Набирания шир хват или скрипец

17.07.09
16:22

Кое е по добро според вас набирания широк хват или вертикален скрипец(за гръб)

Темата беше редактирана от slaveman93 на 18.07.09 09:20.

17.07.09
16:34

набирания, естествено

Още един глас за набиранията :)

Редувай ги през няколко тренировки,прави си експерименти и различни вариации с тях, може да пробваш и като суперсерия/комбинирана серия 5-6 поторения набирания с тежест+5-6 доизцеждаш на скрипеца примерно.От разнообразяването на тренировките ще извлечеш много повече полза отколкото да се ограничаваш само с набирания,въпреки че са си супер упражнение за гръб :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 17.07.09 18:38.

17.07.09
18:58

Набирането с широк хват е за разширавяне,а с тесен аз маса на гърба.Аз също съм за набирането машините никога не са ми харесвали - мой личен избор се пак всичко си е твое решение :)

Във фитнеса,който аз посещавам няма лост и правя само скрипец...

EK

17.07.09
20:03

набиранията естествено ;) това е доказано упражнение, скрипеца го ползвай за разнобразие по някога...

17.07.09
20:19

“Набирания естествено” е много преувеличено понятие ! Много зависи от целта,техниката,силата а и акцента, но все пак набиранията са една идея по-добри от кабелите.

18.07.09
09:24

казано от Владимир92 на 17.07.09, 20:19:

“Набирания естествено” е много преувеличено понятие ! Много зависи от целта,техниката,силата а и акцента, но все пак набиранията са една идея по-добри от кабелите.

Лично мойта цел е за по голям гръб,разширен

18.07.09
10:07

еми точно за разширяване ... набияния с широк хват ... но не прекалено широк.. щото някои праят със супер широк хват и си мислят че повече се разширява гърба

27.07.09
13:16

Тогава следващия ми въпрос е:
Лицеви опори или лежанка ??На пръв поглед движението е същото но според мен има разлика ..Ако се правят лицеви опори с тежест мисля че ефекта може да е добър.. дори може би по .добър от лежанката(ако говорим за гърди)
Вие какво мислите :)

27.07.09
13:27

Лежанката е доста по добро и по изолирано упражнение,особено ако се прави с дъмбели.
С тежест кръста ти няма да издържи...

Мнението беше редактирано от Xsly на 27.07.09 13:28.

27.07.09
14:10

лицевите също са изолирани ако прибереш ръцете близо до тялото и го дадеш на нивото на гърдите,или още по надоло аз лично осещам 90 процента напрежение да не кажа 99.. ам лошото е че някакси неодубно ми е да правя лицеви в фитнеса още повече с тежест.
ексслай аз тука имам пред вид за права лежанка с щанга .. не за флайс или бутане или др. :)

Мнението беше редактирано от slaveman93 на 27.07.09 14:18.

27.07.09
14:43

При лицевите няма как да регулираш интензивността (тежестта), затова лежанката (с правилна техника) е по-добрия избор.
Иначе и лицевите са отлично упражнение, но просто олекват много бързо.

27.07.09
14:57

Имаше една такава приказка, че скрипеца е за бодибилдърите, а набиранията са за фитнесджийте.
Демек: професионалните бодибилдъри просто си “глезят” гърба със скрепци, защото малко трудно им идва да се набират, докато ако искаш широк гръб и атлетично тяло като цяло - набирания(във всякакъв вариант и хват).

18.09.09
16:52

казано от Петко К на 27.07.09, 14:43:

При лицевите няма как да регулираш интензивността (тежестта), затова лежанката (с правилна техника) е по-добрия избор.
Иначе и лицевите са отлично упражнение, но просто олекват много бързо.

Аз правих повдигане на смит машина от лег тесен хват за трицепс и като се замися то май е същото като лицевите. :)

18.09.09
17:04

Набиране или скрипец???Все едно да се попита лег преса на лежанка или на машина.Хубаво е да се използват и двете движения.Лежанката е базово движение и натоварва много добре не само гърдите,а и други мускулни групи.Зависи разбира се и от начина на изпълнение доколко ще натовариш гърдите и доколко трицепсите например.Лег пресата на машина изолира много по-добре както движението в една правилна ос което ни позволява от една страна повеше кг а от друга много по изолирано натоварване в гърдите.Набиранията са за малко по напредналите,а скрипеца е особено подходящ за начинаещите,но това не значи че не трябва да се използва от нас.Аз лично го предпочитам пред набирането и поне върху мен има много добър ефект

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1