Програма осемдневен сплит - мнения..

06.09.09
13:05

Здравейте. На 21 години съм, 1.77,78 и 76 кг. Тренирам от 4 месеца и на скоро започнах нова програма. Исках просто да се консултирам дали ви допада... ако мога така да се изразя.. ТРЕНИРАМ ЗА МАСА

ПЪРВИ ДЕН: ГЪРДИ

1. лег - 4 х 12,10,8,6
2. полулег - 4 х 12,10,8, 6
3. кофички - 3 х 8
4. флайс - 4 х 12

ВТОРИ ДЕН: ГРЪБ

1. скрипец широк надхват пред гърди - 4 х 10
2. скрипец тесен подхват - 4 х 10
3. чукчета - 4 х 12,10,8,6
4. мечка - 4 х 12,10,8,6

ТРЕТИ ДЕН: ПОЧИВКА

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: ПОЧИВКА

ПЕТИ ДЕН: КРАКА И РАМО

1. клекове - 4 х 14,12,10,8
2. разгъване - 4 х 10
3. сгъване - 4 х 10
4. повдигане на щанга за прасец - 5 х 20

5. раменни преси зад врат - 4 х 12,10,8,6
6. вдигане на щанга до брада - 4 х 10
7. разгъване на дъмбели (прав) - 4 х 10

ШЕСТИ ДЕН: РЪЦЕ (ТРИЦЕПС И БИЦЕПС)

1. лег с тесен хват - 4 х 12,10,8,6
2. френско с дъмбел - 4 х 12
3. скрипец тесен хват (класическо) - 4 х 12

4. крива щанга (прав) - 4 х 12,10,8,6
5. сгъване с дъмбели (седнал) - 4 х 12,10,8,6
6. скотово - 4 х 10
7. концентрирано..... - 4 х 10

СЕДМИ ДЕН: ПОЧИВКА
ОСМИ ДЕН: ПОЧИВКА

Очаквам от вас кое е добре, кое е зле ... КАКВО МОГА ДА ДОБАВЯ дори...
Благодаря ви предварително!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 11:24.

06.09.09
13:07

В деня за ръце прави първо трицепс, след това бицепс.Първо се прави по-голямата мускулна група!

4 месеца стаж и 4 упражнения за гърди, за гръб, за всичките бедра (предно, задно и прасец) и... 4 упражнения за бицепс?!?

06.09.09
13:19

казано от Oranje на 06.09.09, 13:08:

4 месеца стаж и 4 упражнения за гърди, за гръб, за всичките бедра (предно, задно и прасец) и... 4 упражнения за бицепс?!?

Добре де... такива мнения много мога да чуя... но дай ми някакви съвети, какво да махна, какво да прибавя, къде ми е грешката... разбираш ли? :)

Класическа пирамида се прави за тежките базови упражнения. На изолираните не е необходимо.
Сплитът ти е за някой на повече от 4 месеца.

06.09.09
13:45

казано от Oranje на 06.09.09, 13:23:

Класическа пирамида се прави за тежките базови упражнения. На изолираните не е необходимо.
Сплитът ти е за някой на повече от 4 месеца.

Така по-става... общо взето разбрах, че трябва да работя с пирамида само на лег и клекове... ако не се лъжа... на всички други упражнения ще тренирам с едни и същи кила..
Благодаря ти..

Можеш да правиш и при пресите за рамо (макар че тези зад врат за доста опасни при лошо изпълнение), чукчетата, бицепсовото, тесния лег. Всъщност доста добре си подбрал първите упражнения за мускулните групи - те са ти многоставни, така че може да си ги пуснеш в пирамида.

10.09.09
11:45

РЕДАКТИРАХ първият си пост...
БЛАГОДАРНОСТИ към mitko и най вече към Oranje - (накара ме да се замисля върху доста работи, за което благодаря отново!)

Ако имате някакви други забележки, помагайте!
Благодаря ви отново!

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 10.09.09 11:53.

10.09.09
12:28

казано от Nikolayo на 06.09.09, 13:05:

1. чукчета - 4 х 12,10,8,6
2. мечка - 4 х 12,10,8,6
3. скрипец широк хват пред врат - 4 х 10
3. скрипец широк хват зад врат - 4 х 10

Скрипеца е грешка според мен, зад врат и пред гърди горен скрипец, са сходни и почти еднакви, все едно правиш 8 серии набиране пред гърди, как ще ти се стори, сложи на мястото на тези зад врат, долен скрипец подхват или горен скрипец тесен подхват, защото освен, че не са приятно а и са опасни! И е желателно да преместиш набиранията/скрипците преди мечката и чуковете, така:

4. мечка - 4 х 12,10,8,6

И ако добавиш една тяга, тренировката ти ще е златна. Всичко зависи от теб, целите и предпочитанията ти, тук също са фактори, успех!

Мнението беше редактирано от El padre на 10.09.09 12:29.

10.09.09
14:04

Успех с програмата :)

Мнението беше редактирано от RAZORBLADE на 10.09.09 14:09.

10.09.09
14:09

казано от Pandiz на 10.09.09, 12:28:

2. мечка - 4 х 12,10,8,6

Скрипеца е грешка според мен, зад врат и пред гърди горен скрипец, са сходни и почти еднакви, все едно правиш 8 серии набиране пред гърди, как ще ти се стори, сложи на мястото на тези зад врат, долен скрипец подхват или горен скрипец тесен подхват, защото освен, че не са приятно а и са опасни! И е желателно да преместиш набиранията/скрипците преди мечката и чуковете, така:

4. мечка - 4 х 12,10,8,6

И ако добавиш една тяга, тренировката ти ще е златна. Всичко зависи от теб, целите и предпочитанията ти, тук също са фактори, успех!

Знаех си, че точно в упражненията ми за гръб има грешка! Благодаря .... само, че нямаме долен скрипец в залата :(
Приемам поправката ти ... само ми помогни с някакво друго упражнение..

10.09.09
14:16

казано от Nikolayo на 10.09.09, 14:09:

казано от Pandiz на 10.09.09, 12:28:

2. мечка - 4 х 12,10,8,6

4. мечка - 4 х 12,10,8,6

Знаех си, че точно в упражненията ми за гръб има грешка! Благодаря .... само, че нямаме долен скрипец в залата :(
Приемам поправката ти ... само ми помогни с някакво друго упражнение..

Никакво друго упражнение не ти трябва. Ако навлезеш в контекста на примерната програма, която ти предложих, ще забележиш, че споменах, че може да замениш скрипеца зад врат със СЪЩИЯ скрипец, самоче хванат с подхват малко по-тесен от раменен, все едно се набираш, по обикновенния начин, по лесния, самоче на скрипец. 1вото и 2рото може да ги изпълняваш, както и на горен вертиканел скрипец, така и на лост за набиране.

Мнението беше редактирано от El padre на 10.09.09 14:18.

10.09.09
14:37

ясно ... благодаря ти... ще пробвам така!

РЕДАКТИРАХ отново първият си пост...
Ако имате още някакви допълнения, пишете... ще се радвам!

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 10.09.09 14:41.

10.09.09
16:10

Ето ти нещо готово:
http://www.bb-team.org/workout/1290/

Според мен ти е рано и за тази програма, но съм убеден че е доста по-подходяща от твоята. :)
При нужда, можеш да подмениш някое от упражненията.

10.09.09
16:31

казано от С7АЛК3Р на 10.09.09, 16:10:

Ето ти нещо готово:

Според мен ти е рано и за тази програма, но съм убеден че е доста по-подходяща от твоята. :)

Виж сега... първо - благодаря ти за помощта, но .. програмата ми е съпроводена от работата, тоест 2 дни почивам и 2 работя ... също както и с фитнеса..
Вторият проблем е, че в тази зала, в която аз тренирам, няма доста уреди и няма как да изпълня тази програма.
Благодаря ти все пак!

@edit: Всъщност .. до колкото разгледах .. няма само Калф машина, но май мога да го заместя просто с - вдигане на щанга на пръсти .или ... ?

Другото, което е .. програмата ми допадна след като я разгледах и тъй като съм пиколо в хотел (Слънчев бряг) и сезона скоро свършва.. ще си търся нова работа и ако наистина намеря това, което искам - барман, ЩЕ ОБМИСЛЯ да започна тази програма!
Благодаря ти отново.

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 10.09.09 16:37.

казано от Nikolayo на 10.09.09, 16:31:

Ето ти нещо готово:

Виж сега... първо - благодаря ти за помощта, но .. програмата ми е съпроводена от работата, тоест 2 дни почивам и 2 работя ... също както и с фитнеса..
Вторият проблем е, че в тази зала, в която аз тренирам, няма доста уреди и няма как да изпълня тази програма.
Благодаря ти все пак!

@edit: Всъщност .. до колкото разгледах .. няма само Калф машина, но май мога да го заместя просто с - вдигане на щанга на пръсти .или ... ?

Другото, което е .. програмата ми допадна след като я разгледах и тъй като съм пиколо в хотел (Слънчев бряг) и сезона скоро свършва.. ще си търся нова работа и ако наистина намеря това, което искам - барман, ЩЕ ОБМИСЛЯ да започна тази програма!
Благодаря ти отново.

Тренирай краката и рамото в различни дни,ако искаш да имаш хубави крака и рамена..

Програмата би следвала да е така:

Ден 1 Гърди трицепс
Ден 2 крака
Ден 3 рамо
Ден 4 гръб и бицепс

Тук вече ти си реши почивката между тренировките.. :)

11.09.09
08:08

казано от Виктор Манчев на 10.09.09, 19:20:

Тренирай краката и рамото в различни дни,ако искаш да имаш хубави крака и рамена..

Ден 1 Гърди трицепс
Ден 2 крака
Ден 3 рамо
Ден 4 гръб и бицепс

Според мен това не е добра идея... поради няколко причини ..
1. гърди и трицепс не се правят заедно (така съм чул), понеже от гърдите се натоварва и трицепса..
2. гръб и бицепс ... същата история, тоест - от упражненията за гръб се натоварва и бицепса..
3. краката се правят след почивка...

Иначе... приемам това, че е хубаво краката и рамото да се правят в отделни дни, за което благодаря, но ще го обмисля за напред...
Благодаря ти отново!

11.09.09
10:06

казано от Nikolayo на 11.09.09, 08:08:

Ден 1 Гърди трицепс
Ден 2 крака
Ден 3 рамо
Ден 4 гръб и бицепс

1. гърди и трицепс не се правят заедно (така съм чул), понеже от гърдите се натоварва и трицепса..
2. гръб и бицепс ... същата история, тоест - от упражненията за гръб се натоварва и бицепса..

Иначе... приемам това, че е хубаво краката и рамото да се правят в отделни дни, за което благодаря, но ще го обмисля за напред...
Благодаря ти отново!

Ти май, ставаш малко неблагодарен вече, нестига, че твоята тема стана по дълга от половината теми от този род в този раздел взети заедно ами и акъл даваш, кое е добре и кое не. Аз лично тремирам, гръб и бицепс, гърди и трицепс от 3 месеца насам, и ефектите са много добри, незнам какво си чул, но е грешно, това е една от най-добрите програми за спестяване на време, защото от гърдите се тренира трицепса, и после хоп - едно или максимум 2 бързи упражнения и трицепса ти е готов, за гърба важи същото. Аз лично до сега да съм си направил 10тина тренировъчни програми със съветите на хората, незнам ти какво чакаш още...

Мнението беше редактирано от El padre на 11.09.09 10:07.

11.09.09
10:45

Не е така. На всеки, който ми помогна в тази тема, изказах благодарности и просто отговорих какво мисля по това, което по-горният колега писа.
Извинявам се ако има нещо, макар и наистина да знам, че няма :)
Ако има други мнения, пишете. Аз вече сформирах програмата, с която мога да тренирам. Редактирана е в първият ми пост.

11.09.09
10:52

А корем ще тренираш ли ?

11.09.09
11:34

казано от Evgeni Nikolov на 11.09.09, 10:52:

А корем ще тренираш ли ?

Тренирам го след всяка тренировка.. 2-3 серий, но и не се напрягам доста, защото колкото и каквото и да ям си имам преса и лека-полека става все по-изпъкнала...

казано от Nikolayo на 11.09.09, 08:08:

Ден 1 Гърди трицепс
Ден 2 крака
Ден 3 рамо
Ден 4 гръб и бицепс

Благодаря ти отново!

Щом смяташ моето мнение и мнението на колегата,тогава не ни слушай и си прави,каквото искаш..
Аз ти казвам как е правилно,ти с рогата напред ми вървиш..Ок,ти си разбирач,ти ги знаеш по-добре.. :)

11.09.09
23:06

При такава честота на тренировките, по-добре да се сменят местата на бицепса и трицепса, ще е по-ефективно за ръцете.

12.09.09
08:28

казано от Nikolayo на 10.09.09, 16:31:

Ето ти нещо готово:

Благодаря ти все пак!

Благодаря ти отново.

За рамената да, но за краката не съм съгласен, все пак ти така или иначе си тренираш краката преди раменете, а после е въпроса колко ще е интензивна тренировката за рамене, след вече тренираните крака или в отделен ден. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1