20.09.09
18:47
Здравейте,
Как трябва да се приготвя зеления чай? На едни места чета ,че трябва да се попарва с вряла вода,на други ,че трябва да се изчака водата да поизстине за да не се унищожат някои полезни съставки.Чел също,че трябва да се остави похлупак за да не се изпарят някои полезни неща.Помощ?
Абе чай като чай. То верно си има цели ритуали за приготвянето на чай, ама сега пък :) . По принцип на опаковката на чая си пише - ако е в торбичка - слагаш торбичката в чаша, заливаш с вряла вода, оставаш похлупена с нещо си чашата с чая да се запари за 3-4 мин. След това пиеш или изчакваш още малко да не е толкова врящ чая и добавяш мед, защото иначе ще прецакаш някой от полезните съставки на меда от горещото.
29.10.09
12:33
#4
Човече по-добре си спазвай препоръките за направа на чая.Изчакай си водата да поистине, след това сложи пакетчето и след 2-5 мин го извади и го пий както искаш - подсладен или не няма значение,по-важно е да не унищожаваш съставките му, които са термолабилни.Както каза и едно момче по-горе - като използваш мед не го слагай преди чаят да е истинал (малко над хладък) защото се унищожават ценни ензими,които се деактивират от високата температура( над 50 градуса целзий - като си потопиш пръста да ти пари,но да можеш да го задържиш вътре).
казано от Pitbula на 29.10.09, 12:33:
Както каза и едно момче по-горе - като използваш мед не го слагай преди чаят да е истинал (малко над хладък) защото се унищожават ценни ензими,които се деактивират от високата температура( над 50 градуса целзий - като си потопиш пръста да ти пари,но да можеш да го задържиш вътре).
Не съм момче :) .