14.02.05
11:05
Значи какви ли не тренировъчни методики не съм пробвал какви ли не упражнения, но това е единствената мускулна група която ми изостава сравнена с останалите части на тялото ми. Кажете при вас какво работи упражнения, серии амплитуда на тренировката и с колко % от максималната тежест го тренирате и колко често, че да мога да си направя изводи къде греша?
Аз правя 3упр 3серии никога не правя една и съща програма 2 последователни пъти,но горе долу е така:
разгъване на скрипец-около осмицата за първата серия и 12повт.
лежанка с тесен хват-към 10пвт.
кофи или френско-пак към 10
14.02.05
14:50
аз си тренирам трицепса след бицепса и правя най-много 10-12 серии - започвам с тесен хват, после разгъване на скрипец, после кофички, накрая може да направя 2 серии разгъване с кабел.... основно правило ми е да даван на ръцете заслучена почивка - т.е. в деня преди тях или почивам, или правя крака.... доскоро правех суперсерии, но съфорумниците ни ме отказаха и от 1 седмица някъде съм на тая програма...
Винаги започвай със скрипеца,но френското го прави с дъмбели,така разнообразяваш тренировката и атакуваш мускула по различен начин.Третото нека да е разгъване на скрипец от наклон,едно изключително упражнение според мен
Аз много ефект съм видял да правя трицепса след гърдите с 2*3-4 серии с големи тежести,защото вече е загрян от гърдите.
14.02.05
21:12
големите кг правят големия трицепс,след гърдите ще е не загрят,ами скапан :wink: ,кат правиш бицепс малко или много уморяваш цялото тяло така че извод-правиш го като 1ва мускулна група,почваш с тесен хват,после френско и накрая някое по избор,направи поне 5 серии на тесния хват(пирамида) а вече на френското може да правиш м/у 8-10,ае успех
Ами основни упражнения предимно правя Френското от стоеж много добре работи при мен 8 повторения в няколко серии и т.н другото е за доизцеждане на трицепса.
Тук вече опира до индивидуалната техника,защото аз при упражненията за гърди,гледам да вкарвам минимално трицепса и не изпъвам докрай ръцете.Смисълът на тази тренировка е,че трицепса няма да бъде товарен с ненужни серии,а и се връзва доста по-голямо време за възтановяване(вече и важно рамото къде си го вместил).
17.02.05
10:51
Как да си качамаватарче(снимката да е от моя компютър)? :roll:
17.02.05
11:04
Аз почвам с преси от лег за трицепс-4 серии. Правя последните 2 серии 5-6 повторения. След това на скрипеца пул даун и накрая френско от лег. Гледам на вяка тренировка да слагам тежести. Принципът “Играй тежко” ми се отразява добре на всички мускули. Гледам да вмъквам по 1 серия от 3-5 повторения при всяко упражнение и съм доволен.
[quote author=“Black_master”]Как да си качамаватарче(снимката да е от моя компютър)? :roll:
Точно тук е мястото да питаш веднага някой ще ти отговори
17.02.05
21:56
Мерси за помоща.
Хич нехаресвам пресите от лег за трицепс.Това не е упражнение за кутуристични цели,натоварва много китките,базово упражнение с много малък процент на изолация и е доста трудно да се удари както трябва трицепса .Предпочитам френското(но да не се стига до абсолютно разгъване),това го казвам възоснова на моя опит,при всеки е различно.
Ще ти кажа моя секрет тогава прави го с EZ-лост така го правя аз сваля напрежението от китките (с 50 % поне) и си играя с сериозни тежести е с правия лост с по 20-30 кг по малко тренирам като си рискувам и китките
20.02.05
19:31
djgorgio-ASTOR, къде го хващаш кривия лост?
[quote author=“wow”]djgorgio-ASTOR, къде го хващаш кривия лост?
Точно в средата има дъгичка там се лови като края на хвата ви опира във външните кривини на лоста.(ако сте ме разбрали ще е добре)
22.02.05
09:28
разбрах те, ще го пробвам сл път...благодаря
аз обаче намерих програма която работи за мене :) най после.
1. френско с крив лост 4 серии
2. изтласкване зад глава с 2 ръце дъмбел 3 серии
3. трицепсово разгъване на скрипец с подхват 3 серии
като трицепса преди това е разгряд защото го правя в една тренировка с рамото
Браво на теб щом си намерил! Успех!
Offtopic: Айде, моля ти се, напиши дъмбел един път правилно, че ми се повгига от такава неграмотност...идва от dumbbell и затова е дъмБел а не дъмпел
[quote author=“marzipan”] Offtopic: Айде, моля ти се, напиши дъмбел един път правилно, че ми се повгига от такава неграмотност...идва от dumbbell и затова е дъмБел а не дъмпел
Това е бял кахър какви има не стига че не се изразяват правилно ами и толкова грешки в една дума има .....
wow напиши дали така е по добре като правиш упражнението с ЕЗ- щанга