Фитнес програма три-четири месеца опит

20.09.09
11:30

Здравейте , вече няколко месеца ходих на фитнес , до скоро правих обща програма , но сега започнах с 3 дневен сплит и програмата ми изглежда така 1 ден Понеделник Гърди и трицепс - Щанга от лег 3/10 , от полулег 3/10, флайс 3/10,дъмбели от полулег (за тях се чудя дали не става много) кросовър 3/10, щанга от лег с тесен хват 3/10,френско разгъване с щанга и трицепсово разгъване на скрипец. 2 ден Гръб и бицепс - бицепсово сг. с щанга от стоеж 3/10,биц. сгъване с дъмбел от седеж , концентрично сгъване,бицепсово сгъване на скрипец , гребане с щанга 3/10,вертиаклен скр.3/10,горен скр. пред врат 3/10, горен скр. зад врат 3/10 и 1 упражнение за трапец правя - повдигане на рамене с щанга . 3 ден рамо крака корем - повдигане на ръце в страни с дъмбели 3/10, повдигане на дъмбели в страни под наклон напред , повдигане ръце напред , дъерпане м/ъ 2 скрипеца за рамо , бедрено разгъване 3/20 , бедрено сгъване 3/20, повдигане на пръсти за прасец 3/20 , коремни преси и повдигане на кака за корем . Това е моята програма, мисля да си взема и суроватка след няколко дена ,  моля за съвети какво трябва да променя  и дали е подходяща :) Благодаря предварително

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:29.

20.09.09
12:27

Защо бицепса е преди гърба? Къде са раменните преси за раменете? Клека и мъртвата тяга? За гърдите са достатъчни 3 упражнения, за ръцете по 2. Не дърпай зад врат. И повторенията, защо всичко е по 10? Вдигай по-тежко в базовите упаржения - примерно 6-8 повторения.

20.09.09
20:15

Сложих гърба преди бицепса , а като махна зад врат скрипеца само гребане с щанга хоризонтален и вертикален пред врат достатъчни ли са , а пък мъртва тяга не искам да правя защото ме е страх за кръста да не го контузя понеже не съм опитен и мисля да не правя :( ,също сложих и раменни преси с дъмбели и само да попитам проблем ли е ако правя за рамената първо с едната ръка после с другата ,зашото във фитнеса има гири 5 кг които са лекички вече и следващите са чак 15 16 кг които пък не мога да ги дигам  , а има едно лостче което се прави като гира , но е само едно :(

Мнението беше редактирано от hardrlz на 20.09.09 20:16.

20.09.09
21:09

С една ръка също става, и нали имаш щанги, може да правиш преси с щанга. Тягата няма причина да не я учиш сега, докато си начинаещ. После като станеш по-силен, вероятността да се контузиш е по-голяма.
За гръб - набиране, гребане с щанга и после скрипците.

21.09.09
09:55

Сложих набиране със смесен хват :) Благодаря много :)

23.09.09
15:19

Днес правих първо гръб , но още преди да съм го свършил усетих натоварване и в бицепса , ( явно правя грешно упражненията за гръб ) и след това 4те упражнения за бицепс едвам едвам ги направих като доста често направо ми отказваше мускула :( Как е редно да постъпя дали да върна преди гърба бицепса докато науча как се правят правилно упражненията или да карам така докато свикна

ПИ

23.09.09
15:33

казано от hardrlz на 23.09.09, 15:19:

Днес правих първо гръб , но още преди да съм го свършил усетих натоварване и в бицепса , ( явно правя грешно упражненията за гръб ) и след това 4те упражнения за бицепс едвам едвам ги направих като доста често направо ми отказваше мускула :( Как е редно да постъпя дали да върна преди гърба бицепса докато науча как се правят правилно упражненията или да карам така докато свикна

Не съм чел темата, но съм сигорен че проблема е четирите упражнения за бицепс. Хората го тренират с по 2 ти се хвърляш с 4 ..

23.09.09
15:40

Значи да правя първо набирания гребане с щанга скрипците и след това 2 упражнения за бицепс и това е така ли ? :) и за бицепс кои 2 упражнения трябва да правя от бицепсово сг. с щанга от стоеж,концентрично сгъване,бицепсово сгъване на скрипец или бицпесово сгъване от седеж и по колко повторения е добре 3/10, 4/8 или др.

23.09.09
17:09

Бе квото и сгъване да правиш - то си остава сгъване.Има разлика най-вече прав ли е лоста крив ли е заради хвата.Дали ще правиш на скрипец на скотова ако ще и на луната прави движението е едно и също кво толкова има да му мислиш , избери си 2 дет те кефят и тва е.Права щанга си е класиката и ти препоръчвам да го включиш.

23.09.09
17:09

В 3тия ден прави 1во крака а след това рамо

ПИ

23.09.09
17:17

казано от S. Markov на 23.09.09, 17:09:

В 3тия ден прави 1во крака а след това рамо

Не е задължително.

23.09.09
17:28

а за крака достатъчни ли са упражненията :) и да ги правя ли преди рамото последно :)

23.09.09
17:37

Прави или клекове или тяга , и после сгъване/разгъване в зависимост от това дали си избрал клек или тяга.Ако не можеш да ги правиш(което е много вероятно) - започни с малки тежести докато научиш движението.

24.09.09
14:19

А тези клекове има ли вероятност малко да се набия , и да ми попречи на растежа на височина дори и малко :) така ми казват някож приятели въпреки че не ми се вярва но все пак да попитам ;)

24.09.09
14:47

Ако вече си на 19-20 години или повече , няма кой знае колко още да растеш тъй че е хубаво да правиш клек.  Опитай Гърди с бицепс в един ден и гръб и трицепс в другия дали няма да ти е по-удобно .

24.09.09
16:26

Няма да ти спрат растежа...

30.09.09
12:07

Оня ден правих гърди и трицепс , пих гейнър веднага след тренировка , а и преди това и на другия ден ме боляха леко гърдите и трицепса - като лека мускулна треска , пак пих гейнър вчера и днес пак ме болят но още по малко , дали не претренирам и трябва да намаля упражненията ? и този гейнър по пп не трябва ли да ме възстановява или и последната ми надежда че става за нещо ше умре до тук :))))

казано от hardrlz на 30.09.09, 12:07:

Оня ден правих гърди и трицепс , пих гейнър веднага след тренировка , а и преди това и на другия ден ме боляха леко гърдите и трицепса - като лека мускулна треска , пак пих гейнър вчера и днес пак ме болят но още по малко , дали не претренирам и трябва да намаля упражненията ? и този гейнър по пп не трябва ли да ме възстановява или и последната ми надежда че става за нещо ше умре до тук :))))

Ако се натовариш добре и кофа гейнер да изпиеш - пак ще имаш мускулна треска. То затова не се и казва антимускулнотрескин, нито хипервъзстановин, а гейнер. ‘Гейн’, от английски, ‘качвам’. Целта му е да ти помогне да качваш килограми тегло, като с него си набавяш необходимите калории от въглехидрати и протеин, които не си успял с храната. По-просто не знам дали може да се обясни...

30.09.09
14:05

Да ясно, но ми казаха че трябвало от протеина да се възстановя и че щом гейнара бил български бил ггаден и  нямало смисал да го пия :)

Мнението беше редактирано от hardrlz на 30.09.09 14:06.

Значи от една страна си минал на сплит, който означава, че така яко товариш мускула, че после има нужда от седмица почивка преди следващата тренировка за него. От друга страна искаш на втория ден да е възстановен и готов за тренировка. Не си ли противоречиш?

30.09.09
16:52

Аз не го твърдя просто не разбирам и затова питам просто се обърквам :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1