Трапец!

07.09.09
21:39

Здравейте искам да попитам, с кое е по добре да правя тренировката за трапец.Повдигане на рамене с лост или с дъмбели. И каква е разликата?

трапеца ми потръгна като го правех при гърба с лост,а при раменете с дъмбели.Общо взето с лост го усещах по-надолу между лопатките,докато с дъмбелите само в горната част около врата.Пробвай и с 2те и няма да съжаляваш и прави 10-15повторения,като задържаш и в горно и в долно положение

07.09.09
22:04

Разнообразявай, не се спирай само на едно упражнение.

EK

08.09.09
06:39

Ако искаш прави и 2-те упражнения в една тренировка.

08.09.09
07:41

Аз предпочитам дъмбелите, защото при лоста се усещам как се изкушавам да слагам още и още килограми, а изпълнението става далеч от чисто. Може да ги редуваш през тренировка.

08.09.09
11:31

При мене топлата вода беше при дъмбелите.

08.09.09
11:53

За трапец тяга.

08.09.09
15:19

глупости то ако само с тяга се прай трапец.. няма много упражнения за трепец , или с дамбели и щанга и двата варианта са хубави стига да праиш изпалнението правилно

08.09.09
15:24

казано от radoslav1 на 08.09.09, 15:19:

глупости то ако само с тяга се прай трапец.. няма много упражнения за трепец , или с дамбели и щанга и двата варианта са хубави стига да праиш изпалнението правилно

Да, глупост е, ако правиш тяга с 50 кг. Ако я правиш с 200, ще имаш як трапец и без да си губиш времето да го помпаш с дъмбели. Също така, упражнения за трапец има много ;)

08.09.09
15:59

За масивен upper back и огромен трапец - rack pulls.
http://www.youtube.com/watch?v=zNxIHr_AWmI
Понеже не навсякъде има такова оборудване, поставянето на щангата на 2 купчини дискове върши също толкова добра работа.
И отделно може понякога да се помпи с двупудовки или някакви не много тежки дъмбели за 30-40 повторения, ама ако се правят редновно rack pull-овете няма да има нужда.

08.09.09
17:54

Аз ли съм единствения, който мисли,че не нужно въобще да се тренира трапеца... ?!?

08.09.09
18:13

Той така или иначе се тренира покрай останалите упражнения. Участва активно в тяга, гребане, набиране на лост, раменни преси, вертолет и други такива. Плюс ако някой прави обръщане или изтласкване. Повдигането на раменете с дъмбели или щанга от стоеж така или иначе тренира само малка част от трапеца - горната. А трапеца е голям мускул и се състои от няколко части.
П.П. Има смисъл да се тренира специално, ако е слаб и лимитира някои упражнения или изостава като размери.

Мнението беше редактирано от Петко К на 08.09.09 18:15.

тези rack pulls ги пробвах в днешната тренировка за гръб.Усетих ги точно в долната част на трапеца.Вече всяка тренировка ще ги правя

11.09.09
17:45

Имам едно питане за въпросните rack pulls…Трябва ли задължително при негативното повторение да се оставя лоста на стойката?Много шум се вдига-адско тропане е,а нали не съм сам в залата...А иначе упражнението вчера го пробвах и ми хареса,особено това,че позволява много големи килограми.Днес ме боли врата и трапеца и мисля да го включа активно :)

12.09.09
10:12

Ако не оставяш щангата ще вдигаш по-малко, освен това ще се активира гърба по-слабо (според мен). А и ще заприлича на по-къса румънска тяга, ще се промени малко упражнението. Затова си я оставяй на стойката и не се притеснявай за шума - щанги се вдигат, не е читалня все пак. Който тренира сериозно ще те разбере, а другите така или иначе нямат право на глас  :cheese:

MI

13.09.09
05:09

Не разбирам какъв е смисъла за пускаш тема за всяка мускулна група ? Трапец НЕ прави. Ти си 60 кила и от сега си почнал да мислиш за трапец. Просто качвай килограми и си прави тренировките без претоварване. Е такива като теб виждат че нямат напредък за 2 месеца и или зимат химия или спират фитнеса. Просто си губиш времето по този начин.

13.09.09
08:16

80 кила съм първо по добре попитай!

13.09.09
09:58

казано от Sleart на 13.09.09, 08:16:

80 кила съм първо по добре попитай!

Чиста мускулна маса и релеф с 5% подкожни мазнини? :) :lol:

13.09.09
10:57

Ест че имам мазнини всеки ги има ;) просто да правиш разлика м/у 60 и 80 :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1