02.09.09
11:05
От седмица си купувам насипна извара за 1,90лв/кг вместо дядо Либен, която е 5лв./кг. Та въпросът ми е какви са хранителните стойности на насипната извара. Знам, че има различни марки, но предполагам са идентични. Дори в случай, че е кашкавалена и има примерно 15гр. мазнини/ 100гр нали не е проблем вечер преди лягане да си правя шейк (200гр. извара, 150гр. кисело мляко, вода, който съдържа 2 източника на белтъчини + мазнини). Аз си мисля, че изварата има от порядъка на 15гр. белтъчини и до толкова мазнини. Вие как мислите?
02.09.09
11:08
Лично аз по отношение на изварата, смятам, че съдържанието и е божа работа.
Никога неможеш да си сигурен, дори в написаното на етикета, в случай, че има такъв
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 02.09.09 11:08.
Ами точно това ме кара да си мисля, да консумирам от тази, защото вкусът на шейка е еднакъв само разликата е, че ВЕРОЯТНО повече мазнини има, а аз съм доста склонен към омазняване. А именно по този начин си набавям част от необходимите мазнини при РБД. Иначе етикет няма, другият път като си вземам просто ще попитам дали имат представа дали е кашкавалена или не.
Моята извара дето я взимам е 24-26% протеин, а мазнините и въглехидратите са до 1% .
Спокойно може да си хапваш насипна извара дори и без етикет ;-) . Насипната извара е по-прясна от пакетираната. Аз в нас, в хладилника винаги имам поне 3 вида извара: Маджаров, Пършевица, Olympus и насипна кашкавалена на Милктрейд. Всичките ми харесват и се различават една от друга. Примерно на Маджаров е ‘най-водниста’, като крема-сирене е. Пършевицата е по-суха, Olympus е специфична, леко солена (ммм), а кашкавалената жълтее, мазничка такава и вкуснааааа. Обичам си ги всичките и в зависимост какво ям - използвам определена извара :) . Общо взето хранителните стойности са еднакви “+/-” . Можеш да си хапваш изварата по всяко време и с всичко!!
Мнението беше редактирано от maria на 02.09.09 12:26.
И какво ако има?! Това изварата да се гледа под лупа е вече смешно....
Мнението беше редактирано от maria на 02.09.09 16:15.
02.09.09
16:19
Не схвана ли иронията? :)
Аз лично предпочитам насипната.Както каза Мария е по-прясна.Освен това имам някакви илюзорни надежди, че в насипната извара има по-малко консерванти и други боклуци, и че процента протеин е по-висок, защото не я разредяват с вода.Поне тази коята аз съм си взимал стои някак си много суха.Но може и да се лъжа.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 02.09.09 16:21.
казано от Мушамата на 02.09.09, 11:42:
Моята извара дето я взимам е 24-26% протеин, а мазнините и въглехидратите са до 1% .
Tака пише на етикета, което не значи кой знае какво...
казано от korpusito на 02.09.09, 17:03:
Щом казваш! Значи и на протеина етикета няма да гледам! ОК! На нищо!
Вече ще си взимам без етикет, нали знам ориентировъчно сътава на изварата, за какво ми е...
Мнението беше редактирано от Iverson на 02.09.09 18:58.
казано от Мушамата на 02.09.09, 18:56:
Вече ще си взимам без етикет, нали знам ориентировъчно сътава на изварата, за какво ми е...
Ми просто в случая си излаган потребител. Тук не може да потърсиш никаква отговорност нито на държава нито на никой. Замисли се каква е тая извара, ...
о да да, .... 30 са.
Абе хора това е отпадъчен продукт, вие гледате малко по-изгоден и рипате като шарани на него. Не е толкова добър източник тая извара..... просто е евтин. Пове4е от 15% абсурд.......
Предпочитам си яйцата, и месото.
казано от tonu на 02.09.09, 19:35:
казано от Мушамата на 02.09.09, 18:56:
Вече ще си взимам без етикет, нали знам ориентировъчно сътава на изварата, за какво ми е...Ми просто в случая си излаган потребител. Тук не може да потърсиш никаква отговорност нито на държава нито на никой. Замисли се каква е тая извара, ...
Ами на изварата пише “ФИТНЕС”... 250 гр. 1,30лв ... Супер доволен съм от нея и друга няма да си купя. Ползвал съм доста едни са солени, други са мазни, трети са с прежди и конци вътре... Тази е идеална и ДА аз вярвам на нейния етикет. Доколкото знам наистина не може извара да съдържа над 17 гр. протеин, но на тази пише “ФИТНЕС” и ДА аз и вярвам... Може да е обогатена с протеин ПИКО, може много работи, аз си гледам етикета... А Вие знаете ли какво има в шунката, в кюфтетата, в сиренето и кашкавала, които консумирате!? Определено НЕ!
Аз съм доволен от изварата и т’ва е! 100 гр с едно кисело мляко забъркано на шейк = 30-35 гр протеин,,, преди лягане, идеално!
казано от tonu на 02.09.09, 19:50:
о да да, .... 30 са.
Абе хора това е отпадъчен продукт, вие гледате малко по-изгоден и рипате като шарани на него. Не е толкова добър източник тая извара..... просто е евтин. Пове4е от 15% абсурд.......
Предпочитам си яйцата, и месото.
По-спокойно де...