12.02.05
22:11
Здрасти!!!Искам да питам защо в началото е по добре да се почне на тренировка с по едно 2 упражнения за всяка мускулна група ,а не направо с сплит.Знам че е по правинлно но защо е така.Маи е малко тап вапроса ама ми е интересно :oops:
12.02.05
22:28
за да привикне тялото на натоварването (най-вече ставите и сухожилията) и да е готово за по-големия стрес, който ще му направиш като почнеш със сплитовете с много серии и много упражнения
12.02.05
22:47
А ако си ходил например лятото есента сега ще има ли някакав ефект или трябва пак да се повтори.Не говоря за мен питам от имато на един приятел
според мен ако е тренирал както трябва преди това не трябва да повтаря просто да почне с по малки тежести пък и не е минало много време от есента.. 8)
13.02.05
12:01
Ми около 6 месеца са минали от тогава.През тва време никакво физическо натоварване.А времето което е ходил е някаде кам два месеца и то не много редовно!!!
13.02.05
12:12
“никакво физ. натоварване” звучи кофти - нека прави всичко 1-2 седмици и чак тогава да почне сериозния сплит
13.02.05
13:08
Bлагодаря ви много :D !!!Някои друг щте изкаже ли мнението си по вапроса :lol:
Според мен 1-2 седмици са малко.На негово място бих тренирал така минимум 1 месец.Ти сам каза,че той не е тренирал от 6 месеца. :lol:
според книгите “подготвителния” период е от 3-6 месеца. през това време работната тежест е малка от 55-65% от макс, повторенията повече 8-12 като не трябва да се стига до отказ. не се използват никакви тренировъчнни принципи за напреднали, като сплит система, форсирани повторения, пирамиди идр. всичко това е с цел да привикната костита, ставите, мускулите и най-вече сърцето с “новия тип” натоварване. но въпреки това почти никой неспазва тези препоръки и аз също :). аз 1 месец тренирах кажи речи така(само сплит използвах) но пък и преди това се бях занимавал криво ляво със фитнес натоварвания. :)
13.02.05
13:54
Искаш да кажеш че няма значение дали ше почнеш с начална програма или с спитове и други работи
Има значение нека започне с началната програма 3-4 месеца.То все едно че не е ходил-2 месеца от “дъжд на вятър” :D
Не! по-добрия вариант е да си спазва всичко както трябва! Бързата работа срам за майстора, ама не всеки има търпение.. :)
13.02.05
14:20
[quote author=“Martin87”]Има значение нека започне с началната програма 3-4 месеца.То все едно че не е ходил-2 месеца от “дъжд на вятър” :D
Напално сагласен сам с това.Точно поради тази причина сам направил тая тема ,за да чуе мнението на професионалист :lol: .Ако някои друг има мнение нека да го сподели 10х предварително