Тренировка вкъщи

07.09.09
21:24

Здравейте. На 16 години съм, висок 175 и тежа 68 килограма.
Ще ви помоля да коригирате тренировъчната ми програма, защото не съм много добре запознат :)
Целта на тренировките ми е релеф и сила. Та ето я тренировката:
Крака:
60 подскока
20 пождигания на пръсти на всеки крак
60 повдигания на пръсти на 2та крака
60 клякания
60 секунди в стойка столче

Корем:
60 коремни преси
60 коремни преси полувинки
40 повдигания на краката в легнало положение
1 минута в стойка легнало колело

Горна част:
Набирания преден широк хват до отказ
Набирания преден тесен хват до отказ
Набирания заден широк до отказ
Набирания заден тесен до отказ

Знам, че това е много за една тренировка и затова ви моля да ме упътите откъм повторения, серий както и в кой дни кои мускулни групи да тренирам и т.н
Благодаря ви предварително :)

07.09.09
21:37

Включи се в рекордите на Гинес!!

ПИ

07.09.09
21:56

Това секи ден ли го правиш?  :gulp:

07.09.09
22:11

В един ден:

Крака - няколко серии спринтове
Гръб - 4 серии набирания до отказ
Бицепс - набирания с подхват
Трицепс - лицеви упори с тежест (тесен размах), или кофички (ако няма успоредка - от пейка, потърси ги в нета)
Корем - повдигане на краката от висене 3х20, коремни преси 3х20
Гърди - лицеви упори с тежест (раница с пясък, примерно)

note: Релеф не се прави с тренировки, а с тичане и диета.
Сила не се прави с подскоци, а със щанги.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.09.09 22:15.

07.09.09
22:51

казано от Thrashmetal на 07.09.09, 22:11:

В един ден:

Крака - няколко серии спринтове
Гръб - 4 серии набирания до отказ
Бицепс - набирания с подхват
Трицепс - лицеви упори с тежест (тесен размах), или кофички (ако няма успоредка - от пейка, потърси ги в нета)
Корем - повдигане на краката от висене 3х20, коремни преси 3х20
Гърди - лицеви упори с тежест (раница с пясък, примерно)

note: Релеф не се прави с тренировки, а с тичане и диета.
Сила не се прави с подскоци, а със щанги.

Извода къв е ?!

ПИ

07.09.09
23:03

Отивай в залата!

07.09.09
23:11

На фитнес няма да ходя поради ред причини... Някой ще ми даде ли някъв съвет или да опитам другаде ?

07.09.09
23:14

Набиране (с различен хват), кофички (или лицеви опори) и клекове на един крак (пистолети) или напади. Накрая за корем - повдигане на краката от вис до горе. Това го прваиш през ден, по няколко серии от всяко. Повторенията колкото можеш.
Ето ти тренировка за сила и релеф - почвай :)

BU

07.09.09
23:15

Клякай на един крак (пистолети)

Лицеви упори не виждам,ако са ти лесни - на една ръка. :)

07.09.09
23:21

Интересно ми е само как да ги комбинирам?Аз мисля да речем Вторник да тренирам за
крака по 3 4 упражнения и корем по 3 4 упражнения и за всяко упражнение по 2 серий, а Четвъртък
да тренирам горната част с по 2 вида набирания (преден и заден хват) 2 серийки и за ръце малко дъмбели. Какво ще кажете ?

07.09.09
23:34

При такъв обем, веднъж в седмицата е малко за някакъв по-сериозен ефект. Тренирай всичко през ден, както съм го написал. Или поне два пъти седмично.

07.09.09
23:39

А как се спря на 60 повторения?По принцип има методика със 100,но 60 е малко странно поне за мен.

07.09.09
23:40

казано от Петко К на 07.09.09, 23:34:

При такъв обем, веднъж в седмицата е малко за някакъв по-сериозен ефект. Тренирай всичко през ден, както съм го написал. Или поне два пъти седмично.

Аз ще тренирам вторника крака и ръце, четвъртък корем и горната част и неделята принципно ходя в една зала и там също тренирам ;)

ПИ

08.09.09
06:43

Абе човек ти четеш ли... тренирай всичко през ден, тая тренировка изобщо не е тежка. Ефекта ще е минимален.

08.09.09
11:34

казано от Tonyyyyyy на 07.09.09, 23:40:

Аз ще тренирам вторника крака и ръце, четвъртък корем и горната част и неделята принципно ходя в една зала и там също тренирам ;)

Под горна част само гърба ли имаш предвид? 4 серии набиране само веднъж в седмицата са малък обем работа, това можеш да го правиш и през ден.
А в залата какво тренираш?

08.09.09
13:38

казано от Петко К на 08.09.09, 11:34:

казано от Tonyyyyyy на 07.09.09, 23:40:

Под горна част само гърба ли имаш предвид? 4 серии набиране само веднъж в седмицата са малък обем работа, това можеш да го правиш и през ден.
А в залата какво тренираш?

Ами щом е малко тогава ми дайте идея как да го комбинирам :) Във вторника крака и корем, четвъртък горната част (гръб,гърди) и за ръце с дъмбелите. Очаквам съвети. :)

08.09.09
20:13

казано от Tonyyyyyy на 08.09.09, 13:38:

Ами щом е малко тогава ми дайте идея

50 набирания, колкото и серии да отнемат.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1