21.09.09
11:15
Първо да попитам понеже от вече 12 месеца ходя редовно на зала и от както започнах да ходя по 4 пъти седмично малко се позабави развиването да не кажа започна в обратна посока (а яденето си го засилих доста и просто си отслабнах) ... и искам да попитам може ли /по-добрия вариянт ли ще е
ако намаля тренировките за да може тялото да не изразходва толкова много енергия ...
Ако е по-добре ако може някой да ми преработи програмката от 4дни за 3
ето я и нея
Понеделник
Гърди Бицепс
———————-
Вторник
Крака
———————-
Сряда - почивка
———————-
Четвъртък
Рамене Трицепс
———————-
Петък
Гръб
———————-
Събота и Неделя - почивка
———————-
Ако трябва и упражненията точно с повторенията ще напиша :)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:30.
Пробвай класически сплит.
1 ден-Гърди +Бицепс/Трицепс
3 ден-Гръб +Бицепс/Трицепс
5 ден-Крака +Рамо(Трапец)
Корема само си реши колко пъти и кога ще го включиш,може и през почивните дни.
Положението,което описа е точно 1 към 1 с моето,разликата е че моя стаж е с 2-3 месеца по-малко.
Ям като за качване,а свалям.Размери не съм салил,но не съм и качил,само 6 кг надолу за 3 месеца.
Може би проблема е,че нямам ден без някаъв вид тренировка,просто не ме свърта у нас да стоя и бездействам на компа.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 21.09.09 12:08.
казано от Biad__ на 21.09.09, 12:04:
Пробвай класически сплит.
1 ден-Гърди +Бицепс/Трицепс
3 ден-Гръб +Бицепс/Трицепс
5 ден-Крака +Рамо(Трапец)Корема само си реши колко пъти и кога ще го включиш,може и през почивните дни.
Положението,което описа е точно 1 към 1 с моето,разликата е че моя стаж е с 2-3 месеца по-малко.
Ям като за качване,а свалям.Размери не съм салил,но не съм и качил,само 6 кг надолу за 3 месеца.или не се храниш достатъчно или не се наспиваш добре.... я ми кажи по колко упражнения правиш ?
Упржненията са предимно базови:
3-4 гърди,4 гръб,2 бицепс трицепс,4-5 крака.
Храня се колкото мога,но рядко успявам да направя 6 хранения,прсото нямам апетит.Хранене под 60-70гр въглехидрати нямам,и въпреки това свалям.
Съня наистина ми е малко,това ми е целта да оправя сега заедно с храненето.
Както казах нямам празен ден от седмицата:3дни в залата,1 на лостове и останалите на пистата на НСА.
21.09.09
13:46
Мисля 4е с три тренирова4ни дни в седмицата определно ште има по голяма по4ивка на мускулите.а от там нататак сас сигурност поне няма да сваляш.Пробваи резултати ште има но трябва и яко ядене а са6то и добавки ако има6 вазможност.тва е в обшти линии наи добрата комбинация е както са ти посо4или по горе.помпаи смело и резултатите няма да се забавят!
казано от ivan dimitrov totin на 21.09.09, 13:46:
Мисля 4е с три тренирова4ни дни в седмицата определно ште има по голяма по4ивка на мускулите.а от там нататак сас сигурност поне няма да сваляш.Пробваи резултати ште има но трябва и яко ядене а са6то и добавки ако има6 вазможност.тва е в обшти линии наи добрата комбинация е както са ти посо4или по горе.помпаи смело и резултатите няма да се забавят!
И аз точно за това си мисля да ги намаля...
Мисля да е така
1 ден-Гърди +Трицепс
3 ден-Гръб +Бицепс
5 ден-Крака +Рамо
понеже не е хубаво според мен трицепс и гръб на един ден защото при гърба (скрипеца особенно) изисква доста активно да подпомагаме с трицепса и после като почна трицепс и ще съм доста изморен...
но и така малко се колебая защото бицепса ще е изморен след тренировката за гръб... мислех си да оставя гърба и краката за един ден за да не се изморяван обаче доста четох преди че трябва да има поне 2 -3 дни между 2 големи мускулни групи... та предложете нещо как да ги смеся по-добре ?
Ако при скрипеца за гръб ти участва трицепса, значи правиш упражнението супер грешно. При гърба участва бицепса, не трицепса. При 3 тренировки седмично е по-удачно трицепса да е с гърба, а бицепса с гърдите, защото са антагонисти и не си влиаят, т.е., бицепса и трицепса ще са свежи и ще можеш да ги тренираш по-интензивно.
казано от Петко К на 21.09.09, 20:00:
Ако при скрипеца за гръб ти участва трицепса, значи правиш упражнението супер грешно. При гърба участва бицепса, не трицепса. При 3 тренировки седмично е по-удачно трицепса да е с гърба, а бицепса с гърдите, защото са антагонисти и не си влиаят, т.е., бицепса и трицепса ще са свежи и ще можеш да ги тренираш по-интензивно.
Заблудил съм се ... но при едно от упражненията точно на скрипец съм много сигурен че има част от трицепса защото не само ,че го усещам как се тренира ами и съм го виждал на ... как да го кажа скица за активните мускулни групи точно до уреда укачена.
Иначе мерси за съвета ! :)
Мнението беше редактирано от Excess на 21.09.09 22:27.
когато тренираш гърба бицепса също взема участие.. както при гърдите помагат трицепсите..
тренирал съм и по този начин .. гърди с трицепс / гръб с бицепс... и за това съм на мнение че е по удачно гърди + бицепс / гръб+ трицепс...
по първия начин доста лесно може да се стигне до претрениране .. особено ако не се съобрази броя на упражненията и участието на другите мускули..
22.09.09
19:23
по тази тема дали гръб с бицепс или гръб с трцепс или гърди с трицепс или с бицепс може мн да се спори аз сам пробвал и двата варианта и на мене ми се отрази определно по добре комбинацията гърди трицепс и гръб и бицепс защото докато тренирам гардите и трицепса ми е ве4е загрял и готов да го размажа накрая с 2-3 упражнения и по този на4ин ще е по4инал достат4но за тренировката за рамо в петак ако го прави в сряда и в петак пак трябва да го напряга като бута за рамената.а и да не забравяме 4е в понеделник пак сме го натоварвали като сме правили гърди и така също може да се претовари така 4е по тази тема може да се спори мн......според мен ще пробва и ще разбере сам!!
точно... всеки трябва да извлича ползата от това което му действа най - добре.. тва е цялата философия според мен ... трябва да се пробва всичко
Аз днес реших да пробвам Гърди и Трицепс.Резултата беше 2 повторения с тесен хват на лежанката само с лост.Явно ми е рано за такава комбинация.А гръб бицепс нямах проблем.
22.09.09
20:54
може и така да стане ако при бутането от лежанка буташ пове4е с ръцете отколкото с гърдите аз я правя тази комбинация от мн време и не съм имал проблем да нямам сила за трицепса.Някаде бъркаш и трябва да разбереш сам каде.
казано от ivan dimitrov totin на 22.09.09, 19:23:
по тази тема дали гръб с бицепс или гръб с трцепс или гърди с трицепс или с бицепс може мн да се спори аз сам пробвал и двата варианта и на мене ми се отрази определно по добре комбинацията гърди трицепс и гръб и бицепс защото докато тренирам гардите и трицепса ми е ве4е загрял и готов да го размажа накрая с 2-3 упражнения и по този на4ин ще е по4инал достат4но за тренировката за рамо в петак ако го прави в сряда и в петак пак трябва да го напряга като бута за рамената.а и да не забравяме 4е в понеделник пак сме го натоварвали като сме правили гърди и така също може да се претовари така 4е по тази тема може да се спори мн......според мен ще пробва и ще разбере сам!!
На мен си ми харесва гърди бицепс обаче не ми харесваше гръб трицепс но днеска ги пробвах и не знам доволен съм ... малко по-дълга ми стана тренировката понеже за гръб бях свикнал само гръб да правя в един ден иначе мисля така да го карам.
А за краката и рамото със сигурност няма да имам проблем.