31.08.09
19:37
Здравейте... Много обичам да чета чуждите дневници;))))) и реших и аз да си сътворя такъв. Аз съм на 23 г., 52 кг. 166 см. Работното ми място е зад компа....(пълна скука).Посещавам фитнес залата от около 8 месеца с леки прекъсвания разбира се.... (по време на прекъсванията съм се старала да въртя велото вкъщи или да тичам на някоя полянка). Имам няколко (само 2-3) излишни кг. в момента. Целта ми е да ги махна от себе си... и естествено с минимална загуба на мускулна маса. По принцип не се старая да изграждам маса..., но искам изчистя мазнинките(без да има йо-йо) и това, което имам (муск. маса) да запазя. Опитвам се да се храня.... здравословно. Лошото е, че нямам възможност да се храня по 6-7 пъти дневно. Смятам обаче, че 3-4 са ми достатъчни. Старая се да наблягам на зеленчуци, плодове (ябълки и грейпфрути основно), млечни обезмаслени продукти, чисти птичи меса, риба и в минимални количества въглехидрати (бавни) и то само сутрин. Аз си знам, че въглехидратите ми отиват на дупето. И за мен е по-подходяща НВД
Храненето ми е горе долу следното:
Закуска: 8:00 - 40-50 гр. овес с кисело мляко 0.1% или 1 филия пълнозърнест хляб с извара + 1 кафе без захар и плод.
(когато съм в движение хапвам Corny free, но това е в екстремни случаи)
Обяд: 13:00 - Пилешко (пуешко) филе на скара или пук риба със голяма порция пресни или задушени зеленчуци.
Следобяд: Кафе + плод
Вечеря: (40 мин след тренировка) 1 грейпфрут (знам че не се препоръчват за вечеря) + пил.филе или яйце.
Горе долу е това. Веднъж севдмично си позволявам малко натурален шоколад и за обяд ориз или картофи (нещо като зареждащ ден). От този режим се чувствам добре. Взимам Л карнитин преди тренировка. Тренировката ми е 4 пъти седмично, като наблягам на кръговата тренировка и повечко кардио.
На този режим съм от около 10 дни. Чувствам се сравнително добре....и мисля, че това е важно... ;)))
Очаквам коментари и съвети!
Темата беше редактирана от Lussi на 31.08.09 19:39.
31.08.09
20:43
не знам дали има и 10гр мазнини които поемаш с този режим.сметнала ли си си м/б/в ? каква риба консумираш ? ако е някоя по-мазна -става. иначе в дните с пуешкото и пилешкото месо добавяй малко зехтин/масло/сметана или ядки.
31.08.09
21:23
Добре дощла във форума.
Започвам направо със съветите.
Можеш да сложиш още две хранения.
Първото най-важно е преди тренировка и второто е между закуската и обяда. Хапвай по 3-5 яйца и малко сирене и кашкавал - 100гр.
Изварата е по-добре да се консумира вечер.
Нищо не пишеш за тренировките, колко време.... ?
Поздрави.
Относно мазнините.... От време на време тиквени семки..., но се стремя да избягвам ядките. Риба-различна, но най-често хек, скумрия и тон. А зехтинът ми е задължителен в салатките.
Тренировките... както споменах са кръгови (незнам дали правилно се изразявам). Продължителността на една тренировка е около 50-60 мин. Включва: кардио (степер или пътека)-20 мин., след това цикъл от 5-6 упражнения за различни групи мускули, но с висока интензивност и без почивки между тях(този цикъл повтарям 3-4 пъти) и накрая още 15-20 мин. кардио (най-често пътека, като редувам ходене и бягане). Според мен това е типичната “женска” тренировка.
А относно храненето преди и след тренировка.... Всеки ми казва различни неща.
Здравей и добре дошла и от мен. Присъединявам се към поста на Иван.
Така - много е странно защо избягваш ядките, мисля че това е грешка. Препоръчвам ти не само да взимаш мазнина от тиквените семки и зехтина. Без проблеми можеш спокойно да прибавиш и бадеми –(най-добре) и лешници. Разбира се - само в сурово състояние и разумни количества - едно 50 грама на ден в никакъв случай не биха ти навредили, даже напротив. Можеш и да разнообразяваш. Аз понякога си взимам и шамфъстък суров, някой друг орех (ето с тях трябва да се внимава). Често в салатата слагам сурово белено слънчогледово семе и суров сусам (я цал , я преминал в мелничка), я ленено семе. Наблягам на бадемите като цяло, но чат пат хапвам и кашу, кедрови, бразилски орех.
А вчера си взех макадамия - много исках да я опитам и определено ми хареса. Ето малко инфо за нея - http://kulinar.gbg.bg/index.php?type=special&area=1&p=articles&id=105
http://en.wikipedia.org/wiki/Macadamia
Пак сурова.
За жалост в бг все още не съм виждала да се продава нещо много вкусно - ядка от гинко билоба..
От личен опит мога да ти кажа, че откакто редовна си похапвам ядки, косата ми спря да цъфти, косъма стана по-тежък. Това е един малък бонус към всичко останало и полезно, което ни дават ядките.
По повод на тренировките - няма типична женска тренировка и типична мъжка тренировка. Всичко е индивидуално и според целите, тялото, задачите, нивото на тренираност. Това, което си описала не дава много представа. Можеш спокойно да видиш мнооого различни дамски тренировки в дневниците - в които имаш мисля две регистрации вече?
Гледай към час и половина преди тренировка да не ядеш, за да не ти е тежко. Хубаво е да преобладава някакъв белтък, ако имаш нужда от енергия - може и въглехидрат. Но това зависи от много неща - какво целиш, в колко часа тренираш и тн.
Час след тренировка не те съветвам да ядеш - остави метаболизма още да вилнее. После хапни нещо леко. Естествено - непосредствено след тренировка можеш просто един протеинов шейк да изпиеш.
Това е засега от мен - другите със сигурност ще сопълнят.
Успех!
Мнението беше редактирано от kozunak на 01.09.09 04:35.