01.09.09
20:27
Здравейте.На 19 години съм, тренирам от близо 2 години вече.Висок съм 1,86 80кг.Реших да използвам класически сплит- 1гърди и бицепс, 2 крака корем, 3 почивка, 4гръб трапец корем, 5рамо и трицепс, 6 почивка, 7почивка.Подредил съм упражненията по следния начин..
1Повдигане на щанга от лег 4 по8
Повдигане на дъмбели от полулег 4по 8
Пек дек или флайс 4 по 8
Сгъване на права щанга 3 по 8
Сгъване на дъмбели3 по8
Скотово 3 по8
2Клекове 4 по 8
Бедрено разгъване 4 по 10
Бедрено сгъване 4 по10
Напади 4 по 10
Прасец 4 по 10
3Почивка
4Набирания 4 по 8
Гребане с щанга 4 по 7-8
Тяга 4 по 7-8
Задно рамо 3по 8
Трапец 3 по 8
5Раменни преси прав с щанга пред врат 4 по 8
Повдигане за предно рамо 3по 8
Повдигане за средно рамо 3по8
Хеликоптер 3по 8
Повдигане от лег тесен хват за трицепс 3 по 8
Френско 3 по 7-8
Скрипец 3 по 10
Забравих да кажа че обичам да ходя да тичам 2 - 3 пъти в седмицата сутрин на гладно
Ако имате мнение за програмата или някакви забележки относно упражненията и сериите ще се радвам да споделите...
02.09.09
05:30
Добави Лег преса вместо нападите. Не смяташ ли ,че за предно и средно рамо да имаш повече упражнения от тези за гръб е глупаво ?
Мнението беше редактирано от TrainHard на 02.09.09 05:30.
02.09.09
05:49
По принцип рамото при мен не върви добре и се опитвам да му измисля нещо ново.Все пак мога да премахна повдигането за предната част..А с тези 3 упражнения направо “смазвам” гърба,поне аз ги чувствам достатъчни
Мнението беше редактирано от Goodfellow на 02.09.09 06:15.
02.09.09
06:20
Като цяло идеята рамо и гръб в последователни дни не е много добра. По-добре поразмести малко дните. Иначе трапецът и задното рамо ти се товарят в 2 последователни дни. Ако държиш да останат така е по-добре задното да дойде при другите части, трапецът също с рамото, а гърба си го оставяш сам (както краката) и го атакуваш с повечко упражнения. ТреинХард е прав, че за рамо прекаляваш с упражненията. Ако искаш да го специализираш - доста трябва да намалиш натоварването на останалите мускули.
За броя упражнения при ръцете няма да ти говоря, нормално е да искаш повече. Е, по-нататък като решиш да ги накараш да растат, ще преосмислиш нещата.
Иначе аз също бих заложил на напади, въобще лег-пресата е може би най-гейското упражнение. Също така си свърши всички упражнения за предната част на бедрото и тогава започвай задната, няма смисъл да въртиш предна-предна-задна-предна.
ПС. Хубаво би било да кажеш и досегашната си програма, както и резултатите, постигнати с нея. Това е един много добър ориентир.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 02.09.09 06:21.
02.09.09
08:31
Ами от както тренирам съм сменил 3-4 вида тренировки.Последният ми беше 1крака рамо 2 гръб 3 почивка 4ръце 5гърди като всяка седмица сменях упражненията.Не мога да кажа, че съм супер доволен-да, имам напредък, но е минимален.Ще взема под предвид забележката и ще оставя гърба сам.Проблем е за мен , че не мога да му намеря 4то упражнение което да “влиза” както трябва.Може би вертикалния скрипец, но и към него имам резерви.А отсносно ръцете и аз съм бил винаги против тяхното претоварване просто търся нещо различно(ще махна скота).За релултатите- работните ми серии лег 80 85 кг мах95,тяга 120, мах никога не съм правил,клек80кг(винаги ми е било проблемно това упражнение)
ПС:Ще се радвам на още корекции ако е нужно по програмата
Мнението беше редактирано от Goodfellow на 02.09.09 08:41.