13.02.05
12:07
Знам,че тази тема е малко индивидуална и се отнася малко или повече за МЕН,но забелязах,че такива теми не са рядкост и затова реших и аз да се опитам да получа компетентен отговор на ваъпросите,който ме вълнуват!
Искам да попитам за начинът по който тренирам!
1 ден-гръб
2 ден почивка
3 ден-бицепс и трицепс
4 ден почивка
5 ден-рамене и трапец
6 и 7 ден почивам
Правя ги така,но абсолютно всеки път правя и гърди(защтото имам чувството че по-принцип те ми изостават).
Та чудя се дали начинът по-койито тренирам е правилен,защото според мен е добре,но дали съм прав?Гледам да натоварвам по-бавно регенериращите се мускули само в един ден и да правя седмица почивка,това грешка ли е?
Аз съм 176 см и тежа 63 килограма,тренирам активно от 4 месеца.
Ще се радвам да разбера вашето мнение за това?
13.02.05
12:26
какво правиш всеки ден за гърдите и кога(в смисъл в началото или в края на трен) ?
Правя 5x10 на лежанка с 40 кг,повдигане на дъмбели от лег,разгъване на дъмбели от лег(5-6 серии и двете упражнения като увеличавам тежестите,но не много).Смятам че за мен това е достатъчно,но това си е мое лично мнение!ВИНАГИ ги правя в началто на тренировката!
13.02.05
13:24
а как стои въпросът с мускулната треска после ?
За гърдите ли имаш предвид?Ами нямам мускулна треска.Защо,трябва ли да имам?
13.02.05
13:46
10-11 серии са си сериозно натоварване ако са на 100% и си мислех, че се преуморяваш...според мен вместо да тренираш гърдите всеки път по малко и недостатъчно е по-добре да ги тренираш 1 или макс 2 пъти, но както трябва.....в следващата тренировка прави само гърди (под само гърди разбирам 12-18 серии от всички ъгли със адекватни тежести) и пиши как се чувстваш после....
недей да правиш тая грешка! и аз съм тренирал гърди и бицепс кажи речи всеки ден. няма смисъл! мускула неможе да се възстанови, трябва му от 48-72 часа за това, нещо което ти не му предлагаш. това е често срещана грешка при начинаещите- мислят си че колкото повече натоварват мускула, толкова повече ще разсте . да ама не. ако искаш да наблегнеш на някоя мускулна група я прави максимум! 2 пъти в седмицата и то в самостоятелен ден след почивката. и аз лично не ти препоръчвам да правиш по много серии и упражнения за гърди. 12, макс 16 серии от 3-4 упражнения. прави първо базовите движения и след това изплираните.. :)
13.02.05
18:10
[quote author=“noolo6”]недей да правиш тая грешка! и аз съм тренирал гърди и бицепс кажи речи всеки ден. няма смисъл! мускула неможе да се възстанови, трябва му от 48-72 часа за това, нещо което ти не му предлагаш. това е често срещана грешка при начинаещите- мислят си че колкото повече натоварват мускула, толкова повече ще разсте . да ама не. ако искаш да наблегнеш на някоя мускулна група я прави максимум! 2 пъти в седмицата и то в самостоятелен ден след почивката. и аз лично не ти препоръчвам да правиш по много серии и упражнения за гърди. 12, макс 16 серии от 3-4 упражнения. прави първо базовите движения и след това изплираните.. :)
еййййййй я гледай вече ако не знам нешо само към теб ще се обръщам :lol: :wink: иначе наистина повече от 11-12 серии за гърди не е необходимо
[quote author=“Joro_Killara”][quote author=“noolo6”]недей да правиш тая грешка! и аз съм тренирал гърди и бицепс кажи речи всеки ден. няма смисъл! мускула неможе да се възстанови, трябва му от 48-72 часа за това, нещо което ти не му предлагаш. това е често срещана грешка при начинаещите- мислят си че колкото повече натоварват мускула, толкова повече ще разсте . да ама не. ако искаш да наблегнеш на някоя мускулна група я прави максимум! 2 пъти в седмицата и то в самостоятелен ден след почивката. и аз лично не ти препоръчвам да правиш по много серии и упражнения за гърди. 12, макс 16 серии от 3-4 упражнения. прави първо базовите движения и след това изплираните.. :)
еййййййй я гледай вече ако не знам нешо само към теб ще се обръщам :lol: :wink: иначе наистина повече от 11-12 серии за гърди не е необходимо
ей парцал кво проблем ли виде беее :evil:
я се махай, нали аз от теб съм се учил бе стига се ебава :D . все пак момчето явно не го знае това!
13.02.05
20:01
[quote author=“noolo6”][quote author=“Joro_Killara”][quote author=“noolo6”]недей да правиш тая грешка! и аз съм тренирал гърди и бицепс кажи речи всеки ден. няма смисъл! мускула неможе да се възстанови, трябва му от 48-72 часа за това, нещо което ти не му предлагаш. това е често срещана грешка при начинаещите- мислят си че колкото повече натоварват мускула, толкова повече ще разсте . да ама не. ако искаш да наблегнеш на някоя мускулна група я прави максимум! 2 пъти в седмицата и то в самостоятелен ден след почивката. и аз лично не ти препоръчвам да правиш по много серии и упражнения за гърди. 12, макс 16 серии от 3-4 упражнения. прави първо базовите движения и след това изплираните.. :)
ей парцал кво проблем ли виде беее :evil:
я се махай, нали аз от теб съм се учил бе стига се ебава :D . все пак момчето явно не го знае това!
OFFTOPIC
базикам се бе мойто момиче нали знаеш не съм такъв човек :)) вече се забелязва че си почнал да разбираш и че се интересуваш от ББ така че едва ли аз мога да го оспоря :wink:
Поздрави !!! (продължавай в същия дух)