Преоритет Ръце !

13.09.09
10:21

ЗДР, тренирам 4 месеца в началото растях много ,което се очаква от един начинаещ , но на последък забелязвам ,че ръцете ми не мърдат от 36 ! Според мен е претрениране на ръцете ,поради сплита който правя !Въпроса ми е как точно да го направя ,че ръцете да ми почиват достатъчно и в същото време да тренирам гърба в отделен ден ,защото го тренирам мнгоо тежко и нямам сила и енергия да тренирам нещо друго след него ?!Бих искал мнения и препоръки от хора ,които наистина имат голям стаж в залата ....и знаят какво правят !Ето ми го сплита който правя в момента и искам да го променя .... Ден 1 пон - Гърди и Корем  , 2 Ден вт - Ръце ,
3 Ден сряд - Почивка, 4 Ден четв - Гръб , 5 Ден пет - Крака , 6 Ден съб - Рамо с Прасец , 7 ден нед - Почивка !Да добавя ,че муслулна треска не получам на бицепса ,но след гърба имам лека болка в бицепса ,което не говори добре ,въпреки ,че се старая да не дърпам с бицепса ,но при набирането е изключено това нещо !

13.09.09
10:38

E, като първите 4 месеца стаж си тренирал по програма за културист, какво да ти препоръчаме сега? :)

Пробвай тази, ако ти допада: http://www.bb-team.org/workout/1290/

13.09.09
10:46

казано от С7АЛК3Р на 13.09.09, 10:38:

E, като първите 4 месеца стаж си тренирал по програма за културист, какво да ти препоръчаме сега? :)

Пробвай тази, ако ти допада: http://www.bb-team.org/workout/1290/

Тва е класика по която тренирам и аз, само дето са ми по различни упражненията, но принципа е същия.. :)

13.09.09
10:46

да 4 месеца без да спирам ,но значи че за 1 път ,преди пак съм тренирал ,и то точно по тази програма която ми даваш ..искам да тренирам  ръцете заедно в един ден и гърба в отделен ,защото споменах че го тренирам тежко и не мога да правя друга мускулна група след това !

13.09.09
11:22

Оставяш 1 ден за гръб и един ден за ръце и набиваш всичко останало в други дни.
Примерно: гръб, гърди/рамо, крака, ръце

Надали има смисъл да го правиш, но щом това искаш...не е сложно.
При положение, че не получаваш добри резултати, когато ръцете са в един ден, а гърба е отделно, ти настояваш да продължиш по тоя начин.

Мнението беше редактирано от 6th на 13.09.09 11:24.

Е то как ще има резултати на ръцете, след като трицепса го тренира след гърди.Това си е чисто претрениране.

13.09.09
13:19

казано от RogerF на 13.09.09, 11:46:

Е то как ще има резултати на ръцете, след като трицепса го тренира след гърди.Това си е чисто претрениране.

аха добре предложи как да стане !?

13.09.09
13:23

еми добре значи в такъв случей  да правя  1 ви ден  ръце , 2 ри ден почивка , 3 ти ден крака с рамо , 4 ти ден гръб , 5 ден гърди и 6 и 7 да почивам за да се възтановя хубаво отново за ръцете ?!

13.09.09
21:25

Да ти кажа аз тренирам като разделям бицепс с гърди и трицепс с гръб.Ако чак пък толкова ти е тежка тренировката за гръб дали след 2 последователни като втората е за гръб ще си достатъчно свеж за гърдите?Моя съвет е да ги разделиш и да минеш на 3 дневен за по-добра почивка.Не съм разбирач и не ти знам храненето,но все си мисля,че 4 дневен сплит е за по-напреднали с по-добра храна.

15.09.09
19:45

я напиши колко тежиш, колко си висок и  колко правиш на мъртва тяга, лег, клек и набирания да речем :) и на колко години си

казано от jako2323 на 13.09.09, 10:21:

ЗДР, тренирам 4 месеца в началото растях много ,което се очаква от един начинаещ , но на последък забелязвам ,че ръцете ми не мърдат от 36 ! Според мен е претрениране на ръцете ,поради сплита който правя !Въпроса ми е как точно да го направя ,че ръцете да ми почиват достатъчно и в същото време да тренирам гърба в отделен ден ,защото го тренирам мнгоо тежко и нямам сила и енергия да тренирам нещо друго след него ?!Бих искал мнения и препоръки от хора ,които наистина имат голям стаж в залата ....и знаят какво правят !Ето ми го сплита който правя в момента и искам да го променя .... Ден 1 пон - Гърди и Корем  , 2 Ден вт - Ръце ,
3 Ден сряд - Почивка, 4 Ден четв - Гръб , 5 Ден пет - Крака , 6 Ден съб - Рамо с Прасец , 7 ден нед - Почивка !Да добавя ,че муслулна треска не получам на бицепса ,но след гърба имам лека болка в бицепса ,което не говори добре ,въпреки ,че се старая да не дърпам с бицепса ,но при набирането е изключено това нещо !

Може и да пробваш така:
Понеделник:гърди/рамо
Вторник:гръб/трапец
Сряда:почивка
Четвъртък:ръце
Петък:крака

Така би имало успех.. ;)

казано от RogerF на 13.09.09, 11:46:

Не съм съгласен..От 3 седмици тренирам така гърдите и трицепса и резултат има и то голям.. ;) Просто много трябва да се внимава,че лесно се претренирва.. :)

16.09.09
08:03

Увеличих няколко сантиментра в една от слабите ми мускулни групи - ръцете, като ги отделих в отделна тренировка (трицепс + бицепс) и тренирах със суперсерии, общ обем от 10 повторения. Първото упражнение 5 повторения, голяма тежест, 1-2 секунди позитинва, 3-4 негативна. Второ упражнение (веднага след второто) много по-малка тежест от тази на първото - 2-3 секунди позитивна, 6 секунда негативна (тоест спускаш много бавно). По този начин се увеличава времето, в което мускулът е под напрежение.

Примерна тренировка:

A1. Повдигане с ЕZ лост
А2. Zottman повдигане
Б1. Скотово вдигане с лост
Б2. Концентрирано вдигане
В1. Френско разгъване
В2. Избутване на кабел надолу
Г1. Кофички
Г3. Френско разгъване от наклон

А1,А2 - това са 2 упражнения в суперсерия и т.н.

16.09.09
09:18

момчета само аз ли прочетох че клегата тренира от 4 месеца ?? какви супер серии, какви комбинаци на мускулни групи и програми?
ръцете въобще даже не трябва да ги тренира :)

Мнението беше редактирано от n_sko на 16.09.09 09:20.

16.09.09
10:06

казано от n_sko на 16.09.09, 09:18:

момчета само аз ли прочетох че клегата тренира от 4 месеца ?? какви супер серии, какви комбинаци на мускулни групи и програми?
ръцете въобще даже не трябва да ги тренира :)

Хаха, не си много прав, има някои, които са наистина рядкост, но напредват много бързо, бързо качват маса, и бързо реагират, бързо научават упражненията и стиктния им начин на тренировка, ако за теб 4 месеца е малко за такива като тях е напълно достатъчно да преминат на повече от 3 дневен сплит. Защото вече се нервя като чуя за кръгови тренировки от по половин година и такива глупости, кръговите не трябва да са повече от 3-4 седмици, ако не си прекалено слаб, или с наднормено тегло.

Мнението беше редактирано от El padre на 16.09.09 10:06.

16.09.09
10:33

И, как ти звучи да си му стоят ръцете на 36 и то като е още в първите месеци тренировки? Дали е по подходяща програма и изпълнение, храни се добре и т.н.?
Дали е генетичен културист и има причина, поради която трябва да тренира по 3+ дневен сплит с 20 серии за мускулна група?

И като си такъв експерт по кръговите тренировки и по сплитовете, че чак се нервиш, какви са предимствата на сплит vs кръговите тренировки?
*кръгови тренировки - трениране на вс. мускулни групи в един ден, 2-3 пъти седмично.
За твое улеснение, направи им съпоставката за хора с опит в залата, не повече от година.

Мнението беше редактирано от 6th на 16.09.09 10:34.

16.09.09
10:37

казано от Pandiz на 16.09.09, 10:06:

Хаха, не си много прав, има някои, които са наистина рядкост, но напредват много бързо, бързо качват маса, и бързо реагират, бързо научават упражненията и стиктния им начин на тренировка, ако за теб 4 месеца е малко за такива като тях е напълно достатъчно да преминат на повече от 3 дневен сплит. Защото вече се нервя като чуя за кръгови тренировки от по половин година и такива глупости, кръговите не трябва да са повече от 3-4 седмици, ако не си прекалено слаб, или с наднормено тегло.

И това го казваш на база големия си опит или впечатляващите резултати, които си постигнал?

16.09.09
20:12

n_sko, виждам, че ти не си прочел - никъде не го съветвам да прави суперсерии, нито дори да тренира ръцете :) Прочети внимателно съобщението пак, бързо ще установиш, че просто споделям личен опит, кога и как при мен почна да расте този мускул. Да бъдем точни, когато обвиняваме :)

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 16.09.09 20:13.

16.09.09
20:19

казано от Петко К на 16.09.09, 10:37:

казано от Pandiz на 16.09.09, 10:06:

И това го казваш на база големия си опит или впечатляващите резултати, които си постигнал?

Значи човек да каже така малко по отрицателен пост относно някой въпрос или нещо, и всички му се нахвърляте като лешояди на плячка, неможе всички да сме светици тук, да това с нервенето беше малко преувеличено, но все пак... И аз лично нямам голям опит, нито впечатляващи резултати. :)

16.09.09
20:26

Pandiz, просто е хубаво, когато защитаваш някаква теория, мнението ти да е подлпатено с някакви резултати/примери. Поста ти е толкова летящ във въздуха (случая виртуалното пространство) с тея “някои, които наистина са рядкост”, “вече се нервя като чуя за кръгови тренировки” и т.н., че човек като нищо ще си помисли, че просто си решил да седнеш днес на компютъра и да запълниш 5 минути като съчиниш някакво мнение във форума :D

16.09.09
22:23

казано от Калоян Янкулов на 16.09.09, 20:12:

n_sko, виждам, че ти не си прочел - никъде не го съветвам да прави суперсерии, нито дори да тренира ръцете :) Прочети внимателно съобщението пак, бързо ще установиш, че просто споделям личен опит, кога и как при мен почна да расте този мускул. Да бъдем точни, когато обвиняваме :)

аз не “обвинявам” никого за  нищо, казвам си мнението.. и мисля че много добре съм прочел - има питане момчето че не му растът ръцете, ти му отоговаряш че тренираш еди как си и това има ефект.. и защо го пишеш това, ако няма да му дадеш съвет? нешо като онзи виц за обявата във вестник за запознанства “млад, спортно тяло, с вила на брега и скъпа кола, финансово осигурен, не търся нищо, искам само да се похваля” :D
както и да е, тренировата ти за ръце е добра, но не е за начинаещ. Ако автора на темата още търси съвет за ръцете да пише

Мнението беше редактирано от n_sko на 16.09.09 22:25.

17.09.09
18:20

Висок съм 1 80 ,бях 69 кг след 2 месеца тренировки качих на 81 кг ,ръка 31 -сега е 36 ,но разбрах някой основни неща за ръцете и най голямата ми грешка е била ,че съм ги претренирвал ! принципно суперсерийте са според мен след като тренировъчния сплит ти е правилен но пък ръцете не отговарят вече на даденият тип натоварване ! Мисля че ,докато човек мисли докато тренира ,винаги ще има ефект ,докато някой тренират праволинейно ...!мерси за мненията на всички ,ако не стане с 4 дневния ми сплит ,ще пробвам пак с 3 дневен ,въпреки че съм тренирал така и не ми допада и нямах много ефект ....!

17.09.09
18:28

Виждам бъдещия Олимпия в теб ;)

17.09.09
18:50

Просто се уча от грешките си!

17.09.09
19:03

казано от Калоян Янкулов на 17.09.09, 18:28:

Виждам бъдещия Олимпия в теб ;)

5 санта чист мускул в ръцете и то чрес постоянно ПРЕТРЕНИРАНЕ, представяш ли си.. :lol:

Мнението беше редактирано от El padre на 17.09.09 19:04.

18.09.09
08:53

5 сантиметра поради простата причина ,че когато не си тренирал ръката ти е суха и няма кръв във нея ,само след 1вата ми тренировка се качи на 33 ,и около месец и половина успях да кача още 3 сантиметра! в началото всеки расте независимо как тренира ,проблема идва след определено време , когато вече нервата ти система се изостря не си отпочива хубаво и още кво ли не ....ама ако малко разбирааше щеше да знаеш!  и аз виждам че спирам да раста и започвам да търся грешките които правя ,чета ,събирам мнения и последното нещо което направих е да пусна тука този пост за да все пак да видя кво мислят хората от интернет пространството !има разбира се добри  мниения и препоръки но разбира се и безсмислици ,,,,както са статийте в интерент пуснати от кой ли не ! важното е да намериш тренировката която на теб ти действа !след 3 месеца ще пиша за резултати !

18.09.09
09:18

казано от jako2323 на 18.09.09, 08:53:

5 сантиметра поради простата причина ,че когато не си тренирал ръката ти е суха и няма кръв във нея ,само след 1вата ми тренировка се качи на 33 ,и около месец и половина успях да кача още 3 сантиметра! в началото всеки расте независимо как тренира ,проблема идва след определено време , когато вече нервата ти система се изостря не си отпочива хубаво и още кво ли не ....ама ако малко разбирааше щеше да знаеш!  и аз виждам че спирам да раста и започвам да търся грешките които правя ,чета ,събирам мнения и последното нещо което направих е да пусна тука този пост за да все пак да видя кво мислят хората от интернет пространството !има разбира се добри  мниения и препоръки но разбира се и безсмислици ,,,,както са статийте в интерент пуснати от кой ли не ! важното е да намериш тренировката която на теб ти действа !след 3 месеца ще пиша за резултати !

Чшшш, много умно изказване, като повечето ти по отгоре, не ми се спори, до сега един приятел ме нервира. Като си такъв акълния и такива точни обяснения казваш, и си толкова убеден във верността им, защо изобщо правиш тема, и защо ми се струваше, че ми се караш?

казано от jako2323 на 18.09.09, 08:53:

ама ако малко разбирааше щеше да знаеш!

Шш, внимааай ей, разбирач, гледай си по пътя и не се занимавай с мен!

Мнението беше редактирано от El padre на 18.09.09 09:19.

18.09.09
12:20

Еми какво да ти кажа ,не пускай такива коментари , и ако мислиш че ще се карам на някой непознат ,жестоко се лъжеж ,все ми е едно ! и пуснах тема ,ама ако малко по внимателно четеш какво съм написал ,ще разбереш защо ?!

18.09.09
21:13

jako2323 според мен си начинаещ. Тези тренировки по списанията са за културисти, не са за хора които от 4-5 месеца тренират. Бих те посъветвал да пробваш : гърди-трицепс, почивка, гръб-бицепс,почивка,крака-(рамо),почивка,почивка. За гърди и гръб по 4 упражнения, за бицепс трицепс по 1-2, колкото да ги “довършиш” след големите групи. При ръцете има няколко начина - с големи тежести, 6-8 повторения; с по малки тежести, много бавни изпълнения,10-12 повторения, в двусет бицепс-бицепс, трицепс-трицепс, или пък трицепс-бицепс суперсерия
без значение каква програма ще започнеш, си вземи 1-2 седмици почивки за ръцете.
успех

Мнението беше редактирано от n_sko на 18.09.09 21:15.

18.09.09
21:19

Гърди-Трицепс и Гръб-Бицепс хм що ли си мисля,че гърдите и трицепсите се натоварват заедно,защото са бутащи,а гръб и бицепс пак заедно,защото са дърпащи мускулни групи.Няма ли трицепса да е натоварен след упражненията за гърди и да не може да се изцеди максимално(същото и за бицепса)?Според мен е абсолютно грешно!Не знам ти как мислиш,че чак и го предлагаш това нещо.

18.09.09
21:36

казано от mitak_91 на 18.09.09, 21:19:

Няма ли трицепса да е натоварен след упражненията за гърди и да не може да се изцеди максимално(същото и за бицепса)?

това я си го прочети сам,високо на глас, и помисли.. трицепса е работил при гърдите и не може да го тренираш ли??! няма е 100% пълноцена тренировка за трицепс, но ще е супер, обещавам!
Виж това е един доста често срещан въпрос, всеки сам си решава, аз мисля че така е по добре.. Още повече че той тренира от 4 месеца :)

18.09.09
21:48

Еми добре може и малко крайно да съм се изказал.Извини ме,за което :),но лично аз съм забелязал,че мускула се тренира по-добре когато е отпочинал.

19.09.09
12:30

Хора мерси за съветите ! .... ще пробвам от всичко докато не намеря своята тренировка !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1