30.08.09
18:30
Искам да попитам като за начинаещ в залата набирания ,скрипец зад врат,гребане с дъмбел и хиперекстензии достатъчни ли са! А и хиперекстензиите помагат ли за изправяне на тялото?
Да и не . Хиперекстензиите са за заздравяване на кръстните връзки . Демек долна част гръб . 3 упражнения за гръб , за начинаещ е добре.
казано от Sleart на 30.08.09, 18:30:
Искам да попитам като за начинаещ в залата набирания ,скрипец зад врат,гребане с дъмбел и хиперекстензии достатъчни ли са! А и хиперекстензиите помагат ли за изправяне на тялото?
Скрипеца го замени с чукове и мъртва тяга да добавиш няма да е лошо, но по-леко. Иначе екстензиите помагат да!
Ами мъртва тяга няма да правя никога,боли си ме кръста питах защото скрипеца го усещам а и какво точно са чуковете!
казано от Sleart на 30.08.09, 19:16:
Ами мъртва тяга няма да правя никога,боли си ме кръста питах защото скрипеца го усещам а и какво точно са чуковете!
http://www.bb-team.org/exercise/1158/
казано от inis9 на 30.08.09, 19:18:
http://www.bb-team.org/exercise/1158/
Мерси, че свърши моята работа. :) :)
Мнението беше редактирано от El padre на 30.08.09 19:31.
31.08.09
00:13
Никва тяга брато :) Гребането е добре да го редуваш - 3 тренировки с дъмбел, 3 тренировки с щанга.
А скрипеца зад врат не натоварва ли раменните стави ?
31.08.09
03:57
За слаб кръст бих препоръчал точно тяга и пълен клек/упражнения за задник. :)
За гъз специално, при мен лег-пресата ми върши работа. На следващия ден имам мускулна на дупето. :D (и си е от лег-пресата, не от нещо друго) :D
Мнението беше редактирано от fqls на 31.08.09 07:48.
Ам??? Гребане с щанга по безопасно ли е от мечка? А и знам че пак боли кръст от чукчета ! Щото аз с дъмбела гребането нещо техниката ми куца. Ама на другия ден яка мускулна имам ! :Д Може и да не ми куца!
Принципно упражненията, които ти трябват за гръб са:
1.Набирания (ако можеш да ги правиш)
2.Гребане с лост
3.Гребане с дъмбел или мечка
4.Мъртва тяга или хиперекстензии или добро утро
5.Упражнение за трапеца (което много трениращи го слагат и в други дни - примерно при рамо)
Ти питаш за упражнения за начинаещ. Те са същите, просто в началото ще заучаваш правилното им изпълнение без големи килограми (ако си минал вече на сплит).
Гребането с лост е нещо различно от гребането с дъмбел - акцентират върху различни части на гърба, следователно е добре и двете да присъстват в тренировката ти. Гребането с дъмбел може да разнообразяваш с мечка (на скрипец или тесен хват на Т-щанга).
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 31.08.09 08:35.
Ами аз пак да ви кажа имам проблем с кръста а и няма кой да ми покаже техниката на мечка и чукчета ! Скрипеца не е ли ефективен или е все едно набиране с по малки килограми !
казано от Стоянчо на 31.08.09, 08:32:
Принципно упражненията, които ти трябват за гръб са:
1.Набирания (ако можеш да ги правиш)
2.Гребане с лост
3.Гребане с дъмбел или мечка
4.Мъртва тяга или хиперекстензии или добро утро
5.Упражнение за трапеца (което много трениращи го слагат и в други дни - примерно при рамо)Ти питаш за упражнения за начинаещ. Те са същите, просто в началото ще заучаваш правилното им изпълнение без големи килограми (ако си минал вече на сплит).
Гребането с лост е нещо различно от гребането с дъмбел - акцентират върху различни части на гърба, следователно е добре и двете да присъстват в тренировката ти. Гребането с дъмбел може да разнообразяваш с мечка (на скрипец или тесен хват на Т-щанга).
Стоянчо би ли ми обяснил каква е разликата между гребане с лост и гребане с дънбел или мечка не са ли еднакви второто и третото упражнение
Гребането с лост товари по-скоро широкия гръбен мускул и са за ширина, а мечката и гребането с дъмбел акцентират в средата и са за плътност.
31.08.09
11:55
Дори и само промяна в разположението на китката и/или ъгъла на лакътя при гребането с дъмбел и вече правиш съвсем различно упражнение...
Но като цяло Стоянчо ти е отговорил.
Сещам се още нещо - ако направиш възможно най-изолирано упражненията ще усетиш идеално натоварването. Направи вместо гребане с лост гребане на машина и вместо гребане с дъмбел, направи мечка (на скрипец). Ако до сега си тренирал само с лост и дъмбел, гарантирам ти жестока мускулна треска, която ще ти покаже разликата в двете упражнения.
Мерси за съветите! Ам Стоянчо ето ти пак програма .Набирания,скрипец( преди правих и дърпане на хоризонтален скрипец),гребане с дъмбел,хиперекстензии. Мисля че гребането с дъмбел не го усещам.Ако може програмка като за мен 2 месеца стаж и слаб кръст! Може би се поватеям но.! Мисля да се опитвам гребане с лост да правя ама няма кой да ми покаже техниката освен от сайта видеото и това е! :long:
казано от fqls на 01.09.09, 12:50:
Стоянчо, на скрипец-а ли се прави това “гребане на машина”?
Ами да, вместо да гребеш с лоста, отиваш на машина за гръб, която имитира същото движение. Сядаш с лице към облегалката, т.е. облегалката ти се опира на гърдите и теглиш към теб 2 дръжки - така изглежда уреда :) По този начин, използвайки машината си щадиш кръста, който ако не ме лъже паметта споменаваш, че ти е слаб.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.09.09 13:56.
Дам. Сещам се за коя машина имаш предвид. На мене ми изглеждаше, че упражнението на въпросната машина е същото като придърпване на долен скрипец, но явно не е. :)
Мнението беше редактирано от fqls на 02.09.09 15:17.
Днес промених програмата си, като замених гребането с дъмбел,с мечка да се надявам че ще има по-голям резултат,чудя се да махна ли скрипеца зад врат. И с какво да го заменя. Засега правя набирания скрипец мечка,хиперекстензии :)
Ами мъртва тяга няма да правя никога
Женчо. Боли те кръста защото си кекав. Из форума ще намериш потребител с подпис “живота тежи, стани по-силен докато е време”.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.09.09 20:14.
казано от Thrashmetal на 12.09.09, 20:12:
Женчо. Боли те кръста защото си кекав. Из форума ще намериш потребител с подпис “живота тежи, стани по-силен докато е време”.
Все едно да каже, че с жена няма да преспи, ако му се отдаде възможност.
12.09.09
21:08
Поне с малки тежести прави :)) Прави набирания,гребане с щанга,мечка(долен скрипец),тяга
казано от Pandiz на 12.09.09, 20:15:
Освен “кефи ме” има и момент “трябва”, тъй че...
казано от Thrashmetal на 12.09.09, 22:07:
Прав си. И аз преди си виках, че тяга няма да правя, ама сега е основно упражнение, което не пропускам никога, дори да съм полумъртъв...
12.09.09
23:00
казано от Thrashmetal на 12.09.09, 22:07:
Хубав гръб може да се постигне и без тяга. Силен кръст СЪЩО може да се постигне и без тяга. Може да има прештипан нерв и к’во ли не! Кръст не боли от това, че си “кекав” ;) А и за такива квалификации мисля, че не им е тук мястото.