09.09.09
08:07
Искам да попитам,за разширение на гръдния кош какви упражнения да правя.Бях чел скоро че Клек + полуовър в супер серия около 12-15 повторения е добър вариант.Но понеже нямам възможност за 4ти ден,може ли да вмъкна клек + полуовър преди гърба или ще е много тежко ? Благодаря предварително.
Програмата мисля да я направя по следния начин:
1 Клек + полуовър 4 серии по 15 повторения
2Гребане с щанга 4 серии по 8
3 Набирани 4 серии по 8
4 Пулдаун с тесен хват 3 по 8
5 Гребане с дъмбел 3 по 8
казано от peteer на 09.09.09, 08:07:
Искам да попитам,за разширение на гръдния кош какви упражнения да правя.Бях чел скоро че Клек + полуовър в супер серия около 12-15 повторения е добър вариант.Но понеже нямам възможност за 4ти ден,може ли да вмъкна клек + полуовър преди гърба или ще е много тежко ? Благодаря предварително.
3 Набирани 4 серии по 8
5 Гребане с дъмбел 3 по 8
Комбинирай полуовъра с набиранията в суперсерии... няма нужда от клек.
казано от heat на 09.09.09, 08:15:
казано от peteer на 09.09.09, 08:07:
3 Набирани 4 серии по 8
5 Гребане с дъмбел 3 по 8Комбинирай полуовъра с набиранията в суперсерии... няма нужда от клек.
Целта тук е да се задъхаш яко, и да дишаш доста дълбоко докато гръдния ти кош е натоварен, с тежкото дишане се стимулират дробовете а с това и гръдния кош, мисля, че хората правят клек + пул оувър в суперсерия защото клека има голяма аплитуда на дишане и пул оувъра също, и като се комбинират се получава, нещо като 40 сек тежко дишане същевременно със стимулиране на коша, все едно си бягал спринт 300 метра...
Да ясно,но въпроса ми е дали е удачно да ги сложа преди тренировка за гръб и дали изброените серии не са много и т.н.Или трябва в отделен ден да ги сложа ?
09.09.09
20:01
Ако не правиш крака, а и виждам, че нямаш тяга в тренировката нищо не ти пречи да вкараш клека + пулоувър. Ако бях на теб щяг да оставя само едно от двете гребания. Успех!
Да и аз се чудех дали 2 гребания са ми много.
До колкото знам при флайс или кросоувър освен за гърди и помагат за разширение на гръдния кош.Та няма ли да е удачно примерно след 3-4 месеца да премина на Клек + Флайс или кросоувър за разнообразие. И някой да каже дали 12 или 15 повторения е по-добре да се правят ?
Мнението беше редактирано от peteer на 10.09.09 11:12.
казано от peteer на 10.09.09, 11:10:
До колкото знам при флайс или кросоувър освен за гърди и помагат за разширение на гръдния кош.Та няма ли да е удачно примерно след 3-4 месеца да премина на Клек + Флайс или кросоувър за разнообразие. И някой да каже дали 12 или 15 повторения е по-добре да се правят ?
Стига сте се вманиачявали по гръдният кош, 3 теми, 4 реда на всяка страница само за това... Това е кост - не мускул, той не расте, може да се разшири в следствие на натоварването с тежести най много с 2 до 3 сантиметра ако си на млада възраст, все още с “меки” кости, вместо да вкарваш толкова разнообразия и усилия, наблегни на гърдите и перките, и ще имаш 3 пъти по-голям гръб и обиколка, за по-малко време, така или иначе гръдния кош се натоварва както и всички останали кости от тялото в следствие на тренировките, което води до доизграждане и разширяване.
Мнението беше редактирано от El padre на 10.09.09 11:18.
10.09.09
20:03
От плуване се разширява гръдния кош. Не знам дали е заради дишането или заради движението напомнящо пуловър - плуването помага :)
казано от Pandiz на 10.09.09, 11:15:
казано от peteer на 10.09.09, 11:10:
До колкото знам при флайс или кросоувър освен за гърди и помагат за разширение на гръдния кош.Та няма ли да е удачно примерно след 3-4 месеца да премина на Клек + Флайс или кросоувър за разнообразие. И някой да каже дали 12 или 15 повторения е по-добре да се правят ?Стига сте се вманиачявали по гръдният кош, 3 теми, 4 реда на всяка страница само за това... Това е кост - не мускул, той не расте, може да се разшири в следствие на натоварването с тежести най много с 2 до 3 сантиметра ако си на млада възраст, все още с “меки” кости, вместо да вкарваш толкова разнообразия и усилия, наблегни на гърдите и перките, и ще имаш 3 пъти по-голям гръб и обиколка, за по-малко време, така или иначе гръдния кош се натоварва както и всички останали кости от тялото в следствие на тренировките, което води до доизграждане и разширяване.
АМи на 20 години съм и до колкото знам до 23 години коста е “по-мека” и затова наблягам толкова.
А плуването наистина е много добър избор,но ако имаш и време.
11.09.09
12:36
Ще Ви повторя ама айде , плуване+тежести му е майката , аз си мисля , че ако бях се записал на спортно плуване щях да имам по-голями резултати от колкото като ходя да плувам е така за кеф.. :)
Ще Ви повторя ама айде , плуване+тежести му е майката , аз си мисля , че ако бях се записал на спортно плуване щях да имам по-голями резултати от колкото като ходя да плувам е така за кеф..
Бате и аз си мисля, че ако се бях записал да тренирам футбол щях да имам по големи резултати от колкото ей така да си ритам в парка веднъж месечно за кеф
С пуловъра увеличих гръдната си обиколка с 12-15 см. Въпреки че отдавна завърших растежа си. Бавно става,иска се голямо търпение. Правиш каквото трябва и чакаш резултата :)
11.09.09
18:55
казано от Миро на 11.09.09, 16:31:
С пуловъра увеличих гръдната си обиколка с 12-15 см. Въпреки че отдавна завърших растежа си. Бавно става,иска се голямо търпение. Правиш каквото трябва и чакаш резултата :)
Има възможност да е било резултат от тренировките за гърди и гръб. Не отричам, че може и пулоувъра да е имал роля в растежа, но 15 см са си бая...