Шестдневен сплит

PA

08.09.09
09:31

Здравейте искам да попитам дали има хора който тренират в 6 дневен сплит и как ви се струва моята програма.
Фитнеса ми е домашен имам 2 дамбела и лостове лейанка за горна и средна част.
Претарпял съм контузия на кръста поради тази прочина избягвам по тежките серии с големи килограми.Не правя също така и тяга клековете ги правя с  също доста малка  тежест
Тренирал съм и в 4 дневен сплит но на мен лично 6 дневния ми харесва повече защото за всеки мускул може да работиш на max докато като правя 2 мускула да кажем гърди и трицепс след гардите трицепса ми е доста изморен и немога да го направя с оптимална тежест
Ето я и програма
1 ден Гърди
Лицеви опори 3х15(широк хват)
Кофичко 3х15 не са на успоредка
Горна част  със щанга 4х8-10
Горна част с дамбели 4х12
Средна част с щанга 4х8-10
Средна част с дамбели 4х12-15
Флайс на средна част 4х10-12
Тук искам да попитам дали някой знае упражнение за долна част на гърдите в домашни условия

2 ден бицепс и предмишница
Набирина тесен хват 4х8
Бицепсово гъване с дъмбели 4х8-10
Бицепсово сгаване с щанга 4х10
Скотово сгаване с дъбмел 4х8-10
Бицепсово сгъване с надхват 4х10
Сгъване за предмишници с щанга/дъмбел 4х12-15

3 ден крака и корем
Тук съм много ограничен мога да правя много малко упражнения ако имате съвети какво още мога да правя ще съм много благодарен
Искам да знам дали някой е чувал след клек веднага да се прави полуовър с суперсерия за разширяване на градния кош
1 Клякане 5х12-15
2 Нападади 5х10-12
След това правя стречинг упражнения
Бедрено разгаване от стоеж  по отделно на всеки крак
Пак стречинг за задната част на бедрото
След това правя прасец 4х12 със щанга
И корем повдигане на краката от лост 3х10
И коремно преси 3х15

4 ден Рамо и трапец
Раменни преси с щанга зад врат 4х10
Повдигане на рацете напред 4х10 една седмица с щанга 1 седмица с дъблел
Повдигане на ръцете встрани 4х10
Вертолет 4х10
И Трапецовидно повдигане на рамене с щанга 4х12-15

5 ден трицепс
Тесен хват лежанка 4х10
Френско 4х10
Разгъване на дъмбел зад глава 3x10
Кик-бек 3х10
Лицеви опори тесен хват 3х10
Кофички на пеика 2х10

6 ден Гръб и корем
Набирания широк хват 4х8
Набирания тесен хват 4х8
Гребане със щанга 4х10-12
Чук4ета 4х10
Полуовър 4х10
Корем повдигане на крата от лег 3х12-15
V-преса

7-ден RELAX

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 11:25.

08.09.09
09:45

Бате с тая програма ще се унищожиш!4-5 дневен сплит с по-малко упражнения и помни, че почивните дни са много важни иначе резултата е равен на претрениране.

PA

08.09.09
09:59

Ами наистина изглеежда доста упражнения но аз не правя с големи тежести
В най лошия случаи тренировката м продалжава до 50 мин
Сложил съм повече упражнения защото много трудно се напомвам
С един приятел ходихте зимата на фитнес тои като направи по 2 упражнения и неможе да си свие ръката до такава степен се напомва докато аз правих с по голяма тежест и по правилен начин на изплнение и напопването беше савсем минимално затова правя по повече упражнения
Някои може ли да ми каже на какво се далжи това че по трудно се напомвам и ми е необходимо повече натоварване

А напомпването ти е за да впечатлиш съседката ли?
Мускулите растат по време на почивката, ако им осигуриш достатъчно хранителни вещества. Дали си се напомпал до пръсване или не - не е най-важното условие. Маратонците си помпат яко краката за над 2 часа тичане, но не мисля, че са с огромни бедра ;)

08.09.09
10:04

Упражненията ти са ужасно много!Почивай по-малко м/у сериите около 35 - 40 сек. и около 1,3мин. м/у отделните упражнения, а повторенията да са в рамките на 10-12 мах. и пак ще си говорим.

PA

08.09.09
10:11

ПО толкова почивам 30 до 45 сек.По принцип мисля да увеличавам бройката но точно за зимата мислех да правя по малко повторения.
Никой не искам да впечатля просто повечето хора след като отидат на фитнес и след това не могат да свият ръката докато при мен въпреки че тренирам повече от тях не се получава,но в почти всеки случай след тренировка после имам 2-3 дни лека мускулна треска

08.09.09
10:56

С други думи ще повторя писалите преди мен - Не си прави сам програма... Освен ако не си изчел цял тон литератира, или пък нямаш някоя друга година опит. В противен случай по-добре вземи някоя програма от сайта.

MA

08.09.09
12:31

ХАХАХАХАХАХ , най-лошата програма която съм виждал. Моля някой да му помогне после да се заключи темата , мнението му да иде директно в бисери.

PA

08.09.09
13:17

От 2004-2007 тренирах 3 години.След това получих контизия на краста и претарпях операция  която не беше от фитнеса а просто вродена съм имал някакав по тесен канал и ми е претискал нерва.
Гледал съм много предавания и съм чел списания.
Миналото лято пак тренирах като за 2 месеца и половина по тази програми  достигнах много добри резултати а зимата тренирах на 4 дневен спплит и не ми даваше добри резултати затова и няма да тренирам 4 дни в седмицата.
Питам има ли някой който тренира по този начин при мен тази програма работа най добре от всики досега.
НЕ мога да разбера как може да има изказвания от рода на това колко зле е програмата като не сте тренирали по този начин това че на някой недеиства добре е отделно всеки човек трябва сам да си намери програмата за себе си а не на изус от някоя кнога писана от някой си професор който през живота си не е тренирал.
По тази програма се зарибих от едно преддаване вече го няма Fitnes wekend с Недик Недев тогава той казваше че тренира всеки ден отделен мускул и реших да пробвам и аз.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1