Тренировка за ръце

26.08.09
10:53

Моля споделете ви е как тренирате ръцете.
-честота;
-място в сплита;
-упражнения;
-ползвате ли чийтинг
(защото аз спец за ръцете се старая всичко да е максимално чисто)
ако ги тренирате разбирасе.
И най-важното какви резултати ви дава тренировката,защото моите ръце от 4-5 месеца не са мръднали.
А знаете,че като кажеш на някой какво тренираш веднага следва:”я стегни” или “дай да ти видим ръката”,как да обясниш ,че дигаш еди си колко за задно рамо при чиста техника.

Темата беше редактирана от Biad__ на 26.08.09 10:54.

26.08.09
11:15

Тренирам ги два пъти седмично с  72 часа почивка м/у двете тренировки.Тренирам ги в втората ми тренировка за деня.Единия път акцента е върху бицепса, другия път върху трицепса.Суперсерии и двата пъти.

26.08.09
11:19

Не тренирам ръце или правя 1-2 серии, когато приключа по-рано. Ако са ти в застой ги остави да починат малко, тъй като те се претренират лесно ако през останалите дни тренираш тежко.

26.08.09
11:38

Суперсериите определено помагат при претрениране  :lol:  :lol:

26.08.09
13:07

Аз като ги правя дори два пъти седмично според теб претренирам ли ?!

26.08.09
13:30

стажа ми е 8 месеца,като в началото ги тренирах:
Бицепс след гърди-съвсем леко с 1-2 упражнения.
Трицепс след гръб - отново по леко.
След това смених програмата и ги отделих в собствен ден-започнах да вдигам по големи тежести,но пък растежа спря,докато в първия период качих 2 см за 1-2 месеца,но от тогава няма мърдане.
Новата ми идея е да ги изключа тотално от програмата,но пък те са ми най слабата група и има чувството,че ме ограничават в тренировката за останалите мускулни групи.

Мнения?

26.08.09
13:39

как си с храненето

26.08.09
14:53

казано от heat на 26.08.09, 11:38:

Суперсериите определено помагат при претрениране  :lol:  :lol:

Абе, деа, стига с това претрениране вече, как разбирате кога сте претренирали нещо? Какво е чувството, защото вчера тренирах ръце, и сега усещам стегнатост в бицепса и като я изправя ръката на макс усещам леко опъване и болка, според вас претрениране или лека мускулна треска в следствие на добра тренировка е това???

Мислете за претренирането като за недовъзстановяване ;)

26.08.09
14:57

Храненето ми е горе доло на ниво опитвам се да ям,колкото се може повече,но заради малката ми физическа активност просто нямам апетит да консумирам цялото количество,което трябва да приема за деня.
А и моя човек с който ходя на фитнес,просто е по-нисък на ръст и с къси ръце и направи ебати ‘баниците” :),направо ме отчаява.Но явно ще трябва да се примиря с моята генетика и да се въоръжа с търпение.

26.08.09
16:50

Напоследък..доста често. 4 пъти за два месеца. Общо с 2 упражнения.
Иначе, почти година не бях правил упражнение “за ръце”.
Имах едно случайно замерване, оказа се че съм сложил 2см в ръцете.

Мнението беше редактирано от 6th на 26.08.09 16:52.

26.08.09
18:14

Не знам, дали е толкова от значение, че някой е ектоморф или не. Даже ми се струва, че за някой с ектоморфска жилка, тренировките с висока интензивност и по-нисък обем биха били по-ефективни.

Биад_ - общо взето си го написал. Тренирал си гърди с бицепс и гръб с трицепс и без да ги насилваш много си получил растеж. Сменим си тренировката и най-вероятно сега ги напъваш доста, когато са в един ден и ...растеж няма.
Нормално е, в първите няколко месеца да качваш обиколките с лекота. Не е задължително, в следващите месеци, полагайки повече усилия и правейки повече специализирана работа върху мускулната група, да получиш същия растеж.
Също така, освен че “онова” са били първите ти месеци, тези “4-5 месеца” са пролет-лято като сезон. Много хора, не качват килограми и дори свалят килограми през тези сезони. Да стоиш на едни и същи килограми или да сваляш, а през това време да подуваш бицепси и трицепси си е доста трудна задача.

Опитай със старата си програма на първо време. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 26.08.09 18:15.

DO

26.08.09
20:37

Четете книгата на Манфред Хьобел-”Най-големите ръце” и ще разберете много тънкости относно тренировката за ръце!!!
За онези,които не знаят,а се интересуват кой е този Манфред:
“Манфред Хьобел е известен в света на културизма с размера на своите огромни ръце - 64,77 сантиметра. Говорим за размер на ръце, да не си помисли някой, че става дума за размер на бедро! Гигантът е с височина 195,5 сантиметра и тегло 150 килограма, когато има тези изумителни размери на ръцете. На него принадлежат още няколко рекорда. Той прави серии набиране с 90 кг дискове около кръста, пръска метална кутийка кока-кола (пълна и запечатана), като я стисне с две ръце. Опитайте, ако си мислите, че това е лесно. Изумява телезрителите, когато успява за 3 минути и 20 секунди да преобърне 10 коли в едно шоу. През 1993 година печели титлата „Най-силният мъж на Европа”.
Според твърденията на Манфред ръцете трябва да се тренират здраво, но също така трябва да им се осигурява и почивка. Той препоръчва използването на упражнения, изграждащи всички зони на бицепса и трицепса.”

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1