Критики към програмата и хранителния ми режим

28.08.09
10:46

Сряда
Гърди :
1.  щанга от лег – 4 серии по 8 повторения
2.  щанга от полулег – 4 серии по 8 повторения
3.  флайс с дъмбели от лег – 4 серии по 8 повторения
4.  кросоувър – 3 серии по 8 повторения
Корем:
1.  коремни преси – 3 серии по 25 повтореняи
2.  повдигане на крака от лег – 3 серии по 15-20 повторения

Четвъртък
Гръб:
1.  придърпане на скрипец пред гърди -3 серии по 8 повторения
2.  продърпване на скрипец зад врат – 3 серии по 8 повторения
3.  дърпане на скрипец – 3 серии по 8 повторения
4.  мечка – 3 серии по 8 повторения
Трицепс:
1.  разгъване на скрипец с въже – 3 серии по 8 повторения
2.  разгъване на скрупец с лост - 3 серии по 8 повторения
3.  разгъване от седеж с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
4.  кик бек - 3 серии по 8 повторения
Корем:

Събота
Рамо :
1.  разтягане в страни с дъмбели – 3 серии по 8 повторения
2.  едновременно изнасяне напред с дъмбели – 3 серии по 8 повторения
3.  арнолд преси – 3 серии по 8 повторения
4.  разтваряне на задно рамо от наклон - 3 серии по 8 повторения
Бицепс :
1.  концентрирано сгъване – 4 серии по 8 повторения
2.  скотово сгъване – 4 серии по 8 повторения
3.  сгъване с EZ щанга  - 4 серии по 8 повторения
Корем :

Неделя
Гърди:
1.  щанга от лег – 4 серии по 8 повторения
2.  щанга от полулег – 4 серии по 8 повторения
3.  флайс с дъмбели от лег – 4 серии по 8 повторения
4.  кросоувър – 3 серии по 8 повторения
Корем:

08:00 - 3 суп. лъжици мюсли с мляко
150 гр. ориз с 400 гр. пилешко филе разделено на 2 порции
12:00-13:00 - 1ва порция
19:00 - 2ра порция
21:00 - фитнес
22:30-23:30 - някакви ядки ( предимно орехи ще ям)

Знам че 4-тири хранения са минимум, но ходя на работа и така мога да ги разпределя, като часове. От време на време вечер ям и яйца(3-4 белтъка с 1-2 жълтъка). На 20год. съм, 186см, 72кг. Очаквам критиките и съветите ви :) Обмислям, да си взема някакво протеинче за 50-60лв, защото финансите са ограничени. По фитнес програмата съм от тази седмица и съответно утре ще изпълнявам “Събота”.
edit: в неделя, повтарям гърдите, защото са ми слаби, а и не се сещам какво да сложа. Не искам крака, защото имах проблеми с левия минискус и ме е страх да не направя някоя беля.

Темата беше редактирана от striking на 28.08.09 10:55.

28.08.09
12:35

За гръб прекаляваш с машините сложи нещо,в което може да изпилзваш свободни тежести-Тяга,гребане с дъмбел,лост.

Попресилил си се и с трицепса, а яденето просто е много лошо - насочи натам силите си.

28.08.09
12:46

ами аз вчера правих трицепса, без скрипец с лост, това го измислих днеска, ами като се замисля сигурно ще ми дойде в повече, ще го изключа.
Кое не е добре с яденето? Моляте кажи ми къде съм сгрешил и как да си го коригирам, защото не разбирам много!

казано от striking на 28.08.09, 12:46:

ами аз вчера правих трицепса, без скрипец с лост, това го измислих днеска, ами като се замисля сигурно ще ми дойде в повече, ще го изключа.
Кое не е добре с яденето? Моляте кажи ми къде съм сгрешил и как да си го коригирам, защото не разбирам много!

Храната ти е като за 40 килограмов билдер. А след тренировка не ядеш нищо.
Най-важните хранения за деня са сутрешното и това след тренировка. Едното ти е малко, другото липсва.

28.08.09
13:05

Ами добре човек, как да ги набавя тези протеини, предполагам за тях говориш, защото се умножава по 2.3 някаде собственото си тегло и така се изчисляват. но то се получава 150гр протеин и 72.17=1224 калории, стойностите стават големи, времето ми за хранене е това и незнам какво да добавя, а и нямам много пари и за това се ограничавам да ям “качествено” 4 дни в седмицата. То всичко дава по-много малко протеин, освен да си купя за 50-60лв както казах, някакъв на прах и да вземам към 16:00часа и след тренировка...

Така, както си написал, имаш 4 приема на храна. Ако вземаш по 40гр във всяко от тях, то ти се събират 160гр белтъчини.
Не вярвам да си с противогаз или тежководолазен костюм на работата си, така че е добре да помислиш върху следното:
8:00 - закуска
11:00 - междинна закуска
13:00 - обяд
16:30 - междинна закуска
19:00 - първа вечеря
22:00 - следтренировъчно хранене
23:00 - вечеря
Ако във всяко от храненията си набавяш по 30гр протеин - готов си за големия растеж.
За минутка може да приемеш доза протеин в междинните хранения. Например на път за тоалетната, щото не вярвам да не пишкаш от 8 до 12 и от 13 до 19.
Искаш ли - намираш начин ;)

28.08.09
13:44

ами аз работя на компютър и цял ден стоя седнал на един стол :) мога да хапвам за бързо когато си поискам, като изключим 1-часовата ми почивка на обяд. Може примерно така:
8:00 - мюсли
11:00 - протеин на прах
13:00 - ориз с месо (1ва порция)
16:30 - протеин на прах
19:00 - ориз с месо (2ра порция)
22:00 - протеин на прах
23:00 - ядки
но 3пъти протеин на прах мисля, че става много и след тренировка май е по-добре 3 белтъка. Така по-добре ли стана или пак нещо куца :)

1 час след тренировката имаш нужда от хубава, балансирана храна. Не просто да клъвнеш малко ядки.
Протеинът на прах е храна в подходяща за носене форма. Не го разглеждай като нещо плашещо.
По-добре е ядките да са едното междинно хранене, а вечерта да си хапнеш качествено.
И храната не е само протеин, има и мазнини и въглехидрати!

28.08.09
14:00

значи примерно, може да махнем протеина от 16:30 и да сложим ядките, а след тренировката да взема протеин. Така ще станат 5 хранения, незнам фатално ли е много, може пък и вечерта да хапвам пак малко ядки... Въглехидратите нали идват от мюслито сутрин и ядките... а мазнините незнам от къде ми се събират, предполагам от цялата приета храна се събира някакво количество. Имам и хубав домашен мед, мога да взимам сутрин или вечер по една лъжица! Май горе-долу нещата си отидоха на мястото нали ?

Въобще не са си на мястото :)
Мед - веднага след тренировка ;)
Ядките си погледни какво съдържат в таблиците. Стафидите имат много въглехидрати, но фъстъците са бедни на тях, а богати на мазнини и протеин...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1