08.09.09
22:26
Въпросът ми е как точно да ям изварата, защото в последно време ми е голяма отврат и немога да продължа да я ям, а знам че трябва.Тоест с нещо да я смеся или някаква бързо приготвяне... защото до сега я ям по обикновения начин без абсолютно нищо, пробвах да сложа сол за да стане нещо подобно на сирене, пак то стана още по зле...
09.09.09
00:30
Можеш да я пълнеш в чушки и да ги печеш във фурната или да я разбиеш в пасатора като на 500 гр извара слагаш 500 мл вода и става като айрян или може да добавиш степче за вкус ако я предпочташ сладка.
На айрян с малко сол, става супер!
пп.500гр.не е ли малко множко...освен ако не си на хап....
казано от Ultimate_7 на 08.09.09, 22:26:
В последно време ми е голяма отврат и немога да продължа да я ям, а знам че трябва.
Голям отврат?! Не мога да продължа да я ям?! Знам че трябва?!
Като ти е толкова смотана и безвкусна, еми не я яж тогава. Какво означава знам, че трябва?! Да, хубаво е - един от най-евтините източничи на белтък. Но пък така да се тормозиш при условие, че ти е отврат?! Замени я с протеин (тук може да си избереш любим вкус), или яж повече месо, риба и яйца.
А иначе на мене ми е много вкусна изварата така: 150 г извара, 50/100 г кисело мляко, някакъв нарязан плод (праскова, киви, ягоди, експерементирай), малко натрошени ядки (ползвам орехи), щипка кокосови стърготини. Хубаво е, ама не знам, на тебе може и да не ти хареса. Също така е хубаво и извара със шарена сол. А ти всъщност каква извара хапваш, защото от извара до извара има разлика. Наистина. Пробвай с кашкавалена. Тя е по-мазна и ‘по-сладка’. Лелеее да ти имам проблема. Аз обожавам изварааааа :) .
Мнението беше редактирано от maria на 09.09.09 05:58.
Когато ядях извара (сега избягвам да ям, защото никак не съм сигурна какво точно има в изварата на пазара), ми беше много вкусна с овесени ядки, кисело мляко и плодове. Също така е убийствена с малко какао, кокосови стърготини, подсладител.
Смеска от извара, сол и магдананоз, напълнена в сурови чушки, не е никак лошо също.
Извара, смесена с лъжица-две лютеница, е ядливо.
П.П. пусни едно търсене ИЗВАРА горе в дясно и ще ти изкара доста теми по въпроса...
Мнението беше редактирано от Limka на 09.09.09 07:22.
Аз я обичам с боровинки/ягоди/малини и малко сметана - всичко в кухненския робот. :)
В блендера и на айрян, така се понася най-добрв, а дори и да не по вкуса, много бързо минава като е течка. Малко само после по хранопровода има странно усещане :)
09.09.09
08:45
Щом не ти харесва не я яж.Какви са тия глупости - ТРЯБВА.Ядеш това което ти понася , няма да се насилваш. Яж си сирене , зарежи я тая извара.
09.09.09
10:50
Сложи в 200 грама извара 3,4 лъжици кисело мляко и си готов-страхотно е.А този който те съветва да я заменищ със сирене е далеч от истината.
казано от nedko petrov на 09.09.09, 10:50:
Сложи в 200 грама извара 3,4 лъжици кисело мляко и си готов-страхотно е.А този който те съветва да я заменищ със сирене е далеч от истината.
Защо ?
09.09.09
11:49
Защото е дочул отнякаде , че така трябва и сега трябва да го повтори ... Повечето са на този принцип. Друг е въпроса ,че с тоя съвет за киселото мляко се губи смисъла изобщо да ядеш извара ... Простичко е - щом не ти харесва изварата я заменяш ..
09.09.09
13:26
Бъркам я с червен пипер , чубрица, сол и олио и понякога я топля , става поносима . Веднъж бях добавил и сирене и масло , ама беше станало буламач заради многото сол . Естествено , че е по приятно да се изпечат чушки с извара ,сирене и яйце .
09.09.09
13:50
казано от alleN на 09.09.09, 11:49:
Защото е дочул отнякаде , че така трябва и сега трябва да го повтори ... Повечето са на този принцип. Друг е въпроса ,че с тоя съвет за киселото мляко се губи смисъла изобщо да ядеш извара ... Простичко е - щом не ти харесва изварата я заменяш ..
Ами не само е дочул,но донякъде е прав.Зависи все пак каква е диетата.Ако си на ВМ като Тони, сиренето дори ще е за предпочитане пред изварата, заради голямото количество мазнини.Но дори и хора, които са на РБД си позволяват сирене преди лягаме.Мазнините не са чак толкова голям проблем, дори вечерта са за предпочитане.Освен това забавят усвояването на протеина, което е добре за през нощта.
Аз си приготвям изварата с 2 с.л. кисело мляко (за да се разбърква по-добре), добавям 2 настъргани или намачкани яйца, червен пипер, малко черен, малко сол. Може и копър и става идеално за хапване. Дори мога да кажа, че го обичам този бъркоч. Може да добавя много ситно нарязано или настъргано на ситно ренде пилешко или пуешко филе.
Става просто белтъчен микс.
А защо с киселото мляко да се губи смисълът? Не се ли получава примерно преди лягане смесица от 2 вида протеин, което е идеално?
казано от RogerF на 09.09.09, 13:50:
Ами не само е дочул,но донякъде е прав.Зависи все пак каква е диетата.Ако си на ВМ като Тони, сиренето дори ще е за предпочитане пред изварата, заради голямото количество мазнини.Но дори и хора, които са на РБД си позволяват сирене преди лягаме.Мазнините не са чак толкова голям проблем, дори вечерта са за предпочитане.Освен това забавят усвояването на протеина, което е добре за през нощта.
Ами дори и да не съм на ВМ, отново бих си хапвал сирене вместо извара ;)
09.09.09
15:37
Вида на протеин според мен е един и същ. Изварата е отпадъчния продукт.
И винаги съм се чудел защо на изварата пише суроватъчна , а всички казвате че се усвоявала бавно и затова я ядете преди лягане ?
Примерно една мръвка дали не би била по бавна ? Или пък цели яйца ? Или пък сирене ? Или пък комбинация ?
Мнението беше редактирано от Ален Божинов на 09.09.09 15:38.
казано от Стоянчо на 09.09.09, 07:50:
В блендера и на айрян, така се понася най-добрв, а дори и да не по вкуса, много бързо минава като е течка. Малко само после по хранопровода има странно усещане :)
Същият съм и аз :) минава лесно, а за да не ти е гадно после просто докато я пиеш не дишаш и бързо хапваш 1 краставица, чушка,морков някакъв по-сочен зеленчук :) За да може и вечер така, иначе може и със плодове, но през деня.
09.09.09
22:22
Приятел,имам много по голям стаж от теб и много повече са ми ясни нещата-не ми казвай че сиренето ще замени изварата-дори и да не те притесняват мазнините в сиренето-натрия е прекалено много.Само ще ти кажа че,допустимия дневен прием на натрий е 5 грама на ден за трениращ.Утре отиди в магазина и виж колко сол има в 200 грама сирене и тогава пак ще говорим.А за млякото не знам какъв е проблема ако е обезмаслено.
И какво става, като приемаш повече натрий? Аз ям от 50 до 250 (понякога) грама сирене на ден.
Мнението беше редактирано от Петко К на 09.09.09 22:40.
09.09.09
23:02
Наистина ли ми задаващ този въпрос?Ако наистина не знаещ какво се получава от прекомерен прием на сол,не виждам смисъл да спорим.
Обезсоляването на сиренето е лесна работа , просто се накисва във вода и след няколко часа почти не се усеща натрапчив вкус на сол.
10.09.09
16:35
казано от Петко К на 09.09.09, 23:52:
Както и да е, прочетох каквото ми трябва. И продължавам да ям сирене :)
Никъде не съм казал че не трябва да се яде сирене,а просто направих сравнение с изварата.Аз също го ям,но в минимални количества.
казано от nedko petrov на 09.09.09, 23:02:
Наистина ли ми задаващ този въпрос?Ако наистина не знаещ какво се получава от прекомерен прием на сол,не виждам смисъл да спорим.
Натрия не задържа вода,ако това имаш предвид.
изварата се понася много добре с малко лютеница. Относно вварианта с “шейка” - вода и извара - ако нямаш пасатор да си я смелиш, по добре хапвай извара с голямата лъжица и пий вода.
Мнението беше редактирано от n_sko на 10.09.09 20:31.
10.09.09
20:53
Благодаря ви! Помогнахте ми доста :)
10.09.09
21:26
казано от Финдо на 10.09.09, 19:07:
казано от nedko petrov на 09.09.09, 23:02:
Натрия не задържа вода,ако това имаш предвид.
Задържа.