22.09.09
10:51
Значи програмата ми е следната:
Понеделник - Бицепс + Трицепс.
Вторник - Крака
Сряда - почивка
Четвъртък - Почивка
Петък - Гърди + рамо
Събота - Почивка
Неделя - Гръб
Как мислите вие, добра ли е?
Преди тренирах по друга програма, но сега от както не съм ходил на фитнес (2 седмици), щото ме боли ръката, си промених програмата..
От 5 дена на 4 :)
Та искам да ви чуя мнението.. :)
Опа, ето и старата програма:
Понеделник - Бицепс + Трицепс
Вторник - Крака
Сряда - Почивка
Четвъртък - гръб
петък - корем
събота - гърди + рамо
неделя - почивка....
Аз съм 177см, 60 кг, 14 год. :)
22.09.09
11:13
на 3 дена я сложи.4 са много засега
Нали за тва съм я пуснал тук..
Как да я коригирам, и кое с кое да комбинирам :)
22.09.09
16:14
Вкарай краката и раменете в един ден. Бицепс комбинирай с гърди, а гръб с трицепс. При обратната комбинация може да претренираш ръцете, тъй като при доста упражнения за гърди се натоварва частично трицепса, а при някои за гръб - бицепса.
Благодаря за отговора, всъшност идеята ти ми харесва ...
Така ще ми е програмата:
Понеделник: Почивка.
Вторник: Гръб + Трицепс.
Сряда: Почивка.
Четвъртък: Крака + Рамене.
Петък: Почивка.
Събота: Гърди + Бицепс.
Неделя: Почивка.
И някъде мога да вмъкна “Трапец”, например при гърба, защото при дърпане на горен скрипец леко натоварвам и трапеца. :)
Мнението беше редактирано от Krachoff на 22.09.09 17:58.
22.09.09
19:19
Трапец може да вмъкнеш при рамото. Според мен по-удачно ще е при рамото, защото в първата тренировка натоварваш дота горната част на тялото, докато Делтоидите са малки мускули и спокойно може да вмъкнеш трапец при тях. Логиката ти е грешна, когато натоварваш един мускул в дадени упражнения и след това го изолираш в отделни упражнения (в 1 тренировка) ще се получи претрениране. Правиш 4 упр. за гръб и 3 за трицепс. Ако искаш можеш и да правиш 3 за гръб, 3 за трицепс и 1 за предмишница във вторник. 3/4 Упражнения за крака и 3/4 за Рамене (делтоиди + трапец) и 4 упражнения за гърди и 3 за бицепс. Поне така тренирам аз. С радост ще приема градивни критики относно съветите ми.
Мнението беше редактирано от daywalker_ на 22.09.09 19:19.
22.09.09
19:53
ами да както оби4ам да казвам 4е по вапроса коя комбинация е по добра дали (гарди с бицепс или с трицепс),(граб с бицепс или с трицепс) може да се спори доста и кога може да се претренират рацете аз сам ги пробвал вси4ки комбинации и наи добре ми се отрази гардите с трицепса докато тренирам гардите трицепса ве4е е загрял добре за да го доварша с 2-3 упражнения и трицепса ще е свеж за тренировката за рамо в петак в която у4аства в бутането така 4е няма ли да се претренира пове4е ако го натоврваме 4асти4но в понеделник здраво в сряда с гърбъ и в петък пак да го натоврим 4асти4нос рамената но незнам това е мое мнение и е доста логи4но според мен.А трапеца сам го правил в петък след яките упражнения за крака и след упражненията за рамене в които у4аства и трапеца и накрая горкият не мога да усетя натоварва ли се или дарпам само с рацете,сега го правя с гарба и запо4вам с трапеца и мога да кажа 4е усештането е мн разли4но това е от мене аз сащо приемам всякакви критики
За какво претрениране тука говорите всички ве.Кви са тия филми ве не прави секи ден клекове примерно с голям обем и големи тежести че да претренира....
22.09.09
20:27
е то не е нужно да правиш клекове 4е да ги претренира,по скоро като го тренираш през ден маи става упорит и свиква с натоварването и спирада расте ако,ти ако тренираш в понеделник гарди и петак пак гарди според тебе дали ште имаш положителен резултат пак зависи и с какви тежести ги правиш де пак ако смяташ 4е трябва да се тренира с малки тежести ок но аз сам на друго мнение особенно за ка4ване на маса пак и колкото е по голям мускула толкова пове4е време му трябва да се вазтанови така 4е трябва да се сабразяваме с мн фактори ако искаш да има резултат от тренировките ако сме отишли в залата за мохабет няма ефект!!!
22.09.09
20:36
а ти знаеш ли да те питам какво е претрениране:)))моля те обясни ми:))))
http://en.wikipedia.org/wiki/Overtraining - заповядай.. И пиши по-грамотно , моля те..
22.09.09
20:42
може да ти пиша по бавно ако искаш щом не може да 4етеш бързо:)
Жалък опит да вкараш хумор в поста си..Както и да е , нека не изместваме темата , мислиш ли че на 4дневен сплит може да се претренира?
Мнението беше редактирано от Георги на 22.09.09 20:44.
22.09.09
20:44
благодаря ама да ми го беше пратил преведено поне не знам мн добре англииски да не кажа хи4 нещо ми куца
22.09.09
20:46
да мисля и мн мога да споря по въпроса ако желаеш.Ти от колко време тренираш?
казано от ivan dimitrov totin на 22.09.09, 20:44:
благодаря ама да ми го беше пратил преведено поне не знам мн добре англииски да не кажа хи4 нещо ми куца
И българския ти куца.
Айде говорете си на лични с Георги, каквото има да изяснявате.
Мнението беше редактирано от Петко К на 22.09.09 20:49.
22.09.09
21:03
ми по принцип пиша на латински а само тук се пробвам да пиша 4е ина4е гледам 4е е проблем4е ако пишеш с латински букви и затова.Пак и мисля 4е мн добре ме разбирате за какво ви говоря и не е 4ак такъв проблем.Така 4е не беше темата за езика!
Благодаря, и за оспамването и за помощта :D:D:D
Програмата ми е готова вече, само чакам ръката да ми се оправи и започвам да тренирам, друг път все ме боли вечер, но тая вечер няма да боли.. .. :)
Върви към подобрение, дано!
За предмишница си имам уредче дето го стискам вкъщи .. мога да си тренкам когато съм си свободен :)