08.10.08
15:44
До сега винаги френска преса съм правил, но техниката ми е малко трудна и не мога да си позволя по-голяма тежест... :( Мога ли да я заменя с разгъване на дъмбел зад глава и да получа горе-долу същият ефект.
Докато гледах това:
http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/DBTriExt.html
и
http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/BBLyingTriExtSC.html
Забелязах че при френската преса има доста повече стабилизиращи мускули.. а мен целта ми е колкото се може по-голямо изолиране на трицепса.
08.10.08
15:49
Ако искаш мускулна маса, френското е твойто упражнение. Другото е..смешка,поне според скромното ми мнение.
Размяната е допустима, но лично мене нищо друг не ме товари като френското.Френското е мойта лежанка за трицепс ;))
08.10.08
17:20
И аз съм за френското сгъване, много полезно упражнение. Съветвам те да си изчистиш техниката без да се изхвърляш с големи тежести и след като си готов започни да качваш килограмите. Определено това упражнение ще ти подейства по-добре от дъмбелите.
Френското е за горната част на трицепса (тази към рамото), а разгъването с дъмбел над главата е за долната - към лакътя.
Тоест въобще не са заменими.
Можеш да смениш френското с разгъване на горен скрипец - и двете товарят един и същ сектор на мускула.
Освен това разгъването на скрипеца “щади” сухожилията, за разлика от френското.
:)
Вече са ти го казали, но и аз ще добавя нещо - когато не правя френско, все едно не съм тренирал трицепс.
Дори да те болят лактите, това не е причина да се откажеш от упражнението. Номерът е в много сериозната загрявка - това е едно от упражненията, които изискват добре загряла лакетна става и много постепенно качване на килограмите. 4-5 загряващи серии са нещо, което правя редовно, особено когато правя френско като първо упражнение.
казано от mitaka101 на 08.10.08, 18:22:
Френското е за горната част на трицепса (тази към рамото), а разгъването с дъмбел над главата е за долната - към лакътя.
Можеш да смениш френското с разгъване на горен скрипец - и двете товарят един и същ сектор на мускула.
Аз отделно правя разгъване на горен скрипец с подхват. Общо взето за трицепс правя - тесен хват, френско и горен скрипец.
09.10.08
12:13
казано от Петров на 08.10.08, 18:58:
:)Аз отделно правя разгъване на горен скрипец с подхват. Общо взето за трицепс правя - тесен хват, френско и горен скрипец.
Включи кофичките и си перфектен ;)
09.10.08
13:57
Аз лично ги комбинирам в следния вариант :
1.Горен скрипец
2.Френска преса
3.Дъмбел зад врат
3.Кик - бек или Въжета на скрипеца
Това е най-точният отговор в темата.
09.10.08
19:00
казано от Петров на 08.10.08, 15:44:
До сега винаги френска преса съм правил, но техниката ми е малко трудна и не мога да си позволя по-голяма тежест... :( Мога ли да я заменя с разгъване на дъмбел зад глава и да получа горе-долу същият ефект.
Докато гледах това:
http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/DBTriExt.html
и
http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/BBLyingTriExtSC.html
Забелязах че при френската преса има доста повече стабилизиращи мускули.. а мен целта ми е колкото се може по-голямо изолиране на трицепса.
Две различни и отчасти дублиращи се упражнения. Трудно е да замениш едното с другото. Положението на мишницата показва и различния ъгъл на натоварване. Не мисля, че можеш да заменяш едното с другото. АКО ЦЕЛТА ТИ Е ДА СЕ ПОЛУЧАВАТ НЕЩАТА “ГОРЕ - ДОЛУ”... заменяй каквото решиш с каквото ти дойде наум. Така или иначе резултат ще е “горе - долу”. Повече ДОЛУ!
Успех!
30.08.09
21:17
Малко се откланям , но при френското разгъване ме боли лакътя - винаги . удачно ли е да се замени с лег тесен хват ?
30.08.09
21:23
Toгава пък ще те болят китките! :)
Лег тесен хват и френско е една от най-добрите комбинации за трицепс.Постигал съм доста добри резултати.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 30.08.09 21:24.
казано от Evgeni Nikolov на 30.08.09, 21:17:
Малко се откланям , но при френското разгъване ме боли лакътя - винаги . удачно ли е да се замени с лег тесен хват ?
Според мен да. Иначе аз правя френско и разгъване на дъмбел зад глава, едно след друго в моята тренировка за трицепси.
Мнението беше редактирано от El padre на 30.08.09 21:29.
31.08.09
04:53
С дъмбел зад глава засяга по-скоро дългата глава на трицепса. Може да замениш френското с лег тесен хват. Добавяш към тези двете едно за външната глава на трицепса и това е.
01.09.09
07:29
Не съм сигурен коя е външната глава , но третото упражнение за трицепс ми е на скрипеца с права ръкохватка .
01.09.09
10:15
казано от Георги на 31.08.09, 23:31:
Мом4ета , без френско няма трицепс.
Всъщност това не е вярно.
казано от dieseldriven на 01.09.09, 10:15:
казано от Георги на 31.08.09, 23:31:
Мом4ета , без френско няма трицепс.
Всъщност това не е вярно.
Наистина не е вярно. Аз френско с крив лост не правя откакто усетих, че ако продължа да го правя ще си докарам нещо хронично в лактите и въпреки това съм доволен от трицепса си.
Хора, просто не правете това, от което ви боли! Някой казал, че най-добрата комбинация е еди кое си, съчетано с еди кое си. Е, може и да е най-добрата, но щом на вас не ви понася, открийте кое е най-доброто и безопасно за вас...все пак предполагам болшинството не сме професионалисти :)
Относно френското - да това е наистина страхотно упражнение, но килограмите влияят зле на лактите. Затова опитайте да изпълните упражнението с дъмбели вместо с крив лост. Дланите гледат една към друга. Аз го правя като второ упражнение, след разгъване зад врат с 2 ръце и накрая завършвам с кик-бек или разгъване на скрипец с Д-ръкохватка.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.09.09 13:46.