Изгаряне на мазнини, но с какво?

25.09.09
11:47

Здравейте!
То се вижда, че съм новичък тук и затова ще започна направо. Доста четох, но въпреки всичко си оставам лаик.
Ето защо реших да питам и разпитам хората с опит.

На 26 години съм и до момента режима ми е:
Ставане в 8:00 лягане в 00:00 с максимум 2 /в 12:00ч. и в 22:00ч./ хранения и максимум 0.5л - 1л. течности. 10 часа от който пред компютър. Тежа си на мястото с гордите 95кг съответстващи на 180см височина.
От прочетеното /от тук от там/ тялото ми е тип А. Или с други думи растежа ми е предимно на страни и особено на задник :-D

До тук  “добре”, но се надявам това да се поправи.
Харесал съм си, програма .. все още се колебая за диета и какви добавки да ползвам.

Като цяло искам да отслабна, а след време да се насоча към качване на мускулна маса на рамене, гръб и ръце.

От многото “разбиращи” по магазините никой не ми спечели доверието, затова искам да попитам хората с опит. Препоръчват ми:
Nutrex - Lipo 6
Gaspari - Cytolean
Universal - Animal Cuts
BSN – Atro Phex
Gaspari - Mitotropin

и
BSN Cheaters - Relief
Доста голяма хапка, за джоба ми, но обикновенно лаиците купувайки скъпото се надяват на качественното.
BSN Cheaters - Relief, мисля да си го взема като начало за да ми помага за диетата, но не знам до колко е ползваем с някои от горните препарати.
Gaspari - Mitotropin, има разкошна рекламна кампания, но никъде не намерих някой да се изправи и да каже -  да аз го ползвах, да заслужава си има ефект! По-скоро обратното.

Всичко това в комбинация от 3 пъти в седмицата тренировка и прилична диета /да речем НВД/.

Може да съм пропуснал или да не са ми обърнали внимание за някоя друга ефективна хранителна добавка, но това е и целата на този пост. Ще се радвам и ще съм благодарен, ако споделите впечатленията си.

25.09.09
12:15

Значи пишеш, че ще минеш на някакъв хранителен режим, но от друга страна казваш, че можеш максимум 2 пъти да се храниш и пиеш до литър вода. Това последното е проблемът ти. Моят съвет е че за момента няма смисъл да се хвърляш на добавки, а ако искаш - примерно след 1-2 месеца. От горепосочените знам, че тези на Гаспари - Mitotropin и Cytolean v2 са много добри. Аз не съм ги ползвал, а само съм ги опитвал и честно да ти кажа Cytolean-a е страшен (v2). За хранителния режим - примерно НВД, но трябва да ядеш. Примерно със ставането овес+яйца; обяд, вечеря + още 2 междинни храненета. Можеш едното да замениш с протеин ако не ти е удобно, но не мисля, че наистина е така. Много лесно може да се направи едно ядене от кисело мляко с ядки и т.н.
Успех

25.09.09
12:29

Насочил си се към висок клас хранителни добавки,това не означава,че сами по себе си ще изгорят мазнините.
Добавки+диета+тренировка ще те тласнат към успеха.

Гаспари наистина са доста добри-с митото не съм правел още пълен курс от 30 дни,но съм взимал мостра и мога да заява,че този бърнър работи поне при мен.Ако решиш да е Mitotropin,не е лошо да изпробваш една мостра,даже в момента имам няколко,за да видиш как реагира организма ти на този продукт.
Пак казвам с две хранения и литър вода няма да стане.

25.09.09
12:36

Извинявам се! Не съм се изразил правилно.
Имах в предвид, че до момента е такъв режима ми.

Харесвам си все повече идеята за НВД и както е описано ще падне ядене поне 4-5 пъти на ден. Остава да си изчисля, кога какво що имам право да папам.
Колкото повече разчитам, толкова по-важно ми се струва това кога и как яде човек.
Но за мен сякаш истината е липса на движение. Все пак казвам на тялото си да седи 10 часа + да лежи 7 часа, като през останалите не съм особено активен.
Когато намаля или спра да се храня .. веднага усещам как се стопявам, но не искам йо-йо, а трайни резултати.
Мисля си, че с режим и тренировки, ще успея да си наредя едно стегнато ежедневие с повечко концентрация върху ежедневните задачи.

Slim xtreme е още нещо, което ми направи впечатление от големия избор на добавки.

КК

25.09.09
12:36

Не знам къде си изпуснал Syntrax Fyre? Смисъл той е най-добър и най-чист, без странични ефекти. Препоръчвам ти го в комбинация с течен Л-карнитин на NOW, можеш да ги намериш в www.healthstore.bg
От личен опит говоря за комбинацията, заедно с аминокиселини, но аминото е ако имаш мускулна маса, която да запазваш и тренираш доста и имаш нужда от възстановяване. Като резултати, свалил съм 10 килограма за около 3 седмици добавки + 10тина дни в началото без добавки докато вляза в ритъм, имайки предвид, че програмата не ми е хич лека и съм качил доста мускулна маса, което означава, че чистите мазнини изгорени са дори повече. Това, разбира се е със перфектна диета и ужасно много кардио и вода си мисля 2л е някакъв абсолютен минимум. Вземи си амино (Controlled Labs - Purple Wraath) и с тях пиеш по 1.5Л вода на ден и ти трябва само още съвсем малко да влезеш в нормата :) Ако си хапваш много и това те притеснява, Fyre също потиска глада и ще се притесняваш дали ядеш достатъчно, а не че ядеш много :) Наистина, ако искаш резултати и разбира се здраве се насочи към най-скъпото или просто давай без добавки.
НВД е задължително =) Не е нужно да изключваш нищо, което ти доставя удоволствие, но нека бъде изключение и да си го хапваш за награда за силната воля. Също алкохола е много важно да намалиш, особено ако си ял преди това. Той е много стресиращ за организма и се преработва с приоритет пред храната и храната се натрупва директно, а и разбира се съдържа адски много въглехидрати =)

Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 25.09.09 12:43.

казано от Камен Каменов на 25.09.09, 12:36:

свалил съм 10 килограма за около 3 седмици добавки + 10тина дни в началото без добавки докато вляза в ритъм, имайки предвид, че програмата не ми е хич лека и съм качил доста мускулна маса, което означава, че чистите мазнини изгорени са дори повече

Камене, 10 кг мазнини за три седмици трудно би могъл да изгориш, да не говорим доколко това е здравословно.

колов поразрови се из форума, има доста теми, мнения и дори ревюта за тези добавки,

25.09.09
13:49

Иване, чел съм и в момента чета.
Специално на теб едно ОГРОМНО евала за постигнатите резултати. Прочетох дневника ти .. завиждам ти на волята.
Видях, че нещо не долюбваш Mitotropin’а.  Принципно за една и съща добавка дори където е изписано има много противоречия.

Споменахте мостри?
От кой магазини предлагат такива /за София/.
Разпитвах във всеки срещнат, кое как що .. но никой не спомена за подобна възможност.

КК

25.09.09
13:50

Повече от месец.. както съм написал.
Ами не знам дали е здравословно, но се чувствам по-добре от всякога, имам енергия през целия ден и във фитнеса, което означава, че не гладувам и едва ли ще се върнат килограмите после като спра бърнърите, ще видим. Пък и в началото се сваля много като имаш прекалено много излишно, дори и без добавки.

Точно за това са мострите за да прецениш как ти се отразява определен продукт. Митото не отговори на очакванията ми които ми бяха високи от Огънчето, но това нищо не означава. Много хора предпочитат Митото, пред огънчето други обратно, трети предпочитат Слим Екстриим.
Поинтересувай се прецени и действай, в крайна сметка няма да се жениш за тоя бърнер, и едва ли е избора на живота ти :).Взимаш правиш си схемата и гледаш резултатите.
Избягвай да четеш дневника ми, че много глупости може да видиш  :lol:

Камен Каменов така е в началото сваляш тегло било то от вода, гликоген или квото е там, но това неозначава, че тези килограми за подкожни мазнини. Физически погледанато няма как да изгориш толкова мазнини за толкова време. Иначе чудеса и аз съм правил, но не са за пример за подражание.

КК

25.09.09
14:05

Много ясно, че не са само мазнини, то сигурно това са ми всичките мазнини в тялото, трябваше да изглеждам като некав сумалиец.. Просто резултатите са много големи и са видими, не съм си мерил мазнините преди и след, но килограмите са реални без значение вода, мазнини или косми ^^

25.09.09
14:50

казано от Иван Шишманов на 25.09.09, 13:53:

Точно за това са мострите за да прецениш как ти се отразява определен продукт.

Тук много не съм съгласен или поне при мен не е точно така. Усещам Fyre само в първите 2-3 дни на приема, след това нема никой. Предполагам че действа и ми е ускорен метаболизма, но енергията, топлината, потискане на глада - ниенте.

25.09.09
20:32

казано от колов на 25.09.09, 13:49:

Иване, чел съм и в момента чета.
Специално на теб едно ОГРОМНО евала за постигнатите резултати. Прочетох дневника ти .. завиждам ти на волята.
Видях, че нещо не долюбваш Mitotropin’а.  Принципно за една и съща добавка дори където е изписано има много противоречия.

Споменахте мостри?
От кой магазини предлагат такива /за София/.
Разпитвах във всеки срещнат, кое как що .. но никой не спомена за подобна възможност.

Явно си пропуснал нас:

www.healthstore.bg - минаваш през някой от магазините ни и питаш за мостри - веднага ще получиш такива на FYRE, NECTAR, MATRIX, Green Magnitude, Purple Wraath, Reduction - освен ако нещо не е свършило но като цяло винаги ги имаме тези.

Специално бих ти препоръчал FYRE-a като лидер в този клас. Reduction също е добър продукт.

@inspect - как си приемал FYRE-a? По каква схема...

Мострите са един добър вариант да видиш как ти действа продукта или пък дали е е добър на вкус/разтворимост ако е протеин. Съгласен съм че не са 100% гаранция за ефект (никъде няма 100% гаранция за ефективност освен по рекламите), но със сигурност е по-добре да опиташ мостра пред това да не опиташ мостра или да се доверяваш само на гръмки реклами.

25.09.09
20:54

kao, благодаря за отзивчивостта. Да определено не съм попадал на магазините Ви. Още утре ще поправя грешката си и ще посетя магазина Ви в Лагера. Учудвам се как не съм забелязал магазина. На същата улица има една много приятна пицария - уви след започването не тренировки, трябва да забравя за посещаването и :-D

Reduction, горещо го препоръчаха на приятелката ми. Оказва се, че е по-голям мързел от мен и няма проблеми с добавките, стига да не и се налага да се поти много много :)

25.09.09
21:22

казано от kao на 25.09.09, 20:32:

Специално бих ти препоръчал FYRE-a като лидер в този клас. Reduction също е добър продукт.

@inspect - как си приемал FYRE-a? По каква схема...

Мострите са един добър вариант да видиш как ти действа продукта или пък дали е е добър на вкус/разтворимост ако е протеин. Съгласен съм че не са 100% гаранция за ефект (никъде няма 100% гаранция за ефективност освен по рекламите), но със сигурност е по-добре да опиташ мостра пред това да не опиташ мостра или да се доверяваш само на гръмки реклами.

Здрасти Као,

пиех го първо по 1 на ден, после минах на 2+1, после на 2+2 и в момента последните хапове на 2+2+2, винаги на гладно. Най силно го усещах първите дни, когато пиех по 1 хап. А най добре беше първите дни на 2+2, когато хем го усещах леко и ненатрапчиво, хем имаше и пауър. Предполагам, че много бързо привиквам към продукта, а очаквах да ми действа както в началото. Както и да е, утре свършват последните 6 хапчета.

Имам и REDuction AM/PM и се чудя дали да го почвам, да изчакам месец или да си го оставя за пролетта.

inspect това, че не усещаш страничните ефекти не означава, че бърнера не работи. Итегли се измери се, дори с калипер се мерят хората като свалят тегло. Сигурен, съм че няма да останеш разочарован.
Има бърнери които са толкова силни, че не понасят на много хора,  за тях идеално е да си вземат мостричка, и да си преценят сами.
В крайна сметка избора е на самия потребител.

26.09.09
06:19

казано от Иван Шишманов на 26.09.09, 04:37:

inspect това, че не усещаш страничните ефекти не означава, че бърнера не работи. Итегли се измери се, дори с калипер се мерят хората като свалят тегло. Сигурен, съм че няма да останеш разочарован.
Има бърнери които са толкова силни, че не понасят на много хора,  за тях идеално е да си вземат мостричка, и да си преценят сами.
В крайна сметка избора е на самия потребител.

Интересно ми е когато ти ползва за последно бърнър и не беше доволен от него, измери ли се преди и след цикъла мерките и килограмите.Защото ти също не усещеше нищо от бърнъра.А за резултати така и не се разбра дали имаше?

26.09.09
06:36

Не съм казал, че не действа, а че много бързо преставам да го усещам. Естествено, че съм се измерил и има напредък, но не мога да кажа в каква степен се дължи на бърнъра или на 4те тежки тренировки, 15те км тичане или диетата.

Мнението беше редактирано от inspect на 26.09.09 06:37.

Сашо конкретните ти въпроси към мен, са поставени в грешна тема.
inspect бърнърите работят най оптимално съчетани с диета и тренировка без тия две неща каквото и да взимаш все е тая

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 26.09.09 07:01.

26.09.09
07:10

Добре. От това което изрових като информация ... възникнаха други въпроси.

Да речем, че ми понесат Fire, REDuction и SX. Moгат ли да се редуват?
Могат ли да се използват с други добавки и кои? Например BSN Cheaters - Relief или нещо подобно ?

В Mitotropin, видях, че има освен указания за ползване и диета + фитнес план. Това само при него ли е или всяка добавка си върви с подобен.

26.09.09
07:19

Така може да ги редуваш но с почивки между тях.
На бсн четърс е блокер по-скоро.
По принцип е хубаво бърнерите да ги съчетаваш с хранителен и тренировъчен план, така извличаш максималното от тях. Това при митотропина е просто търговски трик - нищо повече.

колов който и да избереш няма да е грешка, пък и без бърнер да си пак няма да е грешка. Всичко е в тренирането храненето и най вече търпението.

26.09.09
13:15

cheaters relief не е бърнър а въглехидратен блокър.REDuction доколкото съм чел е най слаб от всичките.

26.09.09
13:48

Благодарение на инфото споделено от као, успях да се снабдя с мостра от Fyre и REDuction.

Магазина в Лагера е много лесно за намиране място. Идея нямам, защо не съм го забелязал минавайки от там ?!
Взех си едни ръкавички, а след като разбера дали ми понася огънчето смятам да се върна и за една опаковка.
За себе си реших да въртя Fyre > REDuction > SX.
За кардио като гледам 40на минути тичане или колело е нещо стандартно. Това, което ми е по-интересно е хранителния режим.
Има ли нещо конкретно на което се набляга или се избягва по време на приема на добавки?

biker_boy, точно това ми беше въпроса. Може ли да се използва въглехидратен блокер в комбинация от бърнър и НВД?

26.09.09
14:07

казано от колов на 26.09.09, 13:48:

Може ли да се използва въглехидратен блокер в комбинация от бърнър и НВД?

Може

26.09.09
15:17

казано от AlexK на 26.09.09, 14:07:

Може

И за какво му е този блокер, при положение че въглехидратите са на минимум ?
Колкото до бърнера - да става виж Syntrax FYRE ...

Мнението беше редактирано от tonu на 26.09.09 15:19.

КК

26.09.09
15:53

Нещо си мисля, че SX е малко Hardcore за мен след стахотното ревю на emzo и се чудя дали да си взема REDuction или да направя пауза и да взема пак Fyre, тъй като съм много доволен от него. Дано ти понася и си действай с него, няма да съжаляваш!

26.09.09
15:57

казано от tonu на 26.09.09, 15:17:

казано от AlexK на 26.09.09, 14:07:

Може

И за какво му е този блокер, при положение че въглехидратите са на минимум ?
Колкото до бърнера - да става виж Syntrax FYRE ...

Човека пита дали може да се комбинира, пък колко ще са му въглехидратите и дали ще спазва  стриктно НВД той си знае.

28.09.09
06:46

Да, питам за блокер’а, защото не съм много сигурен в това дали правилно съм си сметнал минимума - 2095.45.

Искам да Ви благодаря за синтезираната информация, която ми поднесохте.

Реших да започна с блокер, след това да го придружа с FYRE, а FYRE да го въртя с REDuction и или SX.

Реших тренировките ми да започват сутрин. Оставям си 2 часа за тренировка и кардио преди работа, така най-малко ще се повлияе ежедневието ми. Планирам хранене 5 пъти дневно. Искаше ми се да е повече, но след 19ч. някак си не ми се струва редно.

Общо взето план програмата ми е:

6ч. - тренировка
8ч. - хранене
11ч. -  хранене
13ч - хранене
16 - хранене
19 - хранене

Програмата която ми направиха е:

Тренировка 1
1. Изтласкване с щанга от лег (цялостно) 2 серии 3 загрявания и 4 работни по 10 повторения
2. Изтласкване с дъмбели от полулег (горна част) 4x12
3. Крос-оувър 15-20 кг 4x15
4. Пек-дек машина 30-40 кг 4x12
5. Придърпване на скрипец с широк хват зад врат 5м 4x12
6. Гребане на скрипец 40-50 кг 4x10
7. Пул-оувър 4x12
8. Гребане с дъмпел на пейка 4x12 на ръка
9. Корем: повдигане на крака от успоредка и водоравен пег 4x15 на позиция
10. Колело 10 мин

Тренировка 2
1. Рамене: раменни преси с щанга зад врат 4x10
2. Раменни преси с дъмбели 4x12
3. Задно рамо на наклонена пейка 4x12-17
4. Трицепс: разтягане на скрипец с ръкохватка 4x10-12
5. Клек 4x10
6. Спускане на дъмбел от седеж зад врат 4x12
7. Бицепс: Сгъване със Z-щанга 5x10
8. Редувано сгъване с дъмбели от седеж 4x16
9. Сгъване с дъмбел от Скот пейка 43x15 на ръка
10. Корем: коремни преси на пейка 3x30 + удари с 2 кг гири
11. Пътека 10 мин

Така като гледам за 3 тренировки седмично, май трябва да редувам четна и нечетна седмица със съответно Тренировка 1 (понеделник -петък) и Тренировка 2 (понеделник-петък). Искаше ми се кардиото да е повече, понеже действително се скапвам от него и усещам умора /следователно има ефект/.

Мнението беше редактирано от колов на 28.09.09 06:47.

За тренировката нищо не мога да кажа, защото очевидно съм доста бос. Между 19 и лягането ти е хубаво да имаш някакво хранене и то с бавен протеин който да захранва тялото ти през ноща. Така се получава една дупка от 11 часа без храна, което не е за предпочитане.
И те съветвам да не се прехласваш по формули мерилки теглилки и т.н. :).

Защо тренировката има 3 упражнения за рамо и бицепс, а само по 1 за трицепс и крака? И, между другото, колкото по-голям е мускулът, въвлечен в упражнението, толкова повече калории се изразходват. 43 серии ‘сгъване на дъмбел от Скот пейка’ ти се равняват на една серия клек, изпълнен като хората...
Струва ми се, че тренировката има нужда от голяма преработка.

28.09.09
08:06

Ами .. правичката да си кажа, много съм бос като цяло с упражненята.
От близо две седмици гледам демонстрацийте в сайта и още не съм научил кое, кое е.

Както писах и в първия пост искам да отслабна /предимно в областта на задника/, а след време да се насоча към качване на мускулна маса на рамене, гръб и ръце. Не знам дали тази програма ще ми даде искания резултат.

В интерес на истината затова я постнах с надеждата, че ако има нещо фрапантно, което не е наред да се коригира преди да съм хвърлил доста усилия в грешната посока.

Точно затова има програми за Начинаещи ;)

30.09.09
14:08

Програмата е направена от фитнес инструктор - нали все пак това им е работата.
Отношението му малко ме стресна и затова съм малко мнителен към нея.

Пробвах една сутрин Fyre. За прилив на енергия може да се каже, че имаше, но за притъпяване на глада .. уви. Толкова гладен не съм се чувствал не помня от кога.

30.09.09
16:49

казано от kao на 25.09.09, 20:32:

www.healthstore.bg - минаваш през някой от магазините ни и питаш за мостри - веднага ще получиш такива на FYRE, NECTAR, MATRIX, Green Magnitude, Purple Wraath, Reduction - освен ако нещо не е свършило но като цяло винаги ги имаме тези.

Као, наистина ли има мостри на Матрикса, искам да опитам банана, ванилията, ягодата и шоколада за да си избера кой вкус да си взема. Не искам пак да е кукито.

Мнението беше редактирано от maria на 30.09.09 16:54.

30.09.09
19:40

На матриксите винаги сме имали само бисквитката. След 5-6 дни ще имаме и ягода. Но други вкусове няма да има.

30.09.09
21:55

казано от колов на 30.09.09, 14:08:

Програмата е направена от фитнес инструктор - нали все пак това им е работата.
Отношението му малко ме стресна и затова съм малко мнителен към нея.

Пробвах една сутрин Fyre. За прилив на енергия може да се каже, че имаше, но за притъпяване на глада .. уви. Толкова гладен не съм се чувствал не помня от кога.

Възможно е от забързването на метаболизма да го чувсташ... и има и други фактори ;) Пък и то да си хапваш няма нищо страшно стига да знаеш какво.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1