Релеф-мазнини?

10.02.05
13:12

Я ми кажете когато се прави релеф на мускулите,това само малък процент подкожна мазнина ли е или и те се оформят? :)

Спорен е малко въпросът, поне що се отнася до терминологията.
В смисъл, тя е ясна, релефът се постига чрез чистене на подкожни мазнини, т.е. чистенето е за релеф.
Когато правиш релеф аз обаче не виждам причина да не се прави и оформяне на мускули, дори и увеличаването им като размер паралелно с чистенето. В края на краищата колкото е по - пресечено, толкова е по - изразен релефът и разнообразието му.
Но това последното си е мое разбиране - за да постигнеш релеф според общоприетото понятие е достатъчно да изчистиш.
Но от релеф до релеф има разлика.

10.02.05
17:58

Хм... Да правиш релеф и качваш... Знаеш ли точно как става това? Имам впредвид да качваш само чист мускул,без да ти се налага да качиш например 10кг и 3см на ръката,а после за да постигнеш релеф да изчистиш 6-7кг и 1,5-2см. Ако знаеш кажи как става,защото няа мен точно това ми трябва.
P.S. Това може ли да се постигне чрез аминокиселини.Имам впредвид да качваш чист мускул или и от тях се дърпа много на килограми?Защото на мен килограми не ми трябват!

10.02.05
19:26

Естествено, че чистата мускулна маса тежи! И то доста повече от мазнините, при еднакъв обем. Няма как да качваш мускулна маса, без да мърдаш на кила, мускулите не са от въздух. Единствения вариант е да качиш 5 кила мускулна маса (примерно) и след това да свалиш същото количество мазнини. Така ще си си на същите кила, но ще имаш много повече мускули и ще си по - релефен.

10.02.05
19:32

Петко К мускула е по лек от мазнината , а за тия 5 кила чиста мускулна маса която говориш е доста трудно да се качи ако говориш за маса като цяло мускул с мазнина да , но 5 кг чиста мускулна маса се изгражда с години

10.02.05
19:42

Напротив, мисля, че мускула е по - тежък (говоря за равен обем). Мога да проверя някъде, ама не ми се търси.
Ясно е, че много трудно ще се качи само мускул, просто го дадох като пример какво би трябвало да стане, за да си запазиш теглото и да имаш повече мускули ;) Човека за това питаше - дали може да не качва кила и да има повече мускули :)
А 5 килограма мускулна маса да я качваш с години - това е доста песимистично. По - скоро месеци :)

10.02.05
19:47

Абе то зависи от много неща тия 5кг. чиста мускулна маса. Значи ако може да се качва по 5кг. на година примерно. Значи билдер трениращ от 20 години трябва да има 100килограма мускулна маса, като преди да почне пак трябва да е имал някаква.
И аз мислих, че мускула тежи повече, но някав си ми говореше, че мазнините тежели повече. Ае незнам това е интересно да се провери, но 1грам мазнини е двапъти повече калории тъкаче може и да е вярно.

10.02.05
19:48

Бате тва за мускула че е по-лек съм 100% сигурен.За чистата мускулна маса освен в първите 2 години на тренировка може да се качва за месеци , но от там нататък идва един период застои тва онова просто за една година едвам дръпваш с килограм и е просто невъзможно по естествен начин да качиш 5 килограма мускулна маса за месеци.

10.02.05
19:52

Aбе то Рони Колман примерно може да ги качи тези килограми за година, но дори и за него е трудно. Та той е на около 40 години и общо взето около и 5 кила мускули на година му се падат.
по-здрави

И аз мисля, че мускулът е по - тежък. Всъщност, с известна условност можем да каже, че мазнините са по - леки от водата :) Но това е много условно, разбира се.

10.02.05
20:06

Доколкото си спомням думите на Христомир Христов тои каза ,че плановите му били да се яви на Торонто Про на 83 килограма чиста мускулна маса и че 8 килограма отгоре звучели малко , но чистия мускул е лек и тои ще изглежда доста по-огромен.

10.02.05
20:07

А значи Недик Недев в предаването си се опитаваше да обеди хората, че мазнините били 2пъти по тежки от мускулите :))) .
по-здрави

10.02.05
21:19

Абе един мускул  е много по плътен от мазнината , така че би следвало тялото с по голям плътност да е по тежко НАЛИ ???

10.02.05
23:54

Спрете се,бе,хора!Има ли значение кое тежи повече?
Аз ви питам мога ли да качвам чист мускул.Ясно ми е,че за да качваш на мускули трябват и килограми ,но аз искам максимални размери с минимални килограми.Аз не тренирам за културист,нито пък искам да стана 120 килограмово теле със 150см гръдна обиколка и 50-52см ръка. :lol: Просто искам като се видя в огледалото да се харесам.
Моята кожа не е въобще еластична и когато качвам по-рязко или по повече килограми се “цепи”.Шибана работа.Затова искам с минимални килограми максимален размер.
А какво ще ми кажете за аминокиселините.Мисля,че чрез тях мога да качвам по-чисти мускули,без много да дърпам в килограмите.Или греша?
Решил съм да са Аmino 2700 на UNIVERSAL.Ще ги вземам по 6 на ден.2 преди тренировка и 4 след.Как ви се струва? 8)

11.02.05
00:43

Кое от това, дето написах по - горе не стана ясно? Не можеш да качваш размери, без да качваш килограми, и аминокиселините няма да ти помогнат в случая. Малко или много - за да дръпнеш на размер, трябва да дръпнеш на тегло. И съответно размерите ти ще са ограничени от теглото ти. Зависимостта е правопропорционална - повече тегло = по - големи ръце (гръб или каквото и да е), по - голям бицепс = по - голямо тегло. Ако искаш да останеш на сегашните кила, ще трябва да се задоволиш със сегашните си размери.

11.02.05
09:16

Хора, не се излагайте де, все едно някой да твърди че повдигането от лег развива бицепса. Разбира се, че мускулът е по-тежък от сланинките. Много малко е писано по въпроса, защото това си е ясно.

Рафаел, ще го напиша в поредна тема: качването на чиста мускулна маса е почти невъзможно. Това, което ти трябва е хранителен режим с нулев калориен баланс, но с достатъчно белтъчини. Като цяло, добре е режимът да е балансиран, а не някоя В...нещо си щуротия. И бедата тук не в това, че видиш ли, няма начин да се получи. Просто поради естеството на диетата, ще бъдат пропуснати много “възможности” за прираст на мускулна маса. Обилното, с висок калориен прием хранене има за цел точно да не се пропускат споменатите моменти. Е, с обилно хранене ще се образуват и мазнини, но по този начин би успял да използваш пълноценно стимулирането на покачването на мускулната маса, което правиш посредством тренировката. Всичко е въпрос на лична преценка (и точно планиране). И на индивидуалност.
Успех! :)

11.02.05
10:12

Абе ако има достатачно тестостерон момчето ще качи чиста мускулна маса и даже може да изгори мазнините. Но тука трябва да посегне на забранените медикаменти, което е адски тъпо. Еми вземи билки ве батка там трибестан и еленов корен да вдигнеш тестото и подкарай една такава диета дето ти казва мартин. Ще успееш да постигнеш целите според мен.
по-здрави

Разпространеното доскоро мнение на форума беше, че 2700 на Юнивърсъл са най - доброто в отношение цена/качество.
Аз ги пих 2-3 месеца. Честно казано преди това бях пил течните на биогейм и колкото и тъпо да звучи, като че имаха повече ефект, при това на по - ниска цена. Говоря не само за мускулна маса, което е относително, но и за възстановяване, което като че ли си е константно.
2700 доколкото знам са специална серия за източна Европа. Как ти звучи?
На мен, като на подозрителен икономист ми звучи абсурдно фирмата да създава сама убийствен конкурент на собствената си продукция, пък била тя и за друга част на света - все пак пазарите се отварят. Явно че е за смтка на нещо, според мен най - вероятно за сметка на качеството.
Друг наш посетител, Перлсайт, твърди, че Юнивърсъл 2700 са едно към едно с размери, вид и дори вкус, на аминокиселини на една нашенска фирма, която дори е вносителят на Юнивърсъл. Това как ти звучи? Не съм проверявал информацията, но по отношение на добавките този човек определено заслужава доверие.
Сега лично аз пробвам суроватъчните аминокиселини на Уидър. Още нямам впечатления. Малко по - скъпи са от тези на Уидър, да кажем едните излизат по 17 ст. таблетката, другите по 20 а дозите в таблетки са еднакви. По - нататък мога да кажа как са.
Другото вече ти го казаха. Съгласен съм донякъде с Мартин. И хормоните, и метаболизмът въздействат не само върху мускулите, но и върху резервите. Градежът е и на двете. Но относително чиста мускулна маса можеш да качиш, при яки тренировки и добре балансиран хранителен режим.
По добре балансиран хранителен режим се разбира всичко. Няма качване само от аминокиселините. Те участват в хранителния ти режим наравно с другите компоненти. Всичко трябва да прецениш, не да се уповаваш на тази или онази добавка.

11.02.05
23:06

Айде бе!? То тия аминокиселини златни и вълшебни ги изкара. ХАХАХ :)) значи тайната за успех е аминокиселините на биогаме :)))) смех ве смех !
по-здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1