисква по-специфичен подход, например. Затова не бързай с купуването на добавки преди да сте изяснили картинката. Ясно е, че витамин В, витамин С, цинк и магнезий са напълно нормална суплементация за всеки и никога не са излишни, но все пак моят съвет е да се правят по-целенасочени разходи. Не забравяйте мастноразтворимите витамини.
Не виждам особен смисъл в суплементация с аргинин, а витамин С е препоръчителен така или иначе. Добрата храна е аксиома, надявам се виждате ясно източниците на качествени мазнини в изброените хранителни продукти.
15.07.14
09:41
Ами докторката каза да се оправи храната и да се приемат витамини и след 1 или 2 месеца да отиде пак да и се пуснат пак кръвни изследвания и сега се чудя какви витамини да и взема.Вече оправихме храна сега сутринта закуси 40 гр овесени ядки със една чаша зелен чай и 3 цели варени яйца.Сега за обяд има 2 гр омега 3 + 150гр филе от бяла риба + 50гр ориз +20 гр орехи.... и довечера ще има месо + зехтин и броколи.