24.08.09
11:27
Здравейте, реших да пусна тази тема, защото незнам точно какви са разликите, в това да качваш мускулна маса през лятото, и през зимата, знам, че въпроса ми не се отнася за тренировъчна програма, както е раздела, но е свързан с тренировките, та защо през зимата се качва по лесно мускулна маса? На какво се дължи, каква е разликата освен в температурата, това как влия? Изястнете ми всичко, ако има статия точно на моя въпрос, сложете я тук, ако няма точна, обяснете подробно, на какво се дължи и защо всички викат, че през лятото маса неможеш да качиш?
И аз не знам как атмосферните условия се отразяват на манипулиране телесното тегло в мускули и мазнини. Аз не се съобразявам с никой сезон и не мисля, че има разлика дали ще качваш, чистиш или подържаш през лятото или през зимата.
Пример с мен - това лято 20 кила съм качил, а предната зима от 76 на 65 свалих. Май така беше, помня ли вече. Това, което искам да кажа е, че наистина не виждам причина да съобразява човек целите според сезоните, както и да съобразява тренировъчните си програми според дните от седмицата - ако има такава причина нека я чуем и да научим нещо ново.
Идеята е че не е хубаво на плажа да се разхождаш мазен, а зимата никой да не ти вижда релефа :D .
24.08.09
16:01
зимата метаболизма се забавя,а лятото се забързва повече.Случая за плажа също го бива :Р
24.08.09
20:13
Аз си имам едно обяснение..
Лято - топло време и се получава много потене и се гори,както и мазненка и понякога се достига до мускулче..
Зима - ладно време :D ,няма голяма интензивност,намаляване на потенето и по-добро качване с мазно.. :D
Един от основните фактори, най-вероятно е движението.
Предполагам, че зимата...искаме или не, не движим толкова ‘насам-натам’. Също така, много хора си променят и хранителните навици през различните сезони.
Промяната в температурите, влияе и на метаболизма, което не означава че неминуемо се слабее през лятото и обратното, през зимата.
Както и да е де, някой друг да даде научно обяснение. :)
казано от С7АЛК3Р на 24.08.09, 21:18:
Един от основните фактори, най-вероятно е движението.
Предполагам, че зимата...искаме или не, не движим толкова ‘насам-натам’. Също така, много хора си променят и хранителните навици през различните сезони.
Промяната в температурите, влияе и на метаболизма, което не означава че неминуемо се слабее през лятото и обратното, през зимата.
Както и да е де, някой друг да даде научно обяснение. :)
Аз точно това исках, а тук получихме 5 различни коментара, които са общи приказки, наистина някой да копира някоя статия или нещо ако има, да научим нещо тук, че доста станахме.. :)