Дневникът на Shakita

Темата е заключена.
Прескочи до:
Мила

29.08.09
08:05

Аз винаги съм тренирала двуразово(в момента не де,но и аз го обмислям този вариант) и да ти кажа веднъж и аз пробвах 2 пъти на ден да тичам,сутрин HIIT вечер кросче,обаче вечер чувствах краката си много слаби от ХИИТ-а(което е и нормално) И започнах сутрин кроса/ХИИТ,а вечер силовата тренировка.Може би и ти трябва да видиш,на кое как тялото ти ще реагира,но моя съвет е,ако ще тренираш дуразово да е по втория вариант.
П.П. Много готин и позитивен дневник ;-)

29.08.09
08:09

Мерси много :) :) :) ... ами да това с тичането сутрин и силовата тренировка вечер е много добра идея като цяло :) Аз обаче се чудя,защото тази седмица ми е последната седмица “почивка” хаха :) и от 7ми тренера ни подхваща и ще ни размаже и така ще е до средата на Юли месец...та затова се чудя... :) Иначе благодаря за съвета :)

29.08.09
10:01

А ти професионално ли тренираш, нещо по състезания участваш ли, че чак толкова ви “размазва” ?!

29.08.09
10:02

Ами да :) Състезавам се :)

30.08.09
16:59

Такаааааа с последни сили да се добера до ПС-то и да напиша какви ги върших днес :)
Значи първо трябваше д стана в 6…може би вече се досещате,че не съм....станах в 8 :) Отидох чак тогава да тренирам...ииииии леле във фитнеса се засякох с един трен?ор по модерен петобой...той винаги като ме види и само ми дава 1000000000съвети и искам да ви кажа,че този човек меко казано ме уби във фитнеса....какво ли не ме кара да правя...не им знам имената на упражненията,но знам,яе като излезнах от фитнеса от тениската ми капеха капки пот все едно я бях изпрала и не я бях изтискала... :) да ви кажа честно много се поуморих после се довърших и в басейна и май се събраха пак към 3 часа трениране....

Сега яденето:

8:30-4лъжици овес+250грама домашно кисело мляко+2бисквитки+2лъжици(малки) шоколад
12:45-150грама пиле+2филийки хляб+салата(леле тук беше след тренировката и бяяяяяяяяяяяях мнооого гладна не знам как се въздържах :) )
16:30-100грама извара+4печени чушки+филийка хляб
19:45-2яйца+100грама извара+2печени чушки+4парчета свински език :) + филийка хляб+1домат

Е това е яденето :) Това е за днес :) Лека вечер на всички :)

31.08.09
17:11

Добър вечер :)
Такаааааааа значи днес отидох с голям ентусиазъм на тренировка,ноооооооооо някой беше затрил ключа от фитнеса :( и не правих това дето бях решила...взех си въженцето и едни гири и 1 час скачах на въже,правих лицеви,коремни,други подскоци,и плувах на сухо бруст с гирите :)
После влезнах да плувам :)
Така ламята Спаска днес хапна прекалено стабилно...хора със слаби сърца да не четат  :)

6:00-4лъжици овес+200грама домашно ксиело мляко+100грама грозде
10:00-100грама котидж(много го обичам :) ,като живеех в щатите само това ядях :) ) +3печени чушки
12:00-2яйца+100грама извара+2печени чушки+салата+1царевица+филийка хляб
14:30-тук правех едни хапки ииииииии много ги подегустирах :) т.е. не много изядох 4 с пастет от риба тон и излезнах,за да не ги довърша
17:30-100грама котидж+1/2краставица
19:30-3пилешки пържоли+салата+още няколко хапки+2парчета торта :)

Ух...и въпреки че изядох пак много...искам да ви кажа,че за мен това даже е малко понеже обикновено изяждам цялата торта....така че дори и да не ви изглежда добре за мен си е напредък да изям САМО две парчета :)
Лека вечер :)

01.09.09
07:42

Добър ден на всички :)
Днес ходих да тичам в парка :) Много съм доволна хаха :)
Значи тренировката беше следната:
Крос 35минути;10отскока от тия с лицевата опора+30метра спринт-така 15пъти;4серии 100 отскока на въже+10лицеви опори;3минути въженце;5 по 30 отскока на една пейка;3 по 30 коремни;мислех още малко да поскачам на въженце ама копитцето се обаждаше и викам айде от мен да мине ще му дам да отдъхне :)
Преди когато играех баскетбол и си бях купила едни конуси(такива като по улицата дето са хахаха) и си ги редях и ги прескачах,сега са на тавана и мисля да ги сваля и да ги вкарам в употреба тази седмица...само не знам къде да ги държа в парка докато правя кроса...може би да намеря някоя хралупа...(think) ;)

Храната:

07:30-60грама овес+1лъжица мед
10:00-100грама котидж+4печени чушки +20грама мимолете
12:30-пилешка пържола+филийка хляб+1домат
16:00-100грама котидж+4печени чушки+20грама гауда
20:00-тука или пилешка пържола или пилешки филенца(варени)+филийка хляб+1домат

Така това е за днес :) Приятен ден на всички :)

01.09.09
13:15

Ех направих си една снимка на бутовете ;) и имах най-голямото желание да я споделя с вас да видите какъв бут съм заформила като щангистка съм ;) ама нещо телефона не се свързва с ПС-то :( .. :) Та ще споделя други снимки с вас :) Нали уж е спортен дневник, ще постна малко снимки не свързани с фитнес ;)

01.09.09
13:16

И още..

01.09.09
13:20

И последно..

01.09.09
13:21

А така :)
Страхотни снимки.
Много агресия, харесва ми ;)

Мила

01.09.09
13:40

Адски снимки...играеш любимият ми спорт с любимият ми номер ;-)
  БТВ...един въпрос ако може, защо спря да играеш баскетбол?

Мнението беше редактирано от Мила на 01.09.09 13:41.

01.09.09
13:49

казано от Mon coeur est a vous на 01.09.09, 13:40:

Адски снимки...играеш любимият ми спорт с любимият ми номер ;-)
  БТВ...един въпрос ако може, защо спря да играеш баскетбол?

Тук засегна болната ми тема ;) Ами значи...на мен баскетбола ми беше кажи речи целия живот...за това живеех-да играя баскетбол...обаче за съжаление нямах много голям късмет и почнах да си вадя рамената в началото само тръгваха да се вадят и сами се наместваха и после последваха 4брутални вадения,особено последното...рамото ми се измести 6см и беше на милиметри от реброто ми...ама не ми се говори по подробно за тия контузии,защото наистина ми е много болна тема.... и получих лекарска забрана да играя.... ходих на лекар къде ли не и тук и в чужбина и всички бяха единодушни,че и операция няма да помогне... ииии след тежка депресия и тежко преживяване на новината,че повече никога няма да играя баскетбол реших да се взема в ръце и почнах да тренирам плуване :) :) та на кратко това е моята история.... :)

Мила

01.09.09
14:01

Така и предполагах, извинявай.Все пак,хубавото е,че си намерила страст в друго нещо :) Преди няколко години,баскетбола ми беше фикс идея... ;-)
И да не е офф не мислиш ли, че мазнините са ти малко?

01.09.09
14:04

Чудесна си и много, много лъчезарна - поздрави и от мен! Сега разбрах защо си Шакита :) !

01.09.09
14:04

казано от Mon coeur est a vous на 01.09.09, 14:01:

Така и предполагах, извинявай.Все пак,хубавото е,че си намерила страст в друго нещо :) Преди няколко години,баскетбола ми беше фикс идея... ;-)
И да не е офф не мислиш ли, че мазнините са ти малко?

Няма нищо :) .... да баскетбола  е уникален спорт...няма друга такава тръпка като тази да си на игрището... :) ... иначе за мазнините и аз днес докато обядвах се чудех..аз не ги изчислявам и не знам.... ама като цяло май са мъничко да :) Май трябваше да има някое друго яйце в менюто :)

01.09.09
14:05

казано от kozunak на 01.09.09, 14:04:

Чудесна си и много, много лъчезарна - поздрави и от мен! Сега разбрах защо си Шакита :) !

Хахахах :) Благодаря! :) Да...Шаки ми беше прякора докато играех баскетбол :) хаха

02.09.09
18:21

Да допиша за снощи в 00:00-100грама пуешко филе+2чушки

Днес:
5:45-1банан
9:00-60грама овес+1лъжица мед+100грама грозде
11:30-1ябълка
12:30-1яйце+50-60грама пилешки филенца+10грама мимолете+2печени чушки+1домат+филийка
15:30-50грама домашно сирене+50грама шунка+6кисели краставички
17:45-2яйца+2чушки+100грама котидж+1варена царевица+1домат
21:00-100грама котидж+2кисели краставички

Тренировката:
40минути крос;10 отскока от тези с  лицевата +спринт-15пъти с 20секунди почивка;5 серии по 100отскока на въженце+10лицеви(без почивка 5тте серии);5по30отскока на пейка с 15секунди почивка;5минути свински тръс до колата ;)

Това е :) Лека вечер :)

02.09.09
18:25

Инес, прости ми невежеството, ама какво е мимолете?

02.09.09
18:26

казано от kozunak на 02.09.09, 18:25:

Инес, прости ми невежеството, ама какво е мимолете?

А не е невежество :) Ами едно сирене е...нещо от сорта на гауда :)

Мнението беше редактирано от Ines на 02.09.09 18:27.

02.09.09
18:29

...само че по-солено

02.09.09
18:39

Мерси :) , ммм звучи вкусно, ако го видя ще го опитам.

03.09.09
13:28

Добър ден :)
Днес съммного доволна от тренировката си...много обичам да скачам и да правя спринтове :) хаха :)
Значи тренировката беше като вчерашната,но още по-интензивно ги направих :) Имам много идеи за тренировки в парка..лошото е,че го карам на спомени и м ее страх да не се очистя,понеже от плуването съвсем други мускули са ми развити,а не тези които бяха като играех баскетбол, така че се въздържам :)
Иначе днес имам драма с храната хахаха.... Понеже е планувана семейна сбирка на къщата на Драгалевци и майка ми е решила да поръча ПИЦА!!! И аз питах дали може аз в една кутийка да си загъна пържола и да не ям ПИЦА!! Знаех каква ще е реакцията-мнгоо остра...как то можела принципно ама било много тъпо...всички да ядат пица, аз нещо друго...ако всеки си взимал квото иска...и някви такива и след като пак се скарах с нея :( ... ще ми се наложи да се прежаля,но ще изям само едно парче!(ужас) ... Като взе да ми развива теории...тва моето било мания...имала съм перфектен метаболизъм какъв ми бил пробелма да ям каквото искам....аз се опитвам да и обясня,че не става въпрос за перфектния метаболизъм и за външния вид само...ама кой да ме чуе.. :( ... :) Та така...

Храната:
8:00-60грама овес+1лъжица мед+2бисквитки
10:30-2малки ябълки
12:45-3яйца(бяха много дребни за моята “крехка” рамка,затова 3 вместо 2 :) )+20грама гауда+домат и половина+филийка хляб
16:00-60-70грама домашно сирене+кисели краставички
19:30-20:00ПИЦА-1парче
Дописвам в 22:40-едно пилешко дробче(подядох кучето ;) ) +1кисела краставичка :)

Мнението беше редактирано от Ines на 03.09.09 19:43.

03.09.09
13:42

Споко - в името на семейната дипломация ще изтърпиш пицата, пък и то е само едно парче. Това нали не е всеки ден!?

Егати, ей това не мога да го разбера, да се сърдиш на собствените си деца, че се стремят към здравословен начин на живот. А майка ти наясно ли е бялото брашно от блата на пицата, олиото с което е след това намазан този блат, съмнителните колбаси който слагат отгоре и млечните продукти с растителни мазнини какво причиняват на цялата ти система?
За успокоение ще ти кажа, че и моите родители са подобно настроени към хранителните ми навици. Но аз го излекувах този проблем - преместих се да живея сама.

03.09.09
14:17

казано от Венцеслава Атилова на 03.09.09, 14:06:

Егати, ей това не мога да го разбера, да се сърдиш на собствените си деца, че се стремят към здравословен начин на живот. А майка ти наясно ли е бялото брашно от блата на пицата, олиото с което е след това намазан този блат, съмнителните колбаси който слагат отгоре и млечните продукти с растителни мазнини какво причиняват на цялата ти система?
За успокоение ще ти кажа, че и моите родители са подобно настроени към хранителните ми навици. Но аз го излекувах този проблем - преместих се да живея сама.

Ами и аз на това се дразня...разбирам да сиках да се наливам с алкохол или да взимам наркотици или нещо такова и да ми се сърди... и не ми е толкова за едното парче пица колкото за самия принцип и за цялата идея...!!
Да и аз от известно време обмислям да реша проблема по този начин....и скоро може и аз такова решение да взема!

И примерно това че тя пуши по 1кутия цигари на ден и че яде кроасани,вафли и шоколади като соновна храна за мен изобщо ама изобщо не е правилно и съм се опитвала да и обясня,но като виждам че няма смисъл и спрях да коментирам,не разбирам защо и тя не спре...

04.09.09
16:08

Днес тренировката пак е като предните,само че на въженцето правех по 150отскока :)

Храната:
7:30-60грама овес+лъжица мед+2редчета шоколад
10:45-2средни ябълки
12:00-наподобява мусака(тиквички,копър,магданоз,киселец,домати,малко пушено сирене,съвсем малко ориз)+половин домат+филийка хляб
14:00-100грама извара+кисели краставички
19:00-2яйца+100грама извара+филийка+домат
Тук едно прегрешение КРЕНВИРШ с една филийка хляб тцтцтц ламята Спаска никва воля няма...възмутително! :)

Мнението беше редактирано от Ines на 04.09.09 17:13.

05.09.09
16:57

Такаааааа днешният ден се състоеше от няколко стабилни хапвания :) И стабилни физически усилия :)
Така първо сутринта си направих тренировката в парка,като тази вчера,но милите ми кокаляци мнооооого ме болят...онзи ден пих едно обезболяващо и беше супер ама вчера забравих и днес видях малко зор....но както и да е...после тренировката беше последвана от двучасово косене на една поляна(хахаха не го считам з атренировка ама си е натоварващо,предвид колко се препотих и то на тва слънцееееееее...)

Храната:

8:30-60грама овес+1лъжица мед
10:30-2средно големи ябълки
13:30-200грама карначета+1голяма салата(домат,чушки,1/2краставица,червен лук,30грама сирене)+филийка хляб
18:15-1/4пиле+40-50грама ориз+кисели краставички

Това е от кака ви Спаска :) :) Приятна вечер :) Утре няма да тренирам,ще се отдам на еднодневен мързел,че от понеделник започваме сериозни тренировки ...стига толкова мърдосване :)

06.09.09
12:11

Добър ден :) :) :)
Така днес ден за мързел :)
Храницата:

8:30-60грама овес+1лъжица мед+25грама натурален шпколад+3сини сливи
11:30-120грама филе от херинга+1краставица+1филийка хляб
14:30-1протеинова вафла(бях по света и у нас и нещо бях гладна и затова я изядох иначе не съм им фенка на тия вафли,много ме съмняват :) )
16:00-100грама извара+2печени чушки+2кисели краставички
20:00-свински ребърца+салата+1филийка хляб

Това се очертава да бъде плюскането за днес :) Това лошо време се отразява зле на моите млади,изпотрошени кокаляци...сутрин с лопата трябва да си ги събирам от леглото.. :) Приятен и усмихнат ден на всички :) :)

07.09.09
08:17

Много се радва,че пак почнаха тренировките :) Много съм щастлива :) :) :) Така сега докато пийвам едно кафе да ви информирам за първата тренировка,че до довечера ще я забравя... :)

Първо 15минути крос :) После във фитнеса:

45минути работа;10секунди почивка

коремни преси;синия ластик(за трицепс,отгоре над главата се дърпа);превъртане(там с едни ластици си превърташ ръцете);коремни преси;лежанка;превъртане;коремни;белия ластик(на делфин);превъртане;коремни;екзержена(кроул);превъртане;коремни с медицинската топка;прасци с лоста;превъртане;коремна с топката;отскоци с една тежест 5кг се държи с опънати ръце над главата и подскачаш;превъртане;гръбна;въженце;с гирите кроул;гръбна;крака на гладиатора(май лег кърълс им се вика на английкси :) ); с гирите-бруст. Това беше сухата всъщност не беше тегаво днес :) даже беше лекичко :) После 2700метра плуване. Първата тренировка не беше тежка :) Ама то и няма как от първия ден да те юрнат :)

Сега втората ще поразтягаме преди водната и после плуването :)

Храната до този момент:

5:30-60грама овес+1лъжица мед+1шоколадова бисквита+3сини сливи
10:30-100грама домашно сирене+3кисели краставички(и после тук някъде докато чистех с прахосмукачката изядох 100грама грозде :) )
Това е за сгеа :) приятен ден!

07.09.09
14:14

Здравейте :) Днес ми е супер хубав ден,въпреки всички гадости дето се случват край мен... :)
Значи втората тренировка имаше полвин час гъвкавост и после 2700метра плуване :) Тренера ми каза,че малко съм си поуправила кроула и съм много щастлива :)

Храната:
16:45-100грама извара,2печени чушки,3кисели краставички(леле нещо зеленчука ми дойде в повече...обикновено рядко ми се случва нещо от храната да ми е в повече,повечето пъти все ми се иска още ама.... :) )
20:00-свински дроб със сос от лук и чушки+салата+филийка хляб

Това ще да е :)
Ей ако знаете какво ми се яде хахаа :)...кестени хаха аз преди не ядях и ми изглеждаха гадни,ама преди няколко месеца опитах и много ми харесаха хахаха :)
Ей ама аз си пропуснах обяда хахаха :) 12:30-1пилешко бутче+1свинско ребърце+ориз+два малки домата

Мнението беше редактирано от Ines на 07.09.09 14:34.

08.09.09
14:14

Тренировка:
15минути крос;
във фитнеса-1минута работа;10секунди почивка
на гладиатора-гръб;прасци с щангата;предмишница с щангата;въженце;белия ластик на делфин;гръбна;лежанка;коремна с топката;на гиричките(бруст);синия ластик(трицепс);колело
25секунди работа(бързо);10секунди почивка
на гладиатора-гръб;прасци;трицепс;въженце;белия ластик на бруст;гръбна;лежанка;коремна с топката;на гирите(бруст);синия ластик(бицепс);коелло;после гъвкавост и във водата 3200метра
Втората тренировка правихме коремни,гръбни,още малко упражнения и гъвкавост и после още 3200 метра във водата

Това бяха тренировките днес беше доста по-тегаво във водата!

Храната:
05:00-60грама овес+1лъжица мед+1шоколадова бисквита+2сини сливи
10:00-500грама грозде+2сини сливи
13:30-свински дроб със сос от чушки и лук+салата+филийка хляб
17:00-100грама извара+3кисели краставички+1печена чушка+20грама сирене(от типа на гауда ама не съм сигурна как се казва :) )
Вечерята ще я добавя по-късно :)
Това е приятен ден :)

08.09.09
18:29

Вечерята-20:00-свински дроб със сос+голяма салата+2филийки хляб

09.09.09
07:36

Днес беше тегава сутрин :))))) Първо да кажа за снощи в 23:30-100грама грозде
Та така тази сутрин суата тренировка направо разцепваше хаха и после д ане коментираме във водата...
20минути крос;във фитнеса:
1минута работа;10секунди почивка:
3X (коремна на топката,коремна,на топката,бял ластик на делфин;екзержен(кроул))
3X въженце;3Xкрака на гладиатора;3Xпрасци;3Xколело(без спиране и трите серии)
3 по 10 на лежанката;после с повече тежести 2по 5
4X(гръбна,превъртане,гиричките(делфин,гръб,бруст,кроул)
После 3300 метра
Тренировката продължи от 7 без 15 до 10 без 15 :) Леле направо умрях от глад...вече ще си нося суха храна за между тренировките :) А пък след тренировка вече нещо не бях гладна хич даже....

Храната:

05:30-60грама овес+1лъжица мед+2шоколадови бисквити+2сини сливи
10:15-500грама грозде

09.09.09
17:41

11:30-50-60грама карначе+малко боб с бекон+3кисели краставички
14:00-100грама извара+чушки
20:30-1чиния боб с бекон+1филийка хляб(честно казано не бях гладна...ама ядох,защото е странно д ане ям толкова време.... :) )

10.09.09
07:35

Първо да започна,че съм голяма овца...вчера в 14:00 освен изварата изядох и 50 грама от сиеренето с неидентифицирано име...ама съм забравила д аго напиша...извинявам се :)
Днес...умората вече ме наляа хаха едва се отлепих от леглото тази сутрин :)
Тренировката:

20минути крос;във фитнеса:
70секунди работа;15секунди почивка:
белия ластик(делфин);превъртане;коремна;превъртане;екзержена(кроул);превъртане;синия ластик(трицепс);превъртане;колело;превъртане;на гладиатора(рамо);превъртане
После 2минути едно упражнения наподобяващо лег преса :) (викаме му краката на гъза хахахахаха :) ...т.е. слагаш си краката на дупето на някой и използваш неговата тежест,като си свиваш краката... :) ) ;после 2минути гръб във гръб се облягат двама човека и клякат до долу и се изправят...тези двете упражнения по три пъти.После гъвкавост.
Във водата-3500метра

Храната:

05:30-60грама овес+1лъжица мед+2шоколадови бисквити
10:00-30грама шоколад+500грама грозде

После съм на втора тренировка и после най-вероятно съм от 5 до 9 на работа,така че като се прибера,ако съм жива ще допиша храната за деня и тренировката :) ако не съм утре сутринта :) Приятен и усмихнат ден на всички :)

10.09.09
17:15

11:30-една чиния боб с бекон
17:00-1бонбон
17:45-2яйца+100грама извара+1чушка+1домат+филийка хляб+1лъжица лютеница
20:10-1кренвирш+50грама мимолете+кисели краставички(no comment за това ядене :) )

Втората тренировка беше 3300метра...за малко да я изпусна тъй като имаше лека злополука и трябваше да закарам сестра ми спешно до болницата,ама успях да стигна на тренировка з амое щастие :) На работа не ходих,стана леко неразбиране та не трябваше да работя днес :)
Приятна вечер :)

11.09.09
08:23

Добър ден :) Днес е life changing day в моят живот :) Значи както знаете преди играех баскетбол...и на 24.09.2007 се контузих и от тогава не съм пипала баскетболна топка,не гледах баскетбол,не четях за баскетбол и не исках д ачувам за баскетбол..........но днес стана чудо хахаха отидох на тренировка тичахме 10-15минути и тренера каза,че отиваме вместо на фитнес да играем баскетбол!!! Аз ходих да говоря с нея и и казах,че не мога д аиграя,че не искам и т.н....ноооооооооооооо това е тренера все пак хахаха :) и тя каза оооо глупости не ми се слушат :) вика трябва да го преодолееш,не може цял живот да бягаш от това и т.н....и отидохме на игрището и направо ми идеше да се разплача...наистина не можех...ама мога не мога почнахме да играем и искам да ви кажа,че беше едно от най-най-хубавите неща,които съм правила....беше ми супер забавно,беше наистина уникално :) та много се радвам наистина много :) та така значи тренировката беше 10минути крос;1час баскетбол и 3700метра плуване :) предстои втората тренировка :)

Храната-снощи в 23:00-25грама шоколад....вчера шоколад ли бе да го опишеш

Днес:
5:30-60грама овес+1лъжица мед+2шоколадови бисквитки
10:15-100грама домашно сирене+6-7кисели краставички

Ох не знам ама непрекъснато съм гладна....особено след втората тренировка изобщо не мога да си контролирам глада имам чувството,че мога слон д аизям и пак да съм гладна....ядох преди час а в момента ъсм гладна... :) Нямам идея какво да ям,така че да не съм винаги гладна :)

Мнението беше редактирано от Ines на 11.09.09 08:49.

11.09.09
08:32

Страхотно положително настроение лъха от поста ти! Браво, че си преодоляла себе си :)

Относно постоянния глад, можеш да пробваш да ядеш 3 пъти, да кажем, на ден, но да са ти съществени, обилни яденета. Не да клъвнеш от тук-от там по нещо всеки час :)

Мила

11.09.09
09:40

Радвам се да го чуя това за баскетбола...явно е било писано да се отвори тази тема и накрая да преодолеш всичко това....за храната Лим е права - нарядко и обилно ;-)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1