10.08.09
10:21
Някой от вас тренира ли двуразово?
10.08.09
16:02
Аз съм пробвал,но не взимаш ли химия за някакво супер възстановяване-файда нема.
Ъп на темата + коментар:
Двуразови тренировки са подходящи когато искаш да разделиш програма за обем/интензивност на две. Примерно искаш в един ден да правиш клек и тяга, но след клека тягата ти е слаба, и обратното. Затова в началото на деня тренираш едното, а в края на деня - другото. Падат ти се по 1-2, най-много 3 упражнения на тренировка. Това е първия вариант. Втория е да тренираш тежко големите мускулни групи през първата тренировка. А през втората - тренираш асистиращите мускули, като прасец, корем, предмишница и т.н.
Ако целта ти е да вдигнеш килограмите на дадени упражнения, или пък повторенията на дадени килограми, т.е. сила и силова издръжливост, т.е. обем и интензивност, тогава с две ръце съм ЗА.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 21.09.09 20:39.
Лятото тренирах така и останах много доволен.Сега с у-ще мога максимум 2-3 двуразови седмично...
трябва добро възстановяване...и все пак трябва да си наясно какво цели гониш, двуразовите са по-скоро са профи-атлетите.
иначе аз бих тренирал силово сутрин и кардио привечер...
двуразово правя само когато правя тичане сутрин ... зала по- късно през деня.. иначе подкрепям зависи от целите които са поставени и времето с което разполага човек