Пълна промян... ааа програма :)

04.09.09
13:55

Здравейте, доста отдавна посещавам форума, но предпочитам да чета
и да не задавам въпроси на които почти винаги има отговор. :)

Така тренирам от около 2 години като последните 7 месеца смея да твърдя, че го правя редовно :).
Като цяло обаче резултата не е кой знае какъв, а и постоянно гледам да спазвам някаква диета, защото много бързо качвам мазнини. :(

Сега целта ми е да кача максимално бързо мускулна маса, и да намаля подкожните мазнини. На пръв поглед нищо работа нали. :)
Затова исках да изпровам нещо ново, комбинация която мисля че ще ми се отрази добре.
Но е възможно да съм изпусналя някои нещ, затова и пускам темата надявайки се някой да удари едно рамо
в не равностойната битка с тялото ми. :)

Първо диетата:
Напоследък чета за така наречения “Калориен Шок”и ми изглежда идеалния тип хранен в моя случай.
Мислех си да избера този, който е без поддържаща фаза. Направо от ВВД на НВД.Тук ми е малко мъгла,
какво точно и кога да ям през дните с ВВП. Ще трябва да се поразровя по сериозно.

Фитнес: 4 пъти седмично по следната програма:
1-ви ден - Гърди + корем
2-ри ден - Гръб + трапец (тука не съм още много сигурен)
3-ти ден - почивка
4-ти ден - Ръце + рамо
5-ти ден - Крака + корем
6-ти ден - почивка
7-ти ден - почивка

Така до тук ОК, в почивните дни, а именно 3-ти и 6-ти мисля да права някакво
леко кардио + сауна или парна баня.

Следват добавките: Ако до сега не ви стана ясно, че съм малко бос по темата, то тука ще си проличи
със сигурност.

След доста четене успях да измисля следната комбинация:
No Explode + Cellmass + whey протеин и казеин + BCCA.
Комбинацията ОК, гледам и етикетите на продуктите написани са си нещата.
Ако обаче имате някакви препоръки относно приема и добавките, казвайте.

Още нещо във фазата в която съм на НВД и намален прием на калории ще гледам да почивам повече
и да не прекалявам с тежестите, а в следващата ще се идухвам на макс.

Ами това е приемам всякакви мнения, критики и подмятания за всяка една част от горе написаното.
Надявам се че ще има хора които да се изкажат, все пак неможах да намеря подобна тема във форума.:)

Благодаря ви предварително.

Темата беше редактирана от HDLA на 04.09.09 14:26.

04.09.09
15:08

И аз мислех да пробвам шок-а, ама се отказах, щото не ми се стори много здравословно, иначе в твоя случай е перфект.Само бих направил тренировките през ден, за да не ми се струпват една до друга, особено големите мускулни групи, та да си починат хубаво. 1 ден трен, 2ри почивка, 3 трен, 4ти почивкаа etc.,А иначе като гледам колко вида протеин си наблъскал, нз как ще го усвояваш, бих заменил казеина с извара преди лягане.
Успех!

Мнението беше редактирано от alabalaa на 04.09.09 15:09.

04.09.09
18:10

Мерси за съвета ще го имам в предвид може да ги разделя наистина големите мускули групи.А колкото за казеина си мислех да го пия само преди лягане, а основно през деня да си набавам протеини от храната и може би малко whey, но това все още го умувам. Whey-а мисля да го пия преди и след тренировка. Само не ми стана ясно Cellmass-а може ли да се комбинира с протеин, т.е. да ги пия ли заедно или да изчаквам някакво време.

Мнението беше редактирано от HDLA на 04.09.09 18:13.

04.09.09
18:47

Еми, честно казано аз не взимам добавки и не съм много компетентен, само мога да те уверя, че ако си хапваш 200-300гр. извара преди лягане си набавяш около 50гр. казеин, така че не ти е нужен още на прах.Иначе Уей-а е хубаво наистина след трен. да го взимаш, пък и преди трен. пак е добре - сутрин задължително 1 доза.Според мене(държа да отбележа, че не съм много компетентен в хран. добавки извън видовете протеин), няма начин селмас-а да не може да се комбинира с протеин, ама питай някой от протата (стоянчо, александър маринов, оranje, HealthStore Консултант, Валентин Иванов и прочие.)

05.09.09
06:20

Мерси за бързите отговори, дано и някой от по разбиращите се навие да удари едно рамо.

Сетих се и нещо друго за добавките. Количеството трябва ли да се променя в съответствие с периода в който се намирам НВП или ВВП.
Чудя се защото по времето когато поемам по-малко от необходимите калорий, тялото ми един вид ще се “бори за оцеляване” разграждайки мазнините.
Но това е и ефекта който искам да постигна, а ако по това време приемам cellmass-a и no explode няма ли те да попречат да постигна този разграждащ ефект. Затова си чудя добре ли ще бъде да се намалява количеството приемани добавки по време на “изчистващата” фаза и респективно да го увеличавам във следващата “играждаща” фаза?

Мнението беше редактирано от HDLA на 05.09.09 06:20.

казано от Risteto на 05.09.09, 06:20:

Чудя се защото по времето когато поемам по-малко от необходимите калорий, тялото ми един вид ще се “бори за оцеляване” разграждайки мазнините.

Звучи супер, но това е все едно когато се давиш да не използваш лодката до теб, нито да викнеш спасителя, а да излезеш до магазина за спасителен пояс и да се върнеш да се спасиш с него.
Та когато ‘се бори за оцеляване’ тялото ти не посяга на най-неикономичния и бавен източник за енергия, а си доставя нужното от другаде. Много по-лесно му е да изгори малко мускул, отколкото да си достави ‘пауър’ с по-енергоемък (а то гледа да пести енергия, защото му е в дефицит) процес. С две думи - организмът ти изгаря мускулите и т.н. много преди да стигне до сланините. Ако си йога може би ще успееш да му внушиш откъде да черпи, но не вярвам...

05.09.09
06:41

Да това съм изпуснал да го пиша,  разбира се че няма да разгради само мазнини а ще посегне и на мускулите, но нали това е целта на шока. Тези изгубени мускули да се възстановят много бързо при следващата фаза в която приема на въглехидрати е много голям и тялото има възможност да се възстанови много бързо.
Мисля че му казваха “супер въстановяване” или нещо от този сорт.
А изгарянето на мускули и мазнини е основното на което се набляга в режима или поне до това закючеине стигнах аз, и не съм сигурен дали приемането на добавки в нормални количества няма да наруши този процес.
А пък ако има начин с контролиране на добавките да се засили ще бъде още по-добре.

Мнението беше редактирано от HDLA на 05.09.09 06:42.

MA

05.09.09
06:49

Oranje , ти както говориш все едно неможе да се премахнат мазнини , а като сваляш са само мускули..

Може би пропускаш тънкия момент: когато си ‘оцелявал’ тялото ти се нахвърля на всичко, което може, като го превръща в запаси за следващо ‘оцеляване’. Тези запаси не са по-големи мускули, а...мазнини ;)
Но може пък да ти хареса да се въртиш в омагьосания кръг - качване на мазнини и мускули и горене на мазнини и мускули.
Замисли се върху 2 неща:
1) Защо дори и професионалните културисти имат период за маса и за чистене?
2) Ако е вярна теорията ти или казваш, че за повече от век хората не са стигнали до извода, който ти си направил, или че си открил известен, но засекретен метод в културизма. При първия случай обиждаш всички, при втория - пази се от покушение от тайните служби - Пазителите на Метода! Ще рискуваш ли?
И сега малко по-сериозно: попрочети пак за началното състояние, от което се тръгва при ‘шокирането на мускулите’. ‘Оцеляването’ е стресово състояние за органима, при което той не работи в нормален режим и следователно не може да очакваш от него нормална реакция. Правенето на мускули не е сред приоритетите му и при подлагането му на крайности то се стреми да оцелее по начини, които са далеч от хипертрофията на мускулите. Нещо като да си в надуваем балон, който лети надолу - тогава не боядисваш балона в красиви цветове, а започваш да изхвърляш зад борда...

казано от Muhammad Ali на 05.09.09, 06:49:

Oranje , ти както говориш все едно неможе да се премахнат мазнини , а като сваляш са само мускули..

Той иска да качва мускули и да сваля мазнини едновременно, като за целта е на нещо като НВД със зареждащи дни. Нали се сещаш, че ако това е възможно - всички шяхме да бъдем на такъв режим постоянно ;)

05.09.09
08:37

казано от Oranje на 05.09.09, 07:00:

Той иска да качва мускули и да сваля мазнини едновременно, като за целта е на нещо като НВД със зареждащи дни. Нали се сещаш, че ако това е възможно - всички шяхме да бъдем на такъв режим постоянно ;)

Aз пък доколкото видях прочетох е на калорииен шок ,което няма общо с НВД с зареждащи дни.

05.09.09
10:36

казано от Oranje на 05.09.09, 07:00:

Oranje благодаря ти че се опитваш да помогнеш, но НВД със зареждащи дни си е точно НВД!!! Няма как да караш без въглехидрати 2 месеца, защото единственото което ще постигнеш е мускулна слабост и лошо настроение. Причината е в инсулина който се произвежда при раграждането на въглехидратите, и спомага за изгарянето на мазнините. В случая когато си на НВД в зависимост от това колко мазнини имаш,през няколко дни(5-7) се прави зареждащ ден с който да дадеш на организма си възможност да възстанови инсулина, който се е поизчерпал по време на НВД-то.

Калорииния ШОК е нещо съвсем различно. При него се редуват НВД и ВВД с продължителност от порядъка на 10-14дни. според зависи от организма. Тук основното не е в това тялото да разгражда мазнините, а да възстановява игубените мускули за много кратко време, като стимулира производството на тестостерон и инсулин.

Според мнозина учени феноменът на “калорийния шок” се крие имено в достатъчното време за нарастването нивата на тестостерона, инсулина и инсулиноподобния фактор на растежа - 1 през високо калоричната половинка от цикъла, и недостатъчното време за намаляване на нивата им през ниско калорийната част от цикъла.

Не съм го пробвал, не знам дали наистина върши работа и не мога да твърдя дали наистина всичко което казвам е така. Това е и причината да пиша тук, освен това при мен е комплексно защото искам да комбинирам с добавки подходяща тренировка + леко кардио, през ВВД периода.

Мнението беше редактирано от HDLA на 05.09.09 10:46.

05.09.09
11:49

Или едното, или другото - това е, сега зимата никой няма да те гледа, така че по-добре си качвай, после ще изчистиш за месец, два:)

06.09.09
08:14

Да това също е вариант, но не работи много добре при мен. Много трудно свалям мазнини и за месец, два няма да мога да постигна това което искам.
Сега се намирам в някаква бих казъл,задоволителна форма и не ми се иска да я развалям. Това и причината да избера тази програма, стори ми се че е точно за мен. Освен това докато бях на морето забелязах нещо интересно. Точно преди морето бях на диета с много нисък прием на въглехидрати и тренирах във фитнеса + кардио  тренировки. Когато отидох на морето се бях нагласил да кача няколко кила и се отпуснах. Ядях си всичко без да се притеснявам за калории и мазнини. Но когато се прибрах с недоумение установих че съм свалил 2 кг. при същия размер на мускулите, мерих се и преди и след морето. А и се забелязваше по дрехите и пред огледалото наистина имаше промяна.
Бях чел преди това за калорийния шок, прочетох пак, и усанових че без да искам съм се подложил на него, затова реших да го комбинирам с добавки и яка тренировка за маса, пък да видим къде ще му излезе края.
Но тъй като никога не съм взимал добавки различни от протеин незнам как да ги комбинирам.

бтв. видях че не съм писал годините и килата си:
възраст: 23 години.
височина: 187 см.
тегло: 92 кг.
ръка: 39 см.
китка: 19 см.

Мнението беше редактирано от HDLA на 06.09.09 08:16.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1