22.09.09
17:57
Понеделник – гръб
1. Набирания 4 серии до отказ.
2. Гребане с щанга/дъмбели 3 основни
3. Мечка/долен скрипец 3 основни
4. Мъртва тяга
5. Набирания до отказ
Вторник – гърди
1. Кофички 3 серии от отказ.
2. Полулег с щанга/дъмбели 3 основни
3. Лежанка 3 основни
4. Флайс 3 основни
5. Кофички до отказ
Четвъртък – бицепс и трицепс
1. Френско сгъване 3 основни
2. Лежанка с тесен хват 3 основни
3. Кофи на пейка 3 основни
4. Сгъване на права щанга
5. Сгъване на дъмбели с успореден хват
Петък – крака и рамене
1. Клек 4 серии
2. Бедрено разгъване
3. Бедрено сгъване
4. Разтягане на краката и малко ритници по крушата
5. Раменни преси
6. Разтваряне на дъмбели за средно рамо
7. Разтваряне на дъмбели(наведен напред) за задно рамо
Храната изглежда нещо е такова (на качване съм)
Закуска - вкусна закуса - Сирене, кашкавал, яйца, прясно мляко, домати, малко овесени ядки
Обяд - Пиле с ориз/Пилешка пържола
Към 2-3 часа един голям шоколад и два банана
6 часа - тренировка
Вечеря - макарони с извара / квото е сготвила мама
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:30.
22.09.09
19:05
ами аз малко предубеден кам 4 дневните програми особенно ако са комбинарини сас рабта малко ште ти трудно да се вастановяваш,но ништо не ти пре4и да пробваш според мене си я направил добре мойе да смениш дните на краката и раменете в 4етвартак а рацети да ги оставиш за накрая за6тото ако правиш трицепса в 4етвартак а в петак ште трябва да у4аства в транировката за раменете и не е мн за предпо4итане.това е от мене пробваи и ште видиш кое как ти се оразява и храненето ти е добро остава само и по4ивката да ти е достата4на!!!
22.09.09
19:57
Да, май е добре да сложа ръцете петък, а рамене и крака четвъртък, понеже след тренировка за гърди няма да ми е възтановен трицепса изцяло.
На мен ми се виждат много упражненията и сериите за гърди и гръб, а относно ръцете - хубаво да ги преместиш в петък, но целта е при гърдите да нямаш на другия ден мускулна треска на трицепса, че да трябва да ги възстановяваш. :)
23.09.09
06:47
Махни кофичките от началото на тренировка,почвай в деня за рамо и крака с рамото.За хипертрофия не е особенно удачно да събираш рамо и крака.Ако целиш маса,започвай трицепса с тесния хват,после френското..В предтренировачното ти хранене няма протеин,а шоколада има мазнини,който пречат на помпането и отделянето на ХР.
23.09.09
07:18
Френско сгъване няма. Има разгъване.
С тази програма, която е добра като за Дейв или Рони, с твоето хранене може да постигнеш това, за което мечтаят много хора - отслабване.
Не е ли по-добре да оставиш ЕГО-то у вас, да тренираш по програма като за теб (щом има ‘квото е сготвила мама’ значи не си на много годинки) и да постигнеш успех, вместо да си губиш времето и здравето във фитнеса?
А, и каква е идеята на набиранията и кофичките в началото и в края на тренировката? Вторите са за донапопване или за какво?
Напиши старата си 4-дневна програма и какво постигна с нея. Така ще може да ти се по-могне по-добре. Ако си 180см, 90кг и стаж 5-6 години - супер ти е програмата, малко остава да се пипне при краката и може би рамото да се раздели с гърдите и гърба.
И запомни: когато с една програма за маса не качваш поне 1.5-2кг за месец (разбира се, с мазното), то не е проблемът дали рамото е преди краката, а тоталното претрениране и/или недохранване.
И малко храна за ума: краката ги правиш с по-малко упражнения от другите групи. Ако кажеш, че те растат и така - замисли се дали пък да не използваш същото при другите групи ;)
23.09.09
08:14
Аз съм ЗА кофички/набирания и въобще което и да е упражнение да се прави два пъти в началото и в края или да се разделя.
23.09.09
08:51
казано от Oranje на 23.09.09, 07:18:
С тази програма, която е добра като за Дейв или Рони, с твоето хранене може да постигнеш това, за което мечтаят много хора - отслабване.
Не е ли по-добре да оставиш ЕГО-то у вас, да тренираш по програма като за теб (щом има ‘квото е сготвила мама’ значи не си на много годинки) и да постигнеш успех, вместо да си губиш времето и здравето във фитнеса?
А, и каква е идеята на набиранията и кофичките в началото и в края на тренировката? Вторите са за донапопване или за какво?
Напиши старата си 4-дневна програма и какво постигна с нея. Така ще може да ти се по-могне по-добре. Ако си 180см, 90кг и стаж 5-6 години - супер ти е програмата, малко остава да се пипне при краката и може би рамото да се раздели с гърдите и гърба.
И запомни: когато с една програма за маса не качваш поне 1.5-2кг за месец (разбира се, с мазното), то не е проблемът дали рамото е преди краката, а тоталното претрениране и/или недохранване.
И малко храна за ума: краката ги правиш с по-малко упражнения от другите групи. Ако кажеш, че те растат и така - замисли се дали пък да не използваш същото при другите групи ;)
Добре,
Защо всеки се прави че изяжда по 5 пилета и 50 яйца на ден? Айде стига глупости. Тази програма е главно за да не претоваря ръцете в програма от сорта “Пон - гърди бицепс, Вт - гръб трицепс” при положение че съм правил гърди преди това, как да ми останат сили за трицепса? Та за храната - какво аз на 16 години да се тъпча на сила и да нося в училище пържоли ли? 4 пъти на ден се храня, трябва повече ли кво ?? А и ми се ходи по често в залата, има дни в които ходя допълнително само и само да бия крушата и ударя на вънка по някои спринт.
За кофите - колкото повече ги правя, толкова повече им увеличавам бройката. В края на тренировката правя 4-5 макс, защото съм дроп.
казано от Milenskiq на 23.09.09, 08:51:
казано от Oranje на 23.09.09, 07:18:
И малко храна за ума: краката ги правиш с по-малко упражнения от другите групи. Ако кажеш, че те растат и така - замисли се дали пък да не използваш същото при другите групи ;)Добре,
Защо всеки се прави че изяжда по 5 пилета и 50 яйца на ден? Айде стига глупости. Тази програма е главно за да не претоваря ръцете в програма от сорта “Пон - гърди бицепс, Вт - гръб трицепс” при положение че съм правил гърди преди това, как да ми останат сили за трицепса? Та за храната - какво аз на 16 години да се тъпча на сила и да нося в училище пържоли ли? 4 пъти на ден се храня, трябва повече ли кво ?? А и ми се ходи по често в залата, има дни в които ходя допълнително само и само да бия крушата и ударя на вънка по някои спринт.За кофите - колкото повече ги правя, толкова повече им увеличавам бройката. В края на тренировката правя 4-5 макс, защото съм дроп.
Човек, ти и твоя приятел дето се ебава, хаха както и да е... Няма нужда да спориш и да се ядосваш, приемай им коментарите, като съвети, а и няма нищо лошо в даскало да носиш храна, както се вика, не си пробвал, не си харесал. Ще ти дам пример с мен, също съм на 16 години, старая се всеки ден да пия, по поне 2-3 литра мляко, изяждам поне 5-10 яйца(цели) и по един пълнозърнест хляб, това е общо взето, което ям и пия всеки ден, като не смятаме гозбите. :)
Мнението беше редактирано от El padre на 23.09.09 09:12.
тая програма дето ти е за гръб става ли и за мене с почти година стаж съм.Виждат ми се доста 5 упражнения.
23.09.09
13:54
5 упражнения за гърди нещо ми се вижда много.
23.09.09
14:15
за мен това е доста добра 4 дневна програма аз съм още на4инаещ но нищо за мен е добра
23.09.09
17:46
казано от ekofresh1 на 23.09.09, 13:54:
5 упражнения за гърди нещо ми се вижда много.
Мхм, и за гърди и за гръб мисля да изключа по 1 упр, за гръб да махна мечката, за гърди флайса, ще видим ще пробвам.