24.09.09
14:47
много съм се чудил какво да е положението на палеца при упражненията-дали тези за гръб,дали на лежанката и т.н.
Единият вариант е палецът да се движи от страната на другите 4 пръста,а вторият-да е от другата страна на щангата(или дъмбела)сам.
всички ли упражнения да ги правя със затворен?
Гърбът примерно го правя с отворен,усещам как изолирам по-добре бицепсите.
Раменни преси също ги усещам повече с отворения хват.
24.09.09
15:38
изобщо с този хват е много по-несигурно да превиш някое упражнение,особено с големи килограми.Така рискуваш лоста да ти се изплъзне от ръцете-никога не знаеш кога ще стане и може да се осакатиш
Всяко едно упражнение е най-правилно да се изпънява с затворен хват.Така рискът от травма е сведен до минимум, а и по мой наблюдения позволява да се тренира с по-големи тежести.
Има някой случаи, при които може да извлечеш полза от отключен хват (всички пръсти от едната страна), но по-безопасно е ако палецът е от дгугата.
24.09.09
20:44
Затворен хват!!
24.09.09
20:53
При мен някои упражнения (пулдаун,избутване за трицепс и френско) с отворен хват сякаш ми влизат по-добре,но повечето упражнения са ми с затворен хват,а има и такива упражнения при които не бих си и помислил за отворен например вдигането от лег,че съм виждал на истинско как пада 90 килограмова щанга върху човек по този начин
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 24.09.09 20:53.
Фитили му е майката аз да ви кажа... за изолирането. Иначе съм ЗА затворения хват, само долна лежанка правя с отворен.
Набирането спокойно можеш да го изпълняваш и с отворен, влиза по различен начин.
28.06.10
06:23
казано от Xitap на 27.06.10, 09:59:
Фитили му е майката аз да ви кажа... за изолирането. Иначе съм ЗА затворения хват, само долна лежанка правя с отворен.
Фитилите са безумица, полезни са предимно ако си роб на пирамидите и тъкмо ше вдигате първия етаж с тухли.
Не само че нямат общо с темата, но дори са мега грешка.
Що се онася до затворения хват, от години споря, ами как е правилно си показва формата и положението на палеца. Анатомически. Амо беше правилно отгоре, палецът щеше да е показалец.
И не знам какво толков променя, освен натоварването в предмишничната част на мускула, контролираща палеца.