13.09.09
10:21
ЗДР, тренирам 4 месеца в началото растях много ,което се очаква от един начинаещ , но на последък забелязвам ,че ръцете ми не мърдат от 36 ! Според мен е претрениране на ръцете ,поради сплита който правя !Въпроса ми е как точно да го направя ,че ръцете да ми почиват достатъчно и в същото време да тренирам гърба в отделен ден ,защото го тренирам мнгоо тежко и нямам сила и енергия да тренирам нещо друго след него ?!Бих искал мнения и препоръки от хора ,които наистина имат голям стаж в залата ....и знаят какво правят !Ето ми го сплита който правя в момента и искам да го променя .... Ден 1 пон - Гърди и Корем , 2 Ден вт - Ръце ,
3 Ден сряд - Почивка, 4 Ден четв - Гръб , 5 Ден пет - Крака , 6 Ден съб - Рамо с Прасец , 7 ден нед - Почивка !Да добавя ,че муслулна треска не получам на бицепса ,но след гърба имам лека болка в бицепса ,което не говори добре ,въпреки ,че се старая да не дърпам с бицепса ,но при набирането е изключено това нещо !
E, като първите 4 месеца стаж си тренирал по програма за културист, какво да ти препоръчаме сега? :)
Пробвай тази, ако ти допада: http://www.bb-team.org/workout/1290/
казано от С7АЛК3Р на 13.09.09, 10:38:
E, като първите 4 месеца стаж си тренирал по програма за културист, какво да ти препоръчаме сега? :)
Пробвай тази, ако ти допада: http://www.bb-team.org/workout/1290/
Тва е класика по която тренирам и аз, само дето са ми по различни упражненията, но принципа е същия.. :)
да 4 месеца без да спирам ,но значи че за 1 път ,преди пак съм тренирал ,и то точно по тази програма която ми даваш ..искам да тренирам ръцете заедно в един ден и гърба в отделен ,защото споменах че го тренирам тежко и не мога да правя друга мускулна група след това !
Оставяш 1 ден за гръб и един ден за ръце и набиваш всичко останало в други дни.
Примерно: гръб, гърди/рамо, крака, ръце
Надали има смисъл да го правиш, но щом това искаш...не е сложно.
При положение, че не получаваш добри резултати, когато ръцете са в един ден, а гърба е отделно, ти настояваш да продължиш по тоя начин.
Мнението беше редактирано от 6th на 13.09.09 11:24.
13.09.09
11:46
Е то как ще има резултати на ръцете, след като трицепса го тренира след гърди.Това си е чисто претрениране.
казано от RogerF на 13.09.09, 11:46:
Е то как ще има резултати на ръцете, след като трицепса го тренира след гърди.Това си е чисто претрениране.
аха добре предложи как да стане !?
еми добре значи в такъв случей да правя 1 ви ден ръце , 2 ри ден почивка , 3 ти ден крака с рамо , 4 ти ден гръб , 5 ден гърди и 6 и 7 да почивам за да се възтановя хубаво отново за ръцете ?!
Да ти кажа аз тренирам като разделям бицепс с гърди и трицепс с гръб.Ако чак пък толкова ти е тежка тренировката за гръб дали след 2 последователни като втората е за гръб ще си достатъчно свеж за гърдите?Моя съвет е да ги разделиш и да минеш на 3 дневен за по-добра почивка.Не съм разбирач и не ти знам храненето,но все си мисля,че 4 дневен сплит е за по-напреднали с по-добра храна.
я напиши колко тежиш, колко си висок и колко правиш на мъртва тяга, лег, клек и набирания да речем :) и на колко години си
15.09.09
20:18
казано от jako2323 на 13.09.09, 10:21:
ЗДР, тренирам 4 месеца в началото растях много ,което се очаква от един начинаещ , но на последък забелязвам ,че ръцете ми не мърдат от 36 ! Според мен е претрениране на ръцете ,поради сплита който правя !Въпроса ми е как точно да го направя ,че ръцете да ми почиват достатъчно и в същото време да тренирам гърба в отделен ден ,защото го тренирам мнгоо тежко и нямам сила и енергия да тренирам нещо друго след него ?!Бих искал мнения и препоръки от хора ,които наистина имат голям стаж в залата ....и знаят какво правят !Ето ми го сплита който правя в момента и искам да го променя .... Ден 1 пон - Гърди и Корем , 2 Ден вт - Ръце ,
3 Ден сряд - Почивка, 4 Ден четв - Гръб , 5 Ден пет - Крака , 6 Ден съб - Рамо с Прасец , 7 ден нед - Почивка !Да добавя ,че муслулна треска не получам на бицепса ,но след гърба имам лека болка в бицепса ,което не говори добре ,въпреки ,че се старая да не дърпам с бицепса ,но при набирането е изключено това нещо !
Може и да пробваш така:
Понеделник:гърди/рамо
Вторник:гръб/трапец
Сряда:почивка
Четвъртък:ръце
Петък:крака
Така би имало успех.. ;)
15.09.09
20:20
казано от RogerF на 13.09.09, 11:46:
Не съм съгласен..От 3 седмици тренирам така гърдите и трицепса и резултат има и то голям.. ;) Просто много трябва да се внимава,че лесно се претренирва.. :)
Увеличих няколко сантиментра в една от слабите ми мускулни групи - ръцете, като ги отделих в отделна тренировка (трицепс + бицепс) и тренирах със суперсерии, общ обем от 10 повторения. Първото упражнение 5 повторения, голяма тежест, 1-2 секунди позитинва, 3-4 негативна. Второ упражнение (веднага след второто) много по-малка тежест от тази на първото - 2-3 секунди позитивна, 6 секунда негативна (тоест спускаш много бавно). По този начин се увеличава времето, в което мускулът е под напрежение.
Примерна тренировка:
A1. Повдигане с ЕZ лост
А2. Zottman повдигане
Б1. Скотово вдигане с лост
Б2. Концентрирано вдигане
В1. Френско разгъване
В2. Избутване на кабел надолу
Г1. Кофички
Г3. Френско разгъване от наклон
А1,А2 - това са 2 упражнения в суперсерия и т.н.
момчета само аз ли прочетох че клегата тренира от 4 месеца ?? какви супер серии, какви комбинаци на мускулни групи и програми?
ръцете въобще даже не трябва да ги тренира :)
Мнението беше редактирано от n_sko на 16.09.09 09:20.
казано от n_sko на 16.09.09, 09:18:
момчета само аз ли прочетох че клегата тренира от 4 месеца ?? какви супер серии, какви комбинаци на мускулни групи и програми?
ръцете въобще даже не трябва да ги тренира :)
Хаха, не си много прав, има някои, които са наистина рядкост, но напредват много бързо, бързо качват маса, и бързо реагират, бързо научават упражненията и стиктния им начин на тренировка, ако за теб 4 месеца е малко за такива като тях е напълно достатъчно да преминат на повече от 3 дневен сплит. Защото вече се нервя като чуя за кръгови тренировки от по половин година и такива глупости, кръговите не трябва да са повече от 3-4 седмици, ако не си прекалено слаб, или с наднормено тегло.
Мнението беше редактирано от El padre на 16.09.09 10:06.
И, как ти звучи да си му стоят ръцете на 36 и то като е още в първите месеци тренировки? Дали е по подходяща програма и изпълнение, храни се добре и т.н.?
Дали е генетичен културист и има причина, поради която трябва да тренира по 3+ дневен сплит с 20 серии за мускулна група?
И като си такъв експерт по кръговите тренировки и по сплитовете, че чак се нервиш, какви са предимствата на сплит vs кръговите тренировки?
*кръгови тренировки - трениране на вс. мускулни групи в един ден, 2-3 пъти седмично.
За твое улеснение, направи им съпоставката за хора с опит в залата, не повече от година.
Мнението беше редактирано от 6th на 16.09.09 10:34.
казано от Pandiz на 16.09.09, 10:06:
Хаха, не си много прав, има някои, които са наистина рядкост, но напредват много бързо, бързо качват маса, и бързо реагират, бързо научават упражненията и стиктния им начин на тренировка, ако за теб 4 месеца е малко за такива като тях е напълно достатъчно да преминат на повече от 3 дневен сплит. Защото вече се нервя като чуя за кръгови тренировки от по половин година и такива глупости, кръговите не трябва да са повече от 3-4 седмици, ако не си прекалено слаб, или с наднормено тегло.
И това го казваш на база големия си опит или впечатляващите резултати, които си постигнал?
n_sko, виждам, че ти не си прочел - никъде не го съветвам да прави суперсерии, нито дори да тренира ръцете :) Прочети внимателно съобщението пак, бързо ще установиш, че просто споделям личен опит, кога и как при мен почна да расте този мускул. Да бъдем точни, когато обвиняваме :)
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 16.09.09 20:13.
казано от Петко К на 16.09.09, 10:37:
казано от Pandiz на 16.09.09, 10:06:
И това го казваш на база големия си опит или впечатляващите резултати, които си постигнал?
Значи човек да каже така малко по отрицателен пост относно някой въпрос или нещо, и всички му се нахвърляте като лешояди на плячка, неможе всички да сме светици тук, да това с нервенето беше малко преувеличено, но все пак... И аз лично нямам голям опит, нито впечатляващи резултати. :)
Pandiz, просто е хубаво, когато защитаваш някаква теория, мнението ти да е подлпатено с някакви резултати/примери. Поста ти е толкова летящ във въздуха (случая виртуалното пространство) с тея “някои, които наистина са рядкост”, “вече се нервя като чуя за кръгови тренировки” и т.н., че човек като нищо ще си помисли, че просто си решил да седнеш днес на компютъра и да запълниш 5 минути като съчиниш някакво мнение във форума :D
казано от Калоян Янкулов на 16.09.09, 20:12:
n_sko, виждам, че ти не си прочел - никъде не го съветвам да прави суперсерии, нито дори да тренира ръцете :) Прочети внимателно съобщението пак, бързо ще установиш, че просто споделям личен опит, кога и как при мен почна да расте този мускул. Да бъдем точни, когато обвиняваме :)
аз не “обвинявам” никого за нищо, казвам си мнението.. и мисля че много добре съм прочел - има питане момчето че не му растът ръцете, ти му отоговаряш че тренираш еди как си и това има ефект.. и защо го пишеш това, ако няма да му дадеш съвет? нешо като онзи виц за обявата във вестник за запознанства “млад, спортно тяло, с вила на брега и скъпа кола, финансово осигурен, не търся нищо, искам само да се похваля” :D
както и да е, тренировата ти за ръце е добра, но не е за начинаещ. Ако автора на темата още търси съвет за ръцете да пише
Мнението беше редактирано от n_sko на 16.09.09 22:25.
Висок съм 1 80 ,бях 69 кг след 2 месеца тренировки качих на 81 кг ,ръка 31 -сега е 36 ,но разбрах някой основни неща за ръцете и най голямата ми грешка е била ,че съм ги претренирвал ! принципно суперсерийте са според мен след като тренировъчния сплит ти е правилен но пък ръцете не отговарят вече на даденият тип натоварване ! Мисля че ,докато човек мисли докато тренира ,винаги ще има ефект ,докато някой тренират праволинейно ...!мерси за мненията на всички ,ако не стане с 4 дневния ми сплит ,ще пробвам пак с 3 дневен ,въпреки че съм тренирал така и не ми допада и нямах много ефект ....!
казано от Калоян Янкулов на 17.09.09, 18:28:
Виждам бъдещия Олимпия в теб ;)
5 санта чист мускул в ръцете и то чрес постоянно ПРЕТРЕНИРАНЕ, представяш ли си.. :lol:
Мнението беше редактирано от El padre на 17.09.09 19:04.
5 сантиметра поради простата причина ,че когато не си тренирал ръката ти е суха и няма кръв във нея ,само след 1вата ми тренировка се качи на 33 ,и около месец и половина успях да кача още 3 сантиметра! в началото всеки расте независимо как тренира ,проблема идва след определено време , когато вече нервата ти система се изостря не си отпочива хубаво и още кво ли не ....ама ако малко разбирааше щеше да знаеш! и аз виждам че спирам да раста и започвам да търся грешките които правя ,чета ,събирам мнения и последното нещо което направих е да пусна тука този пост за да все пак да видя кво мислят хората от интернет пространството !има разбира се добри мниения и препоръки но разбира се и безсмислици ,,,,както са статийте в интерент пуснати от кой ли не ! важното е да намериш тренировката която на теб ти действа !след 3 месеца ще пиша за резултати !
казано от jako2323 на 18.09.09, 08:53:
5 сантиметра поради простата причина ,че когато не си тренирал ръката ти е суха и няма кръв във нея ,само след 1вата ми тренировка се качи на 33 ,и около месец и половина успях да кача още 3 сантиметра! в началото всеки расте независимо как тренира ,проблема идва след определено време , когато вече нервата ти система се изостря не си отпочива хубаво и още кво ли не ....ама ако малко разбирааше щеше да знаеш! и аз виждам че спирам да раста и започвам да търся грешките които правя ,чета ,събирам мнения и последното нещо което направих е да пусна тука този пост за да все пак да видя кво мислят хората от интернет пространството !има разбира се добри мниения и препоръки но разбира се и безсмислици ,,,,както са статийте в интерент пуснати от кой ли не ! важното е да намериш тренировката която на теб ти действа !след 3 месеца ще пиша за резултати !
Чшшш, много умно изказване, като повечето ти по отгоре, не ми се спори, до сега един приятел ме нервира. Като си такъв акълния и такива точни обяснения казваш, и си толкова убеден във верността им, защо изобщо правиш тема, и защо ми се струваше, че ми се караш?
казано от jako2323 на 18.09.09, 08:53:
ама ако малко разбирааше щеше да знаеш!
Шш, внимааай ей, разбирач, гледай си по пътя и не се занимавай с мен!
Мнението беше редактирано от El padre на 18.09.09 09:19.
Еми какво да ти кажа ,не пускай такива коментари , и ако мислиш че ще се карам на някой непознат ,жестоко се лъжеж ,все ми е едно ! и пуснах тема ,ама ако малко по внимателно четеш какво съм написал ,ще разбереш защо ?!
jako2323 според мен си начинаещ. Тези тренировки по списанията са за културисти, не са за хора които от 4-5 месеца тренират. Бих те посъветвал да пробваш : гърди-трицепс, почивка, гръб-бицепс,почивка,крака-(рамо),почивка,почивка. За гърди и гръб по 4 упражнения, за бицепс трицепс по 1-2, колкото да ги “довършиш” след големите групи. При ръцете има няколко начина - с големи тежести, 6-8 повторения; с по малки тежести, много бавни изпълнения,10-12 повторения, в двусет бицепс-бицепс, трицепс-трицепс, или пък трицепс-бицепс суперсерия
без значение каква програма ще започнеш, си вземи 1-2 седмици почивки за ръцете.
успех
Мнението беше редактирано от n_sko на 18.09.09 21:15.
Гърди-Трицепс и Гръб-Бицепс хм що ли си мисля,че гърдите и трицепсите се натоварват заедно,защото са бутащи,а гръб и бицепс пак заедно,защото са дърпащи мускулни групи.Няма ли трицепса да е натоварен след упражненията за гърди и да не може да се изцеди максимално(същото и за бицепса)?Според мен е абсолютно грешно!Не знам ти как мислиш,че чак и го предлагаш това нещо.
казано от mitak_91 на 18.09.09, 21:19:
Няма ли трицепса да е натоварен след упражненията за гърди и да не може да се изцеди максимално(същото и за бицепса)?
това я си го прочети сам,високо на глас, и помисли.. трицепса е работил при гърдите и не може да го тренираш ли??! няма е 100% пълноцена тренировка за трицепс, но ще е супер, обещавам!
Виж това е един доста често срещан въпрос, всеки сам си решава, аз мисля че така е по добре.. Още повече че той тренира от 4 месеца :)
Еми добре може и малко крайно да съм се изказал.Извини ме,за което :),но лично аз съм забелязал,че мускула се тренира по-добре когато е отпочинал.