Дневникът на Теодор

Темата е заключена.

20.08.09
12:18

Здравейте на всички, казвам се Теодор Димитров. На 18 години съм и тренирам активно бейзбол от 8 години. През последните шест месеца започнах да се занимавам и с лека атлетика като помощен спорт. Висок съм 193см и тежа 100кг. Предишната зима основната ми цел бе да стана по-пъргав, по-силен и по-атлетичен, което мисля, че постигнах. Свалих около 7-8 килограма докато добавих доста мускулна маса. Мога да се похваля главно с моя клек - 150 кг. Опитвам се да се храня здравословно, без боклуци. Наблягам на бялото месо и ориза, телешко от време на време. Избягвам свинското. Опитвам се да поглъщам течни храни. Плодове и зеленчуци също присъстват активно в диетата ми.  От време на време си позволявам да похапна нещо вкусно като шоколад или пица. Не приемам никакви добавки освен комплекс от витамини - Центрум, Бийон, редувам ги. Считам себе си за начинаещ в режимите за хранене.  Един ваш познат - Гошко ме помоли и аз да направя дневник и аз се навих, така че започвам от днес. Имам ясна цел какво искам да постигна до следващата година - да изтичам 55 метра под 7 секунди, докато развивам експлозивни, силни и гъвкави мускули.

Честит ти дневник. Така и не разбрах тренираш ли във фитнес с тежести или по скоро лека атлетика.
Дано под “течна храна” си нямал предвид, течната баничка популярна под името  Бира  :lol:

Първата тренировка от дневника. Разбягах се, разтегнах и раздвижих ставите. След това започнах.
Полу-клек - 1х20 на 80 кг, 2х20 на 100 кг, 2х20 на 120кг, 2х15 на 140кг и 2х15 на 160 кг
Лежанка - 2х12 на 50 кг, 2х12 на 60кг, 1х2 на 70кг и 1х12 на 60кг.
Обръщане- 2х10 на 50 кг, 2х10 на 60 кг.
Завърших с предмишница и 2х40 коремни суперсерии.
Нарочно тренирах по такъв начин, защото това са упражнения, които натоварват голяма част от мускулите в тялото, и аз се чувствам невероятно тонизиран след тях. Утре ще се тренират ръце.

Хахаха, не. Пия бира, но малко и много рядко, да кажем по 1-2 бири на месец. Под течна храна имам впредвид супи и мляко.

Във леката атлетика щангите са голяма част от тренировката, особено при спринтъорите. Така че блъскам желязао, да :)

20.08.09
16:13

Честит дневник :) Ще го следя с интерес...като малка съм тренирала софтбол, а баща ми беше бейзболист :) :)

Ден втори:Тренировка за ръце
Трицепс: Лег с тесен захват 3х10 на 40 кг/1х4 на 52 кг.Разгъване на машина 2х10 на 30кг/2х10 на 40кг
Бицепс-сгъване с крив лост 2х10 на 30кг и 2х5 на 42кг/концентрично сгъване 3х8 на 12 кг
Завърших с упражнения за паласки - 2х60.
Утре ще се прави кардио от типа 5-6 километра.

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 21.08.09 10:53.

BU

21.08.09
14:21

Интересно,в бейзбола къде бягаш 5-6 км нон-стоп? Продължителното бягане тренира качества у тялото,които са в пълен разрез с експлозивната сила...с каквато и да била сила. :)
А защо полу-клек?

Дългото тичане го използвам, за да окисля мускулите си и да ги отпусна след тежки щанги. Когато се одървя от железата, това бягане ми помага да се отпусна. Тъй като играя питчер, пост при който трябва да се комбинират екплозивност и издръжливост ми се налага да го правя. Не обичам дългото бягане, попринцип кардиото ми е 3 км бягане, почивка и лек стречинг, 5х50м максимални спринтови отсечки, 5х15 кенгуровидни подскока от място и пак 5х50 и 5х15. Разпускам с много бавно бягане и разтърсване на крайниците+финален стречинг от 10 минути. Полу-клек правих, защото още не бях във форма за истински клек. След като сеприбрах от морето чувствах краката си като желе, което ми беше много странно, защото те бяха адски тонизирани... Ам не си особено прав за дългото бягане, проблемът се появява, когато се практикува само такова по много. Спринтъорите също правят кросове от типа на 5-6-7км, когато са в състезателен режим, но го правят 2 пъти в седмицата макс.
П.С. Нямам търпение да започне лекоатлетическия сезон и да започна истинския път към заветните 7 секунди.

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 21.08.09 17:57.

BU

21.08.09
19:56

Бейзбола беше хвърляне/удар и бързи спринтове с резки завои,нали?Акцентирай върху задното бедро и задника,задните бедра ще те пренасят през отсечките,все едно летиш,а дупето ще прави маневрите.  :-)

Сериозно говоря,клековете да са доо земята,за да се включват хубаво гореспоменатите групи и повече тяги и изхвърляния/тласкания.

Абе,защо не пробваш да заредиш някой къс лост само от едната страна и да замахваш като батер? :) Директно,функционално упражнение за корем ще стане.Всъщност ти в каква позиция играеш?

Мнението беше редактирано от BusyMan на 21.08.09 19:56.

СА

21.08.09
20:06

казано от GreyKnight на 21.08.09, 17:53:

. Тъй като играя питчер

Четеш през редовете ;)

DeadManWalking откакто започнах да се занимавам с лека атлетика достигнах висока теоретична физическа култура, демек на прост български - сам мога да си правя тренировъчния режим ;). В бейзбола най-важните мускулни групи са 3-Крака,корем и предмишница. Това, което ми казваш ти с лоста е добра идея, досега съм го правил, но не със свободна тежест. Клека е до земята, имам добра техника. От следващата седмица включвам и плуване в програмата.

казано от GreyKnight на 21.08.09, 20:18:

В бейзбола най-важните мускулни групи са 3-Крака,корем и предмишница..

Понеже на теб ти трябва подобрение на спринтовите умения бих добавил и задник.А под крака се разбира не само квадрицепса, но и задния бедрен мускул.Така ,че една мъртвя тяга или по-скоро римска тяга ще ти помогнат много.

ПП:Честит дневник.Ще го следя с интерес :)

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 21.08.09 20:29.

Ам задника го броя аз към краката :D(За мен крака е всичко от нокътя на палеца до края на задника). Сега не наблягам на тичането, защото не съм компетентен. Все още съм малък, тежък съм, а и краката ми все още не са достатъчно силни, нищо че имам 150 клек. Като цяло в бейзбола се тича доста на тренировка, почти постоянно си в движение, което може да се определи като “скоростно, с внезапна смяна на посока”. На мен ми липсват отсечките. Не искам да започвам някакви убийствени бегови тренировки като 10х100 максимални отсечки, защото не знам как ще се отрази на ставите, сухожилията и костите ми. Ще се доверя на тренера ми, който се занимава с атлетика повече от 40 години.

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 21.08.09 20:36.

BU

21.08.09
20:41

Аз да си кажа,да го има там черно на бяло. :)
Полезно ще бъде на следя какви тренировките правите,ам...коректно ли е спрямо треньора ти да даваш подобна информация?

Защо да бъде некоректно? Аз мога да ти кажа какво съм правил, но не мога да те науча как да бягаш правилно през интернет, или каква стратегия да имаш през самото бягане, така че спокойно ;)

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 21.08.09 20:49.

Преди време бях гледал по Експлорър предаване за спринтьорите.Добре, че го намерих в Йутуб.

http://www.youtube.com/watch?v=gkPlF6L8FOE&feature=related

Отстрани ще намериш и останалите части.Надявам се да ти е интересно.

Направих кардиото, сърцето ми е в добро състояние, темпото на последните 1000 метра го показа. Разтегнах много добре, защото се чувствах леко скован. Утре релакс, а в понеделник ще плувам.

Днес плувах около час стил Breaststroke. Утре само бейзбол, а в сряда Bear Complex

Meчешкия комплекс беше набит, сгазен, смачкан, разчекна, сдробен. Замалко да ме победи, ама аз не се давам. Добре че имам здраво сърце и издържах. Невероятно интезивна и натоварваща тренировка. Благодаря на Вик, че ми я показа.

Как би сравнил стандартна бодбилдинг тренировка, с кросфит комплекс. Знам че нямаш много опит но все имаш някаква база за сравнение

26.08.09
18:02

казано от GreyKnight на 26.08.09, 09:55:

Meчешкия комплекс беше набит, сгазен, смачкан, разчекна, сдробен. Замалко да ме победи, ама аз не се давам. Добре че имам здраво сърце и издържах. Невероятно интезивна и натоварваща тренировка. Благодаря на Вик, че ми я показа.

Здрасти и в твоя дневник!

Ще те помоля да опишеш резултатите и впечатленията в темата на Мечешкия комплекс -
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39573/

Така ще можем да следим развитието  :coolsmile:

Да си кажа честно никога досега не съм тренирал по “бодибилдерски начин”. Комплекса ми напомня тренировка по лека атлетика в състезателен период - висока интезивност, малко време.

26.08.09
18:47

Хехе, браво за мечката! Много победи подобни да имаш :)
И...повечето кросфит комплекси са така...имаш чувството, че сърцето ти иска да пробие дупка в гръдния кош :)))
Може да пробваш още някой ;)

26.08.09
19:15

Според мен с твоите размери трябва да пробваш с поне 50 кг the bear complex

Какви размери бе брат ;) Къде ги видя :). Доволен съм от това, което постигнах днес. Не забравяй, че съм все още дете - само на 18 години.

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 26.08.09 19:44.

Я ми кажи, как успя да дигнеш 120 килограма лег 5 пъти? Как тренираш?

26.08.09
19:54

Тренирах тогава, а и сега с 5х5.
Даже имам клипче някъде ама ме мързи да го търся.
Преди 4-5 месеца да е било.Пазеха ме де.Иначе избягвам максове.
Скоро трябва да си пробвам пак максовете на основните упражнения.
Иначе гледам си 100 кг та за това.

хм.. и истината е, че не бяха 5 ами 2 серии по 3 но през 10на секунди.А преди това пак бях правил лег.

Мнението беше редактирано от Никола на 26.08.09 19:58.

Интересно, щом не пиеш нищо си доста силен за годините си :)

26.08.09
20:02

Хм..лег-а ми е най-силното упражнение.

Днес- отново двуразово. Сутрин-100 лицеви опори+коремни преси+специфична бейзболна тренировка за рамото (Throwers Ten). Следобяд-бейзбол, радвам се, вече връщам форма. Утре ще плувам. Неделя-Плуване+Бейзболен мач.

Вече се започва двуразовият режим. Сутрин-атлетика, вечерта-бейзбол. Атлетика-загрявка и 2 игри. Все още се навлиза във сезона. Бейзбол-батинг практика, мач, добро натоварване на рамото.

Първи мачове от финалите, тренировъчния процес е вече по-лек.

Атлетика-загрявка, 3х100 метра, 3х1000, лека лежанка+гребане със щанга. Бейзбол - тренировъчен мач.

10.09.09
07:05

А храната как е ? Опиши един примерен ден , благодаря :-P

Атлетика-загрявка, разскачване (скок от място, двоен,троен и петорен скок). 5х600 метра с 200 метра ходом. Щанга-гребане+ръце. Обяд-Кофичка кисело мляко, омлет+салата от зеле. Следобедна закуска-мляко+мюсли. Вечеря-риба

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 10.09.09 17:29.

Aтлетика-загрявка, 4х600 метра през 100 метра, 6х50 метра през 50 метра. Разхвърляне с гюлето.
Закуска-мляко+мюсли/Обяд-риба+картофи+бира/Вечеря-не се знае

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1