14.08.09
21:24
Здравейте.От 2 месеца празя диета (то вече се превърна в начин на хранене) и съм много доволен от себе си.Смъкнах около 13 кг.Постоянно съм във фитнес залата, почнах да орефлявам ръцете.Отначало и аз като доста от пълните хора си мислех, че имам гинекомастия, но сега вече всичко се пооправи.Има какво да се желае(горната част на гърдата ми е стегната, долната обаче е малко мекичка, но се усеща напредък).Но естествено като отслабваш корема се отпуска.Почнах усилено да правя коремни преди, но имам следния проблем.Горната част започва да се стяга, докато долната - не.Може би там има повече мазнини и по-бавно ще се стегне, но пък все трябва да се появи някаква разлика, а аз не виждам.И другият ми проблем е в паласките - стабилно големи са.Каже някъкви упражнения за тази област.По време на тренировка слагам колан, който изпотява, но ефект има само около корема.Паласките не намаляват.Кажете 1, 2,3 упражнения за паласки.Да ги понамаля и тях :)
казано от anxiety на 14.08.09, 21:24:
Здравейте.От 2 месеца празя диета (то вече се превърна в начин на хранене) и съм много доволен от себе си.Смъкнах около 13 кг.Постоянно съм във фитнес залата, почнах да орефлявам ръцете.Отначало и аз като доста от пълните хора си мислех, че имам гинекомастия, но сега вече всичко се пооправи.Има какво да се желае(горната част на гърдата ми е стегната, долната обаче е малко мекичка, но се усеща напредък).Но естествено като отслабваш корема се отпуска.Почнах усилено да правя коремни преди, но имам следния проблем.Горната част започва да се стяга, докато долната - не.Може би там има повече мазнини и по-бавно ще се стегне, но пък все трябва да се появи някаква разлика, а аз не виждам.И другият ми проблем е в паласките - стабилно големи са.Каже някъкви упражнения за тази област.По време на тренировка слагам колан, който изпотява, но ефект има само около корема.Паласките не намаляват.Кажете 1, 2,3 упражнения за паласки.Да ги понамаля и тях :)
За корема е така, защото с коремните преси тренираш горната част, с повдигане на краката от лег или от вис тренираш долната част на пресата, където има по-затлъстени мазнини, които по-трудно се махат, но с упоритост и трайност, диета, кардио и всичко останало се получава резултата, който искаш. Колкото до паласките можеш да правиш ИЗВИВКИ НА ТЯЛОТО в ляво и в дясно с щанга зад врат, също така и НАВЕЖДАНЕ С ДЪМБЕЛ, мисля че са добри упражнения за изчистване на мазнините в зоните, в които ти имаш нужда, и освен това се оформят и развиват косите (страничните) коремни мускули на пресата! Успех!
Мнението беше редактирано от El padre на 14.08.09 22:15.
15.08.09
07:43
Добре.А, когато правя коремни преси и въртя в дясно и ляво - помага ли за паласките или не.
Какви изчерпателни отговори... :cheese: Иначе искат да ти кажат,че мазното се маха с диета,независимо какви упражнения за корема правиш - те са за мускулите под мазното.
15.08.09
10:57
Е, да това ми е ясно.Аз пазя диета вече 2ри месец (както казах в 1вия пост).От нея свалих обаче корема ми се оптусна и то в долната част и затова исках конкренти упражнения (както ми казахте вдигането на крака).По-големият ми проблем са паласките - и за тях ми дадохте упражнение.Ще ги пробвам и след месец ще пиша дали има някакъв ефект.Споменах ви, че отначало си мислех, че и аз имам гинекомастия, но просто са били мазнини.И сега прибавих към програмата за гърди и тази лежанка, която хваща долната част (не мога точно да се сетя как и се казваше :D ).Та въпросът ми е - къде да вмъкна това упражнение - в началото на тренировката, средата или по към края?
казано от anxiety на 15.08.09, 10:57:
Е, да това ми е ясно.Аз пазя диета вече 2ри месец (както казах в 1вия пост).От нея свалих обаче корема ми се оптусна и то в долната част и затова исках конкренти упражнения (както ми казахте вдигането на крака).По-големият ми проблем са паласките - и за тях ми дадохте упражнение.Ще ги пробвам и след месец ще пиша дали има някакъв ефект.Споменах ви, че отначало си мислех, че и аз имам гинекомастия, но просто са били мазнини.И сега прибавих към програмата за гърди и тази лежанка, която хваща долната част (не мога точно да се сетя как и се казваше :D ).Та въпросът ми е - къде да вмъкна това упражнение - в началото на тренировката, средата или по към края?
Бенч прес под обратен наклон (с главата надолу). Сложи я в началото на тренировката, след обикновенното изтласкване на щанга от лег, което най-вероятно правиш, и преди флайса.
Мнението беше редактирано от El padre на 15.08.09 11:44.
15.08.09
11:46
А с дъмбели или лост да я правя.С кое ще има по-голям ефект.Или направо и с двете.
казано от anxiety на 15.08.09, 11:46:
А с дъмбели или лост да я правя.С кое ще има по-голям ефект.Или направо и с двете.
По-принцип, ако едната ти ръка изостава от другата, най-вероятно ще помогне на другата да се развие, от колкото самата тя, но ако изпълняваш упражнението с щанга, прецизно и точно, проблеми няма да имаш, лично аз точно това упражнение го правя с щанга, с дъмбели от такъв наклон не съм пробвал, само от наклон (с главата нагоре) за горната част на гърдите правя с дъмбели. Ако правиш и 2-те най много долната ти част да дръпне пред горната и гърдите ти да изглеждат леко неуравновесени.
Мнението беше редактирано от El padre на 15.08.09 11:51.
15.08.09
11:54
Според мене може да замести обратния наклон с тежки кофи. и да експериментира с дъмбели и лост. Имам предвид да ги върти през тренировка и да види кое му действа на него най-добре. Но кофите са задължителни.
15.08.09
12:17
Всъщност досега не бях правил за долна част на гърдата и само тя не е стегната.Затова ще правя и с дъмбели и с лост.
Варианта с кофички отпада, защото не мога да правя (правя 1-2 максимум и повече не мога, а като се назоря малко и ме заболява китката (пуквал съм кост).
спазвай си режима и прави упражненията за косите мускули - успехът е комплексен
казано от vital на 15.08.09, 12:32:
спазвай си режима и прави упражненията за косите мускули - успехът е комплексен
Така е точно тези 2-3 упражнения, които му казах 1вия ми пост в тази тема. Относно гърдите, прави каквото можеш, щом неможеш кофички, не се мъчи излишно. Като свалиш повече, и се изчистиш, и заякнеш, тогава прави малко от малко, за сега наблягай, на по-лесните, които можеш! Успех! :)
Мнението беше редактирано от El padre на 15.08.09 12:51.
15.08.09
14:19
Така и ще направя.Благодаря на всички, които ми отговориха.Ако имам други въпроси, ще питам.
казано от anxiety на 15.08.09, 14:19:
Така и ще направя.Благодаря на всички, които ми отговориха.Ако имам други въпроси, ще питам.
Питай, ако ти трябва нещо, винаги си добре дошъл, с каквото можем ще помагаме... :-)
Мнението беше редактирано от El padre на 15.08.09 14:42.
А ако се правят с дъмбели ..как е най-добре да завърташ дъмбелите при повдигането, да ги държиш както би държал лоста или перпендиколярно на това както би държал лоста? Говоря за упражнението -> обратна лежанка (с главата надолу)
Мнението беше редактирано от croww на 14.09.09 01:54.
според мен с това упражнение най-много да стегнеш мускула под паласката не помня как се казваше но ако искаш да ги свалиш най-добре тичане или велоергонометър по 30мин след силова тренировка и ще стане много по бързо свалянето
казано от ilian27 на 14.09.09, 13:05:
според мен с това упражнение най-много да стегнеш мускула под паласката не помня как се казваше
Покрайтазови мускули :).Аз по една програмка от youtube правих и ги развих доволно за 2 месеца,ама ся зима иде мазно също. :(