Мускулна треска ?!?....

MJ

11.02.05
11:08

Искам да попитам...
Значи тренирам гърдите 1-пат на седмица и всяка седмица имам мускулна треска(СИЛНА) не лекичка. И то не на другия ден ами на по следващия ден става много силна... Това нормалнилие или какво да направия за да го избегна по някакъв начин?

Преди ги тренирах 2-пати в седмицата и почти сам нямал мускулна треска но пак нямах прогрес, сега като ги тренирам 1-пат резултатите са по добри... но мускулната треска е много СИЛНА.

11.02.05
11:11

Еми щом като имаш прогрес какво се оплакваш, ще стискаш зъби и това е - ноу пейн ноу гейн.

11.02.05
11:12

Според мен, ако треската отшумява ди следващата тренировка за гърди, не се притеснявай. Ако пък не, намали малко натоварването (като обем).
Поздрави!

Кажи как тренираш и какъв въобще ти е цялостния режим?
Силна мускулна треска според мен не е нормално, освен ако не тренираш отскоро. Тогава наистина, може процесът на привикване на организма да се проточи даже 2-3 месеца.
Аз понеже съм малко луд и на втората седмица след като почнах имах такава мускулна треска, че предмишниците ми се бяха подули и не можех да ги сгъвам....
Когато тренирах едноседмичен сплит пък при мен имаше обратната закономерност. Колкото по - слабо натоварвах даден група веднъж седмично, толкова по - силна мускулна ме чакаше следващата седмица... Е при мен слабо натоварване се изразяваше в съкращаване на упражнения....
Но наистина е по вероятно яко да пренатоварваш.

11.02.05
21:16

[quote author=“D3BEP”]
Когато тренирах едноседмичен сплит пък при мен имаше обратната закономерност. Колкото по - слабо натоварвах даден група веднъж седмично, толкова по - силна мускулна ме чакаше следващата седмица... Е при мен слабо натоварване се изразяваше в съкращаване на упражнения....

И при мен е така ;) Преди от  леки упражнения,примерно за гърди, имах такава мускулна треска, че докато слизах по-стълбите на всяка крачка стисках зъби да не изпищя, пък от както миналата седмица почнах сплит с-ма с по-вече упражнения и серии - никаква мускулна треска не се забелязва.

12.02.05
01:03

Тая силна мускулна треска (усилваща се в следващите дни) не е нормална от гледна точка, че е сигнал за претрениране. Имал съм абсолютно същите симптоми преди години и гърдите ми (респективно тежестите на лежанката) почти не растяха. Когато промених малко системата - без максимални натоварвания и без тотално изцеждане на мускула с дълги тежки серии на много упражнения постигнах бърз растеж и увеличих бързо тежестите, като ако някога имах мускулна треска - преминаваше за един ден. Това е щото гърдите са ми изоставаща (явно генетично слаба) мускулна група и супер изцеждащите тренировки никак не им се отразяват добре.

12.02.05
13:14

Аз тренирам от 2 години сериозно и след всяка тренировка имам зверска мускулна треска. Специално на гърдите е наи-силна. Дори сега като драстично намалих сериите пак имам треска, която ми минава поне за 2 дни.то и навсякаде е така. Повечето ми познати които тренират отдавна много рядко имат мускулна треска, а аз се гърча след всяка тренировка  :shock:  :shock:  :shock:

13.02.05
11:14

А Callo растежа как е при това положение и по - специално гърдите?

13.02.05
20:47

ТРЕСКА БЕ НЕОБРАЗОВАН!!!ПИШЕ СЕ МУСКУЛНА ТРЕСКА! :twisted:  :evil:  :twisted:

14.02.05
00:00

Нещо ти е заял Caps Lock ;). И между другото, преди “необразован” има запетая, щом ще си правим забележки за правописа.

14.02.05
00:03

—————-offtopic———————-
Стига безмислени коментари. Придържайте се към темата и спазвайте добрия тон във форума!
—————-offtopic———————-

14.02.05
13:32

Растежа на гърдите ми е сравнително добър ако мога да се изразя така  :) . Гърдите ми са наи-приятната и лесна за трениране мускулна група. Точно мерки сега не мога да дам щото не се меря по принцип. Мисля че огледалото върши по-добра работа от метъра :)

14.02.05
13:58

[quote author=“Callo”]Мисля че огледалото върши по-добра работа от метъра :)

Абсолютно съм на същото мнение  :D :wink:

MJ

14.02.05
17:35

Значи тренирам:
Тренирам от около 3 години:
В момента тренировката ми за гърди е следната:

1.Лежанка хоризонтална 3х10 повторения
2.Дъмбели горна част 3х8 повторения
3.Долна част с дъмбели 3х8 повторения
4.Кофички без тежест 3 серии

Това е...

17.02.05
22:24

Добре де, аз така и не можах да разбера лошо ли е ако имаш мускулна треска? В смисъл значи ли това, че човек се претоварва и в следствие на това няма ефект(растеж) от тренировката? Питам защото след абсолютно всяка тренировка имам адска мускула треска(каквото и да правя), а тренирам 3 пъти в седмицата, спя по мин. 8 часа и ям като прасе.

18.02.05
03:40

[quote author=“Jolly Roger”]Добре де, аз така и не можах да разбера лошо ли е ако имаш мускулна треска? В смисъл значи ли това, че човек се претоварва и в следствие на това няма ефект(растеж) от тренировката? Питам защото след абсолютно всяка тренировка имам адска мускула треска(каквото и да правя), а тренирам 3 пъти в седмицата, спя по мин. 8 часа и ям като прасе.

Не - както треньора ми по джудо обичаше да казва - всеки един ден прекаран в мускулна треска значи един ден повече живот (каквото и да искаше да каже с това). В някои културистични литературни източници пък пише, че мускулната треска е сигнал за добре свършена работа. Прекалено силната мускулна треска, обаче, с болки усилващи се в следващите дни може да означава претрениране. При мен специално мускулна треска, продължаваща 3-4 дни със сигурност значи претрениране и съответно следващата ми тренировка не е много добра (нямам сила) и т.н. Според мен една добра програма за вдигане с един добър хранителен режим и правилно подбрани суплементи (не забравяй витамините и минералите!!) възстановяването става по-лесно. И най-важното - движение! Млечната киселина се разкарва най-лесно чрез движение, а не чрез дълга почивка. Спането също е изключително важен фактор във възстановяването. Аз например докато нямах нощни смени на бачкането (1 месец около празниците) имах много добри резултати в залата с много бързо възстановяване и качване на тежести, а сега с по 2 нощни дежурства седмично и недоспиване направо изоставам и имам сериозна мускулна треска след тренировка.

18.02.05
12:45

Благодаря ти много :) .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1