Програма за покачване на ММ

Темата е заключена.
SH

24.09.09
20:44

Здравейте,
От 1 седмица започнах да ходя на фитнес и ето каква програма измислих след дълго ровене по форумите. . .

Iден – Гърди, Бицепс, Корем
1.Лежанка
2.Лицеви опори
3.Кофички
4.Повдигане на дъмбели от лег
5.Флайс
6.Pull Over
7.Сгъване на ръцете с дъмбели
8.Сгъване на ръцете с щамга
9.Концентрирано сгъване
10.Коремни преси
11.Повдигане на крака
12.Навеждане с дъмбел

II ден – Гръб, Трицепс
1.Набирания
2.Мечка
3.Придърпване на скрипец
4.Гребане с дъмбели
5.Гръбна преса
6.Френска преса
7.Лежанка
8.Разгъване на дъмбел
9.Кофички на 2 лежанки
10.Разгъване на ръце на горен скрипец
11.Кик Бек

III ден – Рамена, Трапец, Предмишница, Корем
1.Раменна преса
2.Разтваряне на ръцете
3.Повдигане на ръцете напред
4.Вертолет
5.Повдигане на рамена с дъмбели
6.Въртене на рамена с лост
7.С  лост
8.Коремни преси
9.Повдигане на крака
10.Навеждане с дъмбел

Как е  програмата?! Права 3+1 сплит. 1 ден тренирам 1 не.  3 или 4 пъти на седмица.
Упражненията видях от тук http://gladiatorat.hit.bg/uprajneniq.html

Темата беше редактирана от Петко К на 28.09.09 17:33.

24.09.09
20:46

Първо в този сайт от който си видял упражненията, има доста правописни грешки там, второ упражненията са ти страшно много, и плюс това всеки ден различен брой, единия ден 10 другия ден 12, махни повечето изолирани и наблегни на базовите. :lol:

ПС: Сега видях, че ходиш от седмица, та лол, кръгова тренировка? Round workout? Ще ти дойде доста по добре, та ти не си пробвал уредите все още, а скачаш на сплит с по 50 серии в тренировка, много лошо...Отрежи само базовите упражнения от треновката ти, направи ги на 1 тренировка, и ги тренирай 3 пъти в седмицата. :)

Мнението беше редактирано от El padre на 24.09.09 20:49.

25.09.09
10:07

До автора на темата - харесай си някоя лека програма от раздела с програмите.Това твоето е нереалистично и изключително тъпо.

SH

25.09.09
10:21

Кръгова минах. Незнам кои са базови? Така че ако  може помогнете. Кажете кои да махна и кои да осанат. Г/д по колко упражнения на ден да правя?

Програмата ти е супер при прием на новия стероид от падналия астероид.
Едва ли (95% от начинаещите правят същата грешка) ще започнеш да тренираш като за стажа си, но поне упражнението ‘въртене на рамената с лост’ не го прави! Има едно подобно, което е ‘повдигане’ (стремиш се да допреш ушите с раменете си, като ръцете ти са прави) - може би него си имал впредвид. Но въртенето в раменната става може да те извади за дълго време от залата.

Хахахаха

Програмата ти е супер при прием на новия стероид от падналия астероид.

това ме разби :) Евала Oranje :)
Ами прави са колегите - така написана програмата е безумна и ще доведе до жестоко претрениране.

SH

25.09.09
11:21

Добре де разбрах че е много. 100 човека ми го казаха. Остава сега само някой да ми каже кои от упражненията да махна?

По-добре да ти се каже кои упражнения да оставиш, че по-малко ще се пише :)
Първо: ТВЪРДЕ рано ти е за сплит, по който тренират културисти със няколко състезания зад гърба си. Между 3-6 месеца спокойно може да си караш на 3 пъти седмично всички мускули.
Второ: Базови тежки многоставни упражнения, които са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ: клек, тяга, повдигане от лег, раменна преса, гребане (има няколко вида + мечката е тук) и добрите стари кофички и набирания (ако можеш да ги правиш на този етап). Едва ли ще се стърпиш да не правиш ръце, тъй че за тях базовите са сгъване със щанга за бицепс и за трицепса: френско, кофички (с наблягане на трицепса), лег с тесен хват.

25.09.09
15:16

Не виждам да тренираш крака. Това е грешка!

SH

26.09.09
12:54

г/д колко упражнения да правя на ден ? Примерно 1 ден гърди, бицепс и корем - колко за гърди, колко за бицепс, колко за корем ?!

26.09.09
13:46

казано от Oranje на 25.09.09, 11:26:

Първо: ТВЪРДЕ рано ти е за сплит, по който тренират културисти със няколко състезания зад гърба си. Между 3-6 месеца спокойно може да си караш на 3 пъти седмично всички мускули.
Второ: Базови тежки многоставни упражнения, които са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ: клек, тяга, повдигане от лег, раменна преса, гребане (има няколко вида + мечката е тук) и добрите стари кофички и набирания (ако можеш да ги правиш на този етап). Едва ли ще се стърпиш да не правиш ръце, тъй че за тях базовите са сгъване със щанга за бицепс и за трицепса: френско, кофички (с наблягане на трицепса), лег с тесен хват.

Прочети го бавно няколко пъти.
Утвърдило се е мнение, че трябва сплит за да качваш маса, а особено при начинаещите такъв не е необходим. Само с базови упражнения може да се изкара доста дълго.

Мнението беше редактирано от usgsus на 26.09.09 13:46.

SH

26.09.09
23:20

казано от usgsus на 26.09.09, 13:46:

Утвърдило се е мнение, че трябва сплит за да качваш маса, а особено при начинаещите такъв не е необходим. Само с базови упражнения може да се изкара доста дълго.

КАКВО Е ТОВА БАЗОВИ УПАЖНЕНИЯ. САМО НЕЯСНИ РАБОТИ МИ КАЗВАТЕ. ИСКАМ САМО И ЕДИНСТВЕНО ДА МИ КАЖЕ НЯКОЙ КОИ УПРАЖНЕНИЯ ДА ПРАВЯ ?!

Мнението беше редактирано от shanss на 26.09.09 23:21.

DE

27.09.09
00:15

скивай тука http://www.bb-team.org/workout/1291/ тука също http://www.bb-team.org/workout/1359/;)

27.09.09
09:07

казано от shanss на 26.09.09, 23:20:

КАКВО Е ТОВА БАЗОВИ УПАЖНЕНИЯ. САМО НЕЯСНИ РАБОТИ МИ КАЗВАТЕ. ИСКАМ САМО И ЕДИНСТВЕНО ДА МИ КАЖЕ НЯКОЙ КОИ УПРАЖНЕНИЯ ДА ПРАВЯ ?!

Базовите упражнения са общо казано следните упражнения,

Гърди: Щанга и дъмбели от лег(полулег, обратен лег), флайс, кофички, лицеви опори,
Бедра: Клекове, лег-преси, мъртва тяга, бедрено сгъване/разгъване(изолирани),
Прасци: Повдигане на пръсти от стоеж/седеж, магарешко яздене,
Гръб: Набирания, гребания(с дъмбел, щанга, мечка), пулоувър,
Рамене: Раменни преси, разтваряне встрани с дъмбели,
Трапец: Повдигане на раменете,
Трицепс: Френска преса, тесен хват от лег,
Бицепс: Стандартно бицепсово сгъване с щанга и дъмбели,
Предмишница: Бицепсово повдигане с надхват, разгъване/сгъване на китките,
Корем: Коремни преси, повдигане на краката от вис.

От тях, можеш да си съставиш тренировъчна програма, но внимавай с тона, и не пиши с главни букви. :)

Мнението беше редактирано от El padre на 27.09.09 09:10.

SH

27.09.09
11:23

казано от Pandiz на 27.09.09, 09:07:

Гърди: Щанга и дъмбели от лег(полулег, обратен лег), флайс, кофички, лицеви опори,

От тях, можеш да си съставиш тренировъчна програма, но внимавай с тона, и не пиши с главни букви. :)

Братле браво. Мерси много. А за тона нема начим мн се бех изнервил само глупости ми говорат. Мерси иначе. (:

27.09.09
12:03

казано от shanss на 27.09.09, 11:23:

казано от Pandiz на 27.09.09, 09:07:

Братле браво. Мерси много. А за тона нема начим мн се бех изнервил само глупости ми говорат. Мерси иначе. (:

Моля. :) Избери по 2 упражнения за големите мускулни групи, и по 1 за малките, като предмишница, прасци и трапец, може да не тренираш същевременно, тоест избери 2 упражнения за бедра, гърди, гръб, рамене и по 1 за бицепс, трицепс. Така и така пиша, ми направо да ти направя програмка, и вече ти ще си решиш, аз предлагам следното:

Клек 4 х 10
Лег-преса 3 х 10
Щанга от лег 4 х 6-8
Дъмбели от полулег 3 х 6-8
Набирания 3 х колкото можеш
Гребане с дъмбел 3 х 10
Раменни преси 3 х 8
Разтваряне встрани с дъмбели 3 х 8
Тесен хват от лег 3 х 8
Бицепсово сгъване с дъмбели 3 х 8
Коремни преси 3 х 20
Повдигане на краката от вис 3 х 20

Мнението беше редактирано от El padre на 27.09.09 12:05.

SH

27.09.09
14:25

аз си мислех да започна сплит, защото от известно време тренирам на лост, успоредка и т.н .  и кръгова тренировка карах 1 2 седмици. За сплит ако може да кажеш не6то много добре 6те е. Примерно 3пъти в седмицата. 1 ден Гърди и Бицепс 2ден Трицепс и Гръб и 3ти ден Трапец, рамо и предмишница. Крака няма да тренирам за сега а корема ще го наместя някъде.

27.09.09
17:37

казано от shanss на 27.09.09, 14:25:

аз си мислех да започна сплит, защото от известно време тренирам на лост, успоредка и т.н .  и кръгова тренировка карах 1 2 седмици. За сплит ако може да кажеш не6то много добре 6те е. Примерно 3пъти в седмицата. 1 ден Гърди и Бицепс 2ден Трицепс и Гръб и 3ти ден Трапец, рамо и предмишница. Крака няма да тренирам за сега а корема ще го наместя някъде.

Айде тъй като съм на кеф днеска ще ти направя една програмка, обаче ти си размести/промени упражненията които нямаш възможност да правиш! :)

Понеделник: Гърди+корем
Кофички:3 до отказ
Лег:3x10
Полу-лег:3x10
флайс:3x10
Коремни преси:2x15
вдигане на крака от вис:2x15

Вторник:трицепс+бицепс (прави едно упражнение трицеп, след това едно за бицепс. Така вкарваш по-голямо напомпване върху цялата ръце чрез по-голямото кръвообращение като редуваш)
лег-тесен хват: 3x10 (трицепс)
прав с лоста: 3x10 (бицепс)
френско разгъване: 3x10 (трицепс)
концентрирано сгъване: 3x10 (бицепс)
кофички на пейка: 3x15-20 (трицепс)

Сряда:почивка

Четвъртък:Рамо
(предно рамо) раменни преси: 2x10
(предно рамо) pовдигане на ръцете напред (с щанга): 2x10
(странично рамо) разтваряне ръце в страни: 3x10
(задно рамо) разтваряне ръце в страни от седеж: 3x10

Петък:Гръб
Набирания широк хват:3 x колкото можеш (ако неможеш да се набираш прави 2-то упражнение)
дърпане на скрипец широк надхватхват: 3x10
дърбане на скрипец тесен подхват:3x10
дърпане на долен скрипец:3x10
чукчета с щанга:3x10
хиперекстензии:2x10 (не са задължителни)

Събота + Неделя почивка

Айде желая ти успех и яж здраво защото не всичко е фитнес програмата ти! :)

SH

28.09.09
13:12

казано от Petar Cholakov на 27.09.09, 17:37:

казано от shanss на 27.09.09, 14:25:

Айде тъй като съм на кеф днеска ще ти направя една програмка, обаче ти си размести/промени упражненията които нямаш възможност да правиш! :)

Понеделник: Гърди+корем
Кофички:3 до отказ
Лег:3x10
Полу-лег:3x10
флайс:3x10
Коремни преси:2x15
вдигане на крака от вис:2x15

Вторник:трицепс+бицепс (прави едно упражнение трицеп, след това едно за бицепс. Така вкарваш по-голямо напомпване върху цялата ръце чрез по-голямото кръвообращение като редуваш)
лег-тесен хват: 3x10 (трицепс)
прав с лоста: 3x10 (бицепс)
френско разгъване: 3x10 (трицепс)
концентрирано сгъване: 3x10 (бицепс)
кофички на пейка: 3x15-20 (трицепс)

Сряда:почивка

Четвъртък:Рамо
(предно рамо) раменни преси: 2x10
(предно рамо) pовдигане на ръцете напред (с щанга): 2x10
(странично рамо) разтваряне ръце в страни: 3x10
(задно рамо) разтваряне ръце в страни от седеж: 3x10

Петък:Гръб
Набирания широк хват:3 x колкото можеш (ако неможеш да се набираш прави 2-то упражнение)
дърпане на скрипец широк надхватхват: 3x10
дърбане на скрипец тесен подхват:3x10
дърпане на долен скрипец:3x10
чукчета с щанга:3x10
хиперекстензии:2x10 (не са задължителни)

Събота + Неделя почивка

Айде желая ти успех и яж здраво защото не всичко е фитнес програмата ти! :)

Мерси много. А трапец ?

28.09.09
13:16

Нямаш нуджа от трапец на този етап, той се товари при гърба и освен при него и при раменете, това е достатъчно! И моля, не цитирайте толкова големи постове, въртя по половин час скролера...

28.09.09
13:45

Бе вярно си е, не всичко е фитнес програмата, ама никакво ядене няма да му помогне да направи каквото и да е от себе си точно с тази  :lol:
Че чак и за трапец пита, какво - още 2-3 упражнения да сложиш за могъщия си трапец ли, що ли? Че му трябва много стрес за да расте, с твоя огромен стаж на лост и успоредка...
Малко ли ти обясняваха хората (разни трудни за схващане от начинаещите истини, знам), ти си хвана само това, което искаше да чуеш (и което е много грешно, много).
Поне 2 месеца трябва да ходиш само да научиш техниката на клек, тяга и още 3-4 основни движения. Поне толкова ти трябват и за да си активираш и научиш да ползваш глутеусите и поясната мускулатура (това с техниката и активирането става паралелно). После имаш ПОНЕ 1 година през която си повишаваш силата на въпросните няколко основни движения, като тук-там вкарваш и разни други. И едва след това започваш да тренираш по нещо като кръгова програма.
А след 5-6 години може и да напреднеш достатъчно (като те гледам, може и да не) за да имаш нужда/полза от цял ден за рамо или за ръце (но от 4 упражнения за гърди или 5 за гръб НИКОГА няма да имаш нужда, освен ако не започнеш с някакви препарати да се третираш - това ти го гарантирам).

28.09.09
13:57

казано от G33K на 28.09.09, 13:45:

Бе вярно си е, не всичко е фитнес програмата, ама никакво ядене няма да му помогне да направи каквото и да е от себе си точно с тази  :lol:
Че чак и за трапец пита, какво - още 2-3 упражнения да сложиш за могъщия си трапец ли, що ли? Че му трябва много стрес за да расте, с твоя огромен стаж на лост и успоредка...
Малко ли ти обясняваха хората (разни трудни за схващане от начинаещите истини, знам), ти си хвана само това, което искаше да чуеш (и което е много грешно, много).
Поне 2 месеца трябва да ходиш само да научиш техниката на клек, тяга и още 3-4 основни движения. Поне толкова ти трябват и за да си активираш и научиш да ползваш глутеусите и поясната мускулатура (това с техниката и активирането става паралелно). После имаш ПОНЕ 1 година през която си повишаваш силата на въпросните няколко основни движения, като тук-там вкарваш и разни други. И едва след това започваш да тренираш по нещо като кръгова програма.
А след 5-6 години може и да напреднеш достатъчно (като те гледам, може и да не) за да имаш нужда/полза от цял ден за рамо или за ръце (но от 4 упражнения за гърди или 5 за гръб НИКОГА няма да имаш нужда, освен ако не започнеш с някакви препарати да се третираш - това ти го гарантирам).

Направо му ръгна крушата от залата в гъза... До преди слушах за 5-6 месеца кръгови тренировки, и ми беше странно, ама ся 6 години, евала карма ъп, да го чакаме да стане олимпията, тогава ли ще му дадем да тренира по един прост 3 дневен сплит... :lol: :lol:

Мнението беше редактирано от El padre на 28.09.09 13:58.

28.09.09
14:23

казано от Pandiz на 28.09.09, 13:57:

Направо му ръгна крушата от залата в гъза... До преди слушах за 5-6 месеца кръгови тренировки, и ми беше странно, ама ся 6 години, евала карма ъп, да го чакаме да стане олимпията, тогава ли ще му дадем да тренира по един прост 3 дневен сплит... :lol: :lol:

Олимпията  :lol: Винаги ми е било странно как от гледна точка на начинаещия 5 години тренировки изглеждат все едно цял живот...
Викам да го изчакаме поне 2,5 пъти собственото си тегло да може да дръпне на тяга, да може да клекне с примерно 2 пъти същото това тегло, да може да се набере няколко пъти с някаква разумна тежест, да изгради някаква добра сила и стабилност в пояса... да има нещо, върху което да се строи един вид. Ако някои хора (единици) са родени за това и я постигат тая основа след година-две тренировки, не всички са така. 6 години може би не, но съм почти убеден, че 3-4 ще му трябват, като гледам за какво става въпрос.
“Прост” 3 дневен сплит няма. Сплитът е нещо, по което има смисъл да тренират вече поизградени атлети, с добра база. Досега не съм видял някой, който да е започнал да тренира по сплит прекалено рано (2-3 месеца тренировки примерно и айде, давай..) и да е станал нещо повече от просто приемлива физика (като за “бодибилдър”, иначе видимо се откроява на плажа и е почти очевидно, че тренира с тежести - такива има, ако посредствеността е цел няма нужда от толкова изчислен и изчистен подход). Просто удряш стената в един момент и това е, защото основата куца - залите са пълни с такива хора. Постига тавана си за 4 години примерно и следващите още толкова не мръдва на милиметър напред - ако ходиш на един определен фитнес и се загледаш, след някоя година ще започнеш да ги различаваш и да ги виждаш как са все там, където са били и предишната година по това време. И това е само защото основите не са поставени както трябва (не че е непоправимо, но е къде-къде по-удачно да се прави в началото това,а не да се бърза).

Мнението беше редактирано от G33K на 28.09.09 14:27.

28.09.09
14:57

казано от G33K на 28.09.09, 14:23:

казано от Pandiz на 28.09.09, 13:57:

Олимпията  :lol: Винаги ми е било странно как от гледна точка на начинаещия 5 години тренировки изглеждат все едно цял живот...
Викам да го изчакаме поне 2,5 пъти собственото си тегло да може да дръпне на тяга, да може да клекне с примерно 2 пъти същото това тегло, да може да се набере няколко пъти с някаква разумна тежест, да изгради някаква добра сила и стабилност в пояса... да има нещо, върху което да се строи един вид. Ако някои хора (единици) са родени за това и я постигат тая основа след година-две тренировки, не всички са така. 6 години може би не, но съм почти убеден, че 3-4 ще му трябват, като гледам за какво става въпрос.
“Прост” 3 дневен сплит няма. Сплитът е нещо, по което има смисъл да тренират вече поизградени атлети, с добра база. Досега не съм видял някой, който да е започнал да тренира по сплит прекалено рано (2-3 месеца тренировки примерно и айде, давай..) и да е станал нещо повече от просто приемлива физика (като за “бодибилдър”, иначе видимо се откроява на плажа и е почти очевидно, че тренира с тежести - такива има, ако посредствеността е цел няма нужда от толкова изчислен и изчистен подход). Просто удряш стената в един момент и това е, защото основата куца - залите са пълни с такива хора. Постига тавана си за 4 години примерно и следващите още толкова не мръдва на милиметър напред - ако ходиш на един определен фитнес и се загледаш, след някоя година ще започнеш да ги различаваш и да ги виждаш как са все там, където са били и предишната година по това време. И това е само защото основите не са поставени както трябва (не че е непоправимо, но е къде-къде по-удачно да се прави в началото това,а не да се бърза).

Какво мислиш за мен, тренирам от декември 2008(преди това пак съм се занимавал, но не в залата) на кръгови тренировки, като от време на време сменях упражненията, но все пак, бяха кръгови с много, големи мускулни групи, като целта ми беше базова сила и издръжливост, едва преди месец започнах, първия си по сериозен сплит, с акцент. :)

Мнението беше редактирано от El padre на 28.09.09 14:59.

28.09.09
15:02

казано от Pandiz на 28.09.09, 14:57:

Какво мислиш за мен, тренирам от декември 2008(преди това пак съм се занимавал, но не в залата) на кръгови тренировки, като от време на време сменях упражненията, но все пак, бяха кръгови с много, големи мускулни групи, като целта ми беше базова сила и издръжливост, едва преди месец започнах, първия си по сериозен сплит, с акцент. :)

Мисля че е доста по-добре, отколкото на първия месец сплит, както иска да прави автора на темата. Макар че според мен т.нар. кръгови тренировки могат да носят добър напредък дори доста повече време, при смяна на упражненията е много трудно да ги изчерпаш.

28.09.09
15:49

казано от G33K на 28.09.09, 15:02:

казано от Pandiz на 28.09.09, 14:57:

Мисля че е доста по-добре, отколкото на първия месец сплит, както иска да прави автора на темата. Макар че според мен т.нар. кръгови тренировки могат да носят добър напредък дори доста повече време, при смяна на упражненията е много трудно да ги изчерпаш.

Не буквално. :)

SH

28.09.09
17:27

казано от G33K на 28.09.09, 13:45:

хаха
Ти си болен бе кви простотии говори6. Келеш. Искам да кача няколко килограма не да СТАВАМ МИСТЪР ОЛИМПИА. пхахахах 5-6 години клекове и тяга да права. Добре е са. Тъй като съм доста слаб искам да кача килограми. За да не са мазнотии хода на фитнес, а ти ми говориш некви простотий. лелееееееее ходи се праи некаде другаде на умен бе

28.09.09
17:33

Хората ти помагат, ти ги псуваш. Оправяй се сам, този форум не е за твоето ниво.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1