13.09.09
18:43
След по-малко от 2 месеца имам изпит по немски,а за устната част трябва да правя специално проучване по темата,която ми се падна - Фитнесът - начин на живот или професионален спорт.За да събера малко повечко информация реших да направя една анкета,като ще съм ви много благодарен,ако отговаряте сериозно и без разни майтапи,защото работата е много сериозна,до 2 седмици трябва да изпратя цялото това проучване а все още нямам нищо :(
1.На колко години си и от колко време се занимаваш редовно с бодибилдинг?
2.Превърна ли се бодибилдингът в начин на живот за теб?
3.Мнението ти за хранителните добавки и взимаш ли такива?Ако да,защо и от колко време?
4.Какъв вид добавки взимаш?
5.Указаха ли добавките положителен ефект върху тялото ти?
6.А негативен?
7.Указват ли добавките негативен ефект в по-късен етап от време,при евентуално прекъсване на тренировките?
8.Според теб задължително ли е за всеки бодибилдър взимането на добавки?
9.Какво би посъветвал младите бодибилдъри,които тепърва започват да се занимават с бодибилдинг?
Това е анкетата,не е кой знае колко голяма,но ще ми е достатъчна,за да покажа,че съм свършил нещо през лятото.Предварително ви благодаря! ;)
13.09.09
18:47
Страничен въпрос на въпроса - какъв изпит по немски?
13.09.09
20:39
- На 17 години съм , и се занимавам с това от 3 години. Имало е и период от към 2,3 месеца в който не съм тренирал.
- Абсолютно !!!
3.Мнението ти за хранителните добавки и взимаш ли такива?Ако да,защо и от колко време?
- Мнението ми е , че в тях няма абсолютно нищо вредно и приема им помага много на трениращия.Колкото и да се говори , че с правилната храна можеш да набавиш всичко , не е точно така.Взимал съм , взимам и ще взимам хранителни добавки , докато мога и имам възможност.От както тренирам си изпозлвам по някоя , така че може да се каже - от 3 години изпозлвам.
- В момента взимам .. и аз незнам как да го определя...генетичен еквалайзер-Слин Сейн,витамини и рибено масло.А попринцип какви съм взимал - креатин,таурин,глутамин,витамини,рибено масло,протеин,аминокиселини и за това се сещам в момента.
- Тези добавки , които съм взимал аз не са от тези от които може да се усети много ефект но със сигурност са помогнали.
6.А негативен?
- Не.
7.Указват ли добавките негативен ефект в по-късен етап от време,при евентуално прекъсване на тренировките?
-Абсолютно не !!!! Сигорен съм в това.
- Не.
9.Какво би посъветвал младите бодибилдъри,които тепърва започват да се занимават с бодибилдинг?
- Моя съвет би бил такъв : Много,ама много да се информират по темата.Да четат литература и т.н.Информацията е много важна.Хубавото е , че вече има много писано по темата , лесно достъпно и т.н.
1.На колко години си и от колко време се занимаваш редовно с щанги?
- 16г., тренирам от Март 2008-ма.
2.Превърнаха ли се щангите в начин на живот за теб?
- Превърнаха се в сладък и легален наркотик.
- Взимам. От един месец пия протеин купен от склад на едро. Мнението ми - еволюция, shine on you crazy diamond.
- Протеин за 9 ле’а. Друго нито искам, нито ми трябва.
- Протеин - какъв ефект да има? Яйца и пържоли на прах.
6.А негативен?
- Пръцкане.
- Зависи от добавката, зависи от целта.
- Ако не е genetic freak, не взима стероиди и смята да се състезава - да, задължително е.
- Капката е изкопала дупка в камъка не със сила, а с постоянство. Всеки аспект на спорта с щангите е нож с две остриета. Четете докато не ви окапят очите, защото дори това да стане пак няма да сте изчели дори прашинка от целия матриал.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 13.09.09 20:54.
20 години,от 4(сериозно последните 2 и половина)
ДА
Нормално нещо.От година пия.
Протеин,краетин,витамини
Да
6.А негативен?
Не
Не смятам
Не
Да четат :)
20, от 4-5 години по сериозно.
О, да.
Задължителни за всеки с по-сериозни цели, макар и непрофесионални. Взимам, за сега, предимно възстановителни - протеин, аминокиселини, въглехидрати. Взимам ги защото ми помагат като цяло.
отговорих :)
Да
6.А негативен?
Не
Категорично не.
За по-сериозните да.
Тука ще копирам колегата - “да четат”
13.09.09
21:37
На 22, редовно се занимавам от 2-3 години,като първите 2 нямах никакъв напредък.
Не мога да живея без фитнес, всеки ден съм в залата
Хранителните добавки са нещо много важно за мен.Взимам от година,пробвал съм почти всички видове добавки на пазара и продължавам да пробвам най-новото и по-силното.За съжаление много малко добавки дават истински резултати.
Много са
Абсолютно
6.А негативен?
Отесняха ми дрехите :)
Не
Не,само за този който иска бързи и добри резултати
Да не се отказват, когато не виждат бърз напредък.Постоянството гради тялото
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 13.09.09 21:39.
13.09.09
21:57
казано от Pl4yl1f3 на 13.09.09, 18:43:
След по-малко от 2 месеца имам изпит по немски,а за устната част трябва да правя специално проучване по темата,която ми се падна - Фитнесът - начин на живот или професионален спорт.За да събера малко повечко информация реших да направя една анкета,като ще съм ви много благодарен,ако отговаряте сериозно и без разни майтапи,защото работата е много сериозна,до 2 седмици трябва да изпратя цялото това проучване а все още нямам нищо :(
24 години, 9 години стаж.2.Превърна ли се бодибилдингът в начин на живот за теб?
Да, може да са каже.3.Мнението ти за хранителните добавки и взимаш ли такива?Ако да,защо и от колко време?
Като цяло положително. Взимам малко и базисни добавки - протеин, витамини, т.н. С тях постигам резултати, които са впечатляващи и представляват постоянна мотивация за нови тренировки.4.Какъв вид добавки взимаш?
Базисни - протеин най-вече.5.Указаха ли добавките положителен ефект върху тялото ти?
Разбира се. Без протеин, особено в ключовите времеви прозорци нещата стават мъчно.6.А негативен?
Абсолютно не.7.Указват ли добавките негативен ефект в по-късен етап от време,при евентуално прекъсване на тренировките?
Базисните добавки - абсолютно не.8.Според теб задължително ли е за всеки бодибилдър взимането на добавки?
Сериозният аматьор трениращ за себе си трябва да взима задължително единствено протеин.9.Какво би посъветвал младите бодибилдъри,които тепърва започват да се занимават с бодибилдинг?
Много, много да се учат.Това е анкетата,не е кой знае колко голяма,но ще ми е достатъчна,за да покажа,че съм свършил нещо през лятото.Предварително ви благодаря! ;)
1. На 18 години , 1 година стаж.
2. Да .
3. Взимам най-обиковени добавки , от скоро , защото мисля , че са ми от полза.
4. Протеин , витамини , минерали.
5. Да.
6. Не.
7. Не.
8. Да , за занимаващ се билдър , протеина е жизнено важен .
9. Да имат воля и хъс за постигане на резултати :)
На 20 години.Занимавам се от 5 години с прекъсвания.
Да!Това е задължително,за да има резултат! :)
Да,взимам.
Разнообразни
Разбира се,в крайна сметка,това е целта,за която се взимат.
6.А негативен?
Не
Не
Не е задължително.Зависи от човека и целите,които си е поставил.
Да се заредят с воля и постоянство.Да не преминават в тъмната страна на анаболните стероиди,защото
нито знаят как да се назобят,нито да задържат ефекта.Единствено вредят на себе си.
1. 27. От 2-3 по-сериозно, преди това също съм имал ..импровизации по темата.
2. В немалка степен.
3. Повечето търговски наименованяи са като взети от комикс. Взимал съм аминокиселини и протеинови барове/ако се броят/.
4. Протеинови барове?
5. Не.
6. Не.
7. Нямам си и на идея. В зависимост от добавките, най-вероятно има и такъв момент. Не всичко в шарена опаковка и гръмка реклама е безвредно.
8. За бодибилдърите - да. За любители бодибилдъри - не, не мисля че е задължително. Въпрос на амбиции и търпение.
9. Да бъдат търпеливи, да избират тренировъчните си програми според стажа си и ...да обръщат повече внимание на храненето си.
На 25 съм, имал съм прекъсвания в началото, но от 5 години не пропускам тренировка (ако съм здрав).
Превърнал се е в религия, без да изпадаме до краен фанатизъм :)
Мнението ми е положително. Взимам добавки от около 3 години, защото с тяхна помощ се възстановявам по-добре.
Основно приемем протеини, аминокиселини, полезни мастни киселини, витамини, минерали, добавки, стимулиращи мозъчната дейност
Да, категорично!
6.А негативен?
Да чукам на дърво, но досега не съм усетил такъв.
От опит не мога да кажа, защото не съм прекъсвал тренировки. Личното ми мнение е, че не би трябвало да има подобен отрицателен ефект.
Зависи какво разбираме под ‘бодибилдър’. Професионалистът трябва да взима и доста други препарати. Любителите, като мен, ползват добавките по тяхна прецента, т.е. няма задължителен момент.
Да, заучат правилното изпълнение на упражненията, да навлязат постепенно в спорта, за да привикне психиката и мускулатурата към натоварванията, да четат много и да не ги мързи.
14.09.09
18:13
На 18, занимавам се от началото на 2007г.
Абсолютно, да.
Положително настроен съм, взимам такива, защото се чувствам като цяло по-добре с тях. От около година и половина.
Най-вече протеини, аминокиселини и азотни буустъри.
Абсолютно
6.А негативен?
Не
Не знам все още, прекалено млад съм а и не съм спирал да тренирам.
Всичко зависи до каква степен си “бодибилдър”. Професионалистите ползват голяма доза други неща, ако тренираш за здраве можеш да минеш и без тях.
Да не се отказват и да имат много голяма воля. Волята е всичко в този спорт.
1.на почти 40. занимавам се от ... 6-7
2.определено, но без да изпадам в крайности
3.според мен има полза и вземам . нямам възможност да се храня редовно и замествам с добавки, но ползвам всякакъв род (само гейнъри не).
4.в момента съм само на протеин, но съм ползвал всякакви - протеин (всякакви видове), бустъри (азотни, тестостеронови), креатин и няколко вида матрици, витамини и тнт
5.да.
6.не съм усетил такъв
7.не съм прекъсвал за много време и не мога да преценя, но не мисля, че ще има такъв
8.зависи от целите, но при по-сериозни такива, не може без тях от един момент нататък
9.ДА ЧЕТАТ и да се хранят