13.09.09
16:19
Здравейте.От много време не съм ви писал...Истината е че бях се поотпуснал.Тренирам от около 2 години направил съм страшно тяло,но съм много зле с повторенията.Имам бас че след 3 седмици ще правя поне по 20 повторения.Баса е само за 1 серия.Смисъл че макса набиранки ще е 20.И мислълта ми е как колкото се може по бързо да увелича повторенията.Дано сте ме разбрали :). Благодаря Ви !
казано от no_smoking на 13.09.09, 16:19:
Здравейте.От много време не съм ви писал...Истината е че бях се поотпуснал.Тренирам от около 2 години направил съм страшно тяло,но съм много зле с повторенията.Имам бас че след 3 седмици ще правя поне по 20 повторения.Баса е само за 1 серия.Смисъл че макса набиранки ще е 20.И мислълта ми е как колкото се може по бързо да увелича повторенията.Дано сте ме разбрали :). Благодаря Ви !
Практика! Глупава тема иначе.
14.09.09
00:39
a be pi4 za kakva praktika mi govori6 nemoga da razbera,na lostovete sum visql okolo 2 godini pravq v 3-4 vida nabiranki na trenirovka pravq po 4 serii po 8 povtoreniq ... ]
P.S.izvinqvam se za latinicata no v momenta nqmam vuzmzojnost na drugo da pi6a
Ако сега правиш 10 набирания почни да правиш набирания с тежест и прави по 3-4…колкото можеш! За 3 седмици се надявам да успееш! Иначе може и да треснеш едно кофеинче (таурин, гуарана...) преди да почнеш да ги правиш пред тоя с който си се хванал на бас...
Успех! ;)
P.S. Според мен темата ти е повече за TУК!
Мнението беше редактирано от DaMp370 на 14.09.09 01:07.
14.09.09
08:46
казано от no_smoking на 13.09.09, 16:19:
Ако за тези 3 седмици стигнеш до 20 набирания, хващаи пътя към най-близката зала за гимнастика, защото ти ще бъдеш новия Йордан Йовчев.
Моя опит може да не работи за теб, но все пак ще споделя - вдигнах бройката на набиранията с тренировки на лостове всеки ден. От 1-2, до 3 тренировки понякога. На седмица ми се събираха 20-тина тренировки на лостове. 5-6 серии на тренировка до отказ (отказа ми бяха 4-5 набирания).
п.п. Още не бях започнал с щангите тогава.
14.09.09
11:36
az neiskam da vdigna povtoreniqta v seriq po 20 a iskam samo 1 seriq 20 da napravq…
14.09.09
11:48
Еми набираи се всеки ден или през ден до отказ и после още 1-2 серий и би трябвало да стане номера.
14.09.09
11:54
казано от no_smoking на 14.09.09, 11:36:
az neiskam da vdigna povtoreniqta v seriq po 20 a iskam samo 1 seriq 20 da napravq…
Натискаш ‘Отговор’. Отдолу (под колко знака остават) ти излиза шарено квадратче и си избираш с мишката без да инсталираш нищо коя от двете кирилици искаш.
Сори за офтопик-а.
Щом не можеш да направиш 20 набирания определено ти куца не кой знай колко силата,а издръжливостта.Познавам хора които могат да направят по 10 повторения със 170 кг на лежанката,а с 300 зора правят 15 набирания.Няма да е лошо да вкараш малко експлозивни движения в тренировките ти,както и да увеличиш бройката на повторенията поне на 10-15 в серия.Тренирал съм няколко човека по този начин и мога да ти гарантирам,че за 1 месец почнаха да правят по 5-15 повторения повече на кофичките и набиранките.Ако искаш опитай-гарантирам ти резултат.Предложението е мое-решението твое.
14.09.09
15:59
казано от Bezkompromisen на 14.09.09, 12:15:
Щом не можеш да направиш 20 набирания определено ти куца не кой знай колко силата,а издръжливостта.Познавам хора които могат да направят по 10 повторения със 170 кг на лежанката,а с 300 зора правят 15 набирания.Няма да е лошо да вкараш малко експлозивни движения в тренировките ти,както и да увеличиш бройката на повторенията поне на 10-15 в серия.Тренирал съм няколко човека по този начин и мога да ти гарантирам,че за 1 месец почнаха да правят по 5-15 повторения повече на кофичките и набиранките.Ако искаш опитай-гарантирам ти резултат.Предложението е мое-решението твое.
Кажи само какво имаш в предвид от експлозивни движения.Аз тея 3-4 дни тренирах така:
4 серий набиранки с широк надхват първа серия 6 повторения,втора серия 7,трета серия 8,четвърта серия пак 7
4 серий набиранки с тесен надхват първа серия 6 повторения,втора серия 7,трета серия 8,четвърта серия пак 7
4 серий набиранки с подхват първа серия 8,втора серия 11,трета серия 12,четвърта серия 8
това сичкото за около 30-35 минути
ако правя такива пирамитки дали ще мога да постигна някакъв резултат или друго трябва да правя ...
Мнението беше редактирано от no_smoking на 14.09.09 16:00.
14.09.09
16:15
Прави всички видове набирания до отказ, така всеки ден, тренирай докато не усетиш че мускулите ше ти се пръснат.. за тея 3 седмици тоя бас ше земе да загубиш :д
Значи целта не е да правиш по няколко серии от всички видове набирания.По този начин натоварваш гърба от всички възможни ъгли,но по никакъв начин няма да увеличиш бройката на повторенията.Ще ти дам прост пример-ако искаш да повишиш бройката си на лежанка -не значи че трябва да правиш всякакви видове лежанки,а трябва да увеличиш издръжливостта на мусклуните групи които участват в движението-гърди,трицепси,предмишници и рамене и то най-вече предно рамо.Започни да тренираш всички мускулни групи с повечко повторения -10-15.Експлозивни движения са например сгъване с щанга но повторенията ги прави по-бързо от обикновенно и прави пак по 10-15 повторения...лицеви опори с пляскане също е добро решение.Сега може би ти е странно че те карам да правиш тези неща,но повярвай ми ефект има.Без амбиция няма смисъл-ако я имаш дай всичко от себе си и съм сигурен че ще ги направиш тези набирания.....
14.09.09
19:07
За 2 години стаж, и как ти викаш с страшно тяло не може да не направиш 20 набиранки на 1 серия....
14.09.09
19:14
Ами да ти кажа честно и аз немога да си го обясня даже съм като депресиран момчета дето пушат и пият правят повече повторения от мене,а нито пуша нито пия уж тренирам сериозно,сигурно толкова съм и тренирал да си седа на толкова повторения...Чесно казано незнам какво да правя затова и ви пиша.
Безкомпромисен в поста ти има много логика,ще почна да тренирам така както каза,но кажи само какви упражнения да правя освен лицеви с пляскане и набиранки с подхват?
Мнението беше редактирано от no_smoking на 14.09.09 19:16.
Много тъпа тема, честно.Не съм прочел всички постове.Просто с всяка тренировка учеличавай набиранията с 1-2; Днес правиш 4х8, утре се стреми да направиш 4х9.Леле!
Темата си е ок, на фона на другите глупости. Ако се качваше бройката толкова лесно, защо толкова малко хора познавам, които правят 20 чисти и пълни набирания? Между другото, аз също не мога да направя 20 бройки.
Ако трябваше за месец да си вдигна максимално набиранията, щях да ги правя всеки ден или почти всеки ден, даже ако мога - няколко пъти на ден по 1-2 серии, без обаче да прегарям нервната система (т.е. откази само от време на време). Целта е да се съберат максимално количество чисти набирания всеки ден. Ако се почувства умора - се почива един ден и после се продължава.
И няколко дена преди проверката - пълна почивка, за да се свърхкомпенсира. След това - лека загрявка (примерно 2 серии по 3-4 набирания), после се мяташ на лоста и се опитваш да направиш 20 бройки и да спечелиш баса :)
След като се скапеш и нямаш сили за още, продължаваш с негативни повторения- скачаш на лоста да се вдигнеш и пускаш възможно най-бавно
15.09.09
11:20
много ви благодаря ще се постарая тея дни да направя каквото мога и ще пиша за баса после ;]