Мнения за тренировка и хранителен режим

11.09.09
17:27

На 16 години съм 178см 66кг. Доколкото успях да изчисля телестните ми мазнини са 15% (имам малко шкембе :Д)... Сложих си за цел да вляза в форма и да се занимавам сериозно и вече около 5 седмици тренирам в зала и общо от около месец съм на хранителен и тренировъчен режим в който целя да намаля леко мазнините си и да изградя мускулна маса.Досега видимите разлики в огледалото са ми малък растеж в ръцете (особенно трицепса) поне за мен видима разлика в гърба...голяма разлика в рамената (можеби защото никога не съм ги тренирал преди) Та ето какво правя:

Хранителен режим:
9:30 - Овесени ядки 100гр (ям ги с прясно мляко и лъжица мед) и 3 белтъка и един жълтък.
12:00 - 100-150 грама (грубо) месо (най-често пилешко) но попринцип се случва често да ям и риба и свинско СЪС 150 грама варени картофи или 60грама ориз. (((Единствената подправка която слагам е няколко капки чили за вкус.)))
15:00 - Кофичка кисело мляко (обезмаслено) и банан
18:00 100-150 грама месо със салата (домат и краставици)
21:00 Малка купичка извара
———————————————————————
Няколко пъти в седмицата си купувам протеинови барове или пия протеинови шейкове преди и/или след тренировка.
———————————————————————
Тренировъчна програма:
Понеделник - /Кардио и корем/  20 минути бягаща пътека и коремни преси 3х20 от 3 различни вида на 3 различни уреда (все за горната част незнам точно как се казват)
Вторник - ПОЧИВКА
Сряда - /гръб/
1.Придърпване на скрипец зад врат 4х10
2.Гребане с дъмбел 3х10
3.Гребане от седеж на машина 3х10
4.Придъпрване на машина 3х10
Четвъртък - /гърди и корем/
1.Изтласкване от полу-лег на смит машина (широк хват) 4х10
2.Изтласкване на машина 3х10
3.Пек-дек 4х10
4.Повдигане на краката от вис 4х15
5.Странично въртене с лост
Петък - /кардио/ 20мин Велоергометър сутрин преди закуска
Събота - /Ръце/
1.Кофички до отказ 3 серии
2.Разгъване на дъмбел над глава 3х10
3.Разгъване на горен скрипец 3х12
4.Сгъване на долен скрипец 3х10
5.Сгъване на машина (Скот) 3х10
Неделя - /рамо и крака/
1.Странично вдигане с дъмбели 3х8
2.Изтласкване на машина 3х8
3.Обратен пек-дек 3х10
4.Лег екстензии 3х12
5.Бедрено сгъване лег 3х12
6.Повдигане за прасец от седец 4х15
==Съжелявам че някой упражнения не са с точните си наименования но просто не ги знам :С надявам се да разбирате всичко==

Ще ви бъда много благодарен ако прочетете всичките ми писанки и да си дадете мнението.. какво правя правилно, какво правя грешно и защо? Какво да променя... Разбрахте :П Благодаря ви предварително.

11.09.09
17:31

Виждам само машини. Нещо като клек, тяга, набиране, лежанка, раменни преси, гребане? И защо с месец стаж си на 4 дневен сплит?

11.09.09
17:39

казано от Петко К на 11.09.09, 17:31:

Виждам само машини. Нещо като клек, тяга, набиране, лежанка, раменни преси, гребане? И защо с месец стаж си на 4 дневен сплит?

Ами когато ми правиха режима неможех да направя и едно набиране нито лицева опора правилно... затова базовите упражнения отпаднаха (Вече без проблем си правя по 10тина лицеви опори и 4-5 набирания)  а за лежанката незнам? но смита напрактика е лежанка?
а за 4 дневния сплит - незнам лошо ли е? Аз искам още даже но знам че мускулите трябва да си почиват.

ПИ

11.09.09
17:52

Защо не минеш първо през 1 кръгова, а не директно на сплита .. разгледай сайта.

11.09.09
17:53

казано от p17bull на 11.09.09, 17:52:

Защо не минеш първо през 1 кръгова, а не директно на сплита .. разгледай сайта.

Първата седмица правих от всичко по малко всеки ден.

ПИ

11.09.09
19:01

Кръговата се кара месеци не седмица ..

11.09.09
23:27

казано от art93 на 11.09.09, 17:39:

Ами когато ми правиха режима неможех да направя и едно набиране нито лицева опора правилно... затова базовите упражнения отпаднаха (Вече без проблем си правя по 10тина лицеви опори и 4-5 набирания)  а за лежанката незнам? но смита напрактика е лежанка?
а за 4 дневния сплит - незнам лошо ли е? Аз искам още даже но знам че мускулите трябва да си почиват.

Набирай се, щом можеш, по-добре е от скрипеца. А смит машината на практика е различна от щангата, макар че изглеждат подобни :)

Мнението беше редактирано от Петко К на 11.09.09 23:28.

11.09.09
23:34

Аз си почнах направо с 4-ри дневен сплит и к’во, напреднах много...от самия човек си е. Какви са тия правила 1-те 1-2 месеца трябвало да се прави кръгова...че той може да напредне човека повече ако прави 3 или 4-=ри дневен сплит с по-леки тежести...не го приемам това! :) Успех!

11.09.09
23:37

А като си почнал директно със сплит, от къде знаеш, колко щеше да напреднеш с базова програма?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1